Selecteer pagina

Dubbeldam 3 weet weer wat winnen is

Dubbeldam 3 weet weer wat winnen is

Het was weer even geleden dat Dubbeldam 3 de zoete smaak der overwinning heeft mogen proeven. Een gelijkspel tegen VVR van 2 weken geleden voelde weliswaar wel als overwinning gezien het spelbeeld maar we mochten toch echt maar een punt bijschrijven. Gelukkig wisten de concurrenten ook niet te winnen en dus bleef het verschil met de andere teams hetzelfde. Vandaag stond er op papier een makkelijkere tegenstander op het programma. Maar wij zouden onszelf schromelijk overschatten door te denken dat we met deze huidige treursamenstelling nog makkies zouden hebben. Want zoals u gewend bent inmiddels is de selectie weer behoorlijk uitgedund. Numeriek gezien dan… 

Wat in het begin van het seizoen nog leek op een vrij behoorlijke selectie met een aantal sterkhouders is inmiddels geslonken tot een onsamenhangend treurig groepje mens. Het woord voetballers kan je hier eigenlijk niet eens echt aan verbinden. Het wordt met de week genanter zoals wij er bij lopen. Maar het plezier blijft altijd bestaan. En daar is ook iets voor te zeggen zullen we dan maar zeggen. Ook vandaag zijn er weer een aantal mutaties. Alhoewel je Errory al lang niet meer onder opvallend afwezige kunt schare is ook hij vandaag niet aanwezig. Ondefinieerbare pijntjes en mysterieuze blessures gooien week in week uit roet in het eten. Dit maal is er een 3 tredige trap de reden geweest van een fikse blessure.  Zeker 72 centimeter vrije val. Je ziet het wel eens in horrorfilms. Je hoort erover van mensen. Je ziet het op youtube. Maar dat onze Muis het weer moest overkomen is natuurlijk ontzettend zuur. Specialisten in het ziekenhuis spraken dan ook van een medisch wondertje. “ Dat deze jongen nog kan lopen en niet in een rolstoel belandt kan je gerust een wonder noemen” aldus de arts . “ Gezien zijn medisch dossier had ik ook wel vertrouwen in een goede afloop, want die jongen is ijzersterk en heeft eigenlijk nooit wat” zegt Mama Conny een tikje naief. “ Iedereen maakt er altijd wel geintjes over maar als baby heeft die ooit 3 velletjes 80 grs papier op zijn teen gekregen en sindsdien is het ziekenhuis in ziekenhuis uit. “ aldus Conny. “ Ja, die teringlijaaah heb altijd wat die bloedflikkaaah “ vult Cockie uit de haven zijn druifje aan.  Het is dus maar afwachten of we dit voetballend pareltje ooit nog zullen zien shinen op de nederlandse velden. Het zou natuurlijk doodzonde zijn. We kunnen alleen maar hopen op nog een aantal optreden van Errory “ De Moes” . 

Ook De Gnoe is voorlopig niet bereid om mee te doen met de elitesquad. Hij had het ingenieuze idee om de marathon te gaan lopen en het heeft er gek genoeg alle schijn van dat hij dit nog echt gaan doen ook. Afgelopen weekend was hij natuurlijk afwezig omdat hij door de steden moest denderen. De lange tochten door de binnenstad waren niet genoeg. Storm Dennis wilde een heel land gaan teisteren dit keer met zijn stormachtige optreden. De Gnoe 2.0. We hopen natuurlijk van harte dat Dennis na de marathon uberhaupt ooit nog kan lopen en als dit zo is dat hij ons nog komt versterken. De verwachtingen zijn hoog. Maar allereerst de marathon.  

Van Patrick Stolk is na zijn eerste training voor de marathon nooit meer iets vernomen. Het schijnt dat hij met een rugzak blikjes baco is gaan lopen en sinds 12 januari is er van hem geen enkel spoor meer. Autoriteiten spreken van een treurige zaak. “ Het kan zijn dat hij verdwaald is, het kan zijn dat zijn knieeen het begeven hebben. Hoe dan ook het is maar te hopen dat hij ooit nog boven water komt. “aldus de hoofdredacteur van Opsporing verzocht. “Zijn vrouw lijkt minder van slag. “ Ik moet zeggen dat ik er nu pas aan denk. Had hem eigenlijk niet gemist.  Hij maakt wel vaker lange wandelingen. Nee ik maak mij absoluut geen zorgen. Er ligt nu ook niemand in de hoek te schreeuwen nu ieder weekend. Dat is ook voor ons gezin wel fijn. Vorig seizoen schreeuwde die wekelijks: Trainer KOEN aint got shit on me!! Hij stond dan naakt op de buitentafel en sloeg erbij op zijn borst. “ Dat is lastig uitleggen aan de buurt, hoor. Nee het is beter zo,” vertelt zijn vrouw.

Maar zo zachtjes aan begint de selectie dus behoorlijk smalletjes te worden. Het was dus tijd om eens te gaan denken aan verandering in de selectie. Helaas was verjongen geen optie gezien de beperkte mogelijkheden. We waren dus genoodzaakt te “verdinosaurussen”. We hebben eens wat oude Panini boeken uit 1972 erbij gepakt en zagen toen twee gezichten die nog steeds actief zijn. Na wat speurwerk en contact met zowel het Parkhuis als Dubbelmonde kwamen we via via erachter dat Dick van der Net en Marco Olierhoek nog steeds lid waren en actief kunnen deelnemen aan een wedstrijd. Zo gezegd zo gedaan. Wij Ufkes gebeld en die waren wel bereid de 2 mannen op te pikken bij het parkhuis en ze te bezorgen op de Schenkeldijk. We waren dus weer uit de brand. 98 jaar voetbalervaring erbij. Wat een verrijking! Ervaring, gogme, uitstraling, persoonlijkheden. Je kunt er velerlei termen op los laten voor deze 2 grootheden. Ze zijn allemaal waar. 

Opvallend afwezige vandaag was Jespertje. Normaal zou je zeggen dat is lekker. Touche, daar heeft u een punt. Echter, in dit geval was het wel zorgwekkend. De reden is dat er een kleiner Jespertje op deze aardbodem gaat komen. Jespertje 2.0. Dit is met name slecht nieuw voor Marco Visscher en co. De buren van Jespertje. Die zijn inmiddels wel gewend aan het gejank van Jespertje 1. Maar straks wordt het dus ook nog bijgestaan door Jespertje2. Dit gun je niemand.  Al moet je wel reeel zijn. De kans dat Jespertje meer huilt dan Jespertje 1 is zeer nihil. Jespertje 1 was daarom ook druk met het huis Jespertje 2 proof maken. Overal kussentjes neerleggen want als Jespertje 2 net zo makkelijk valt en ligt als Jespertje 1 dan kan je niet voorzichtig genoeg zijn. Ook zal het hele huis geisoleerd worden tegen het gekrijs. Uiteraard heb ik het dan weer over Jespertje 1. Maar hoe dan ook Jespertje 1 ontbrak  dus vandaag.  Namens de selectie willen wij Ferial hartelijk feliciteren. 

Dan over naar de orde van de dag. Er moest gewoon gespeeld worden. In de kleedkamer ontstond de nodige onrust. Leider van Dubbeldam Dennis Oeben kwam ons verlossen van Lionel Missi. Hij zocht een lopende speler met techniek, scorend vermogen en een goede inspeelbal. Ja, dan kom je maar uit bij 1 iemand en dat is Steufan de Meijer. Zelden een team zo hard zien juichen bij het wegnemen van een basisspeler. Feestende mensen, huilende supporters en lachende baby’s tot gevolg. Zou het dan vandaag misschien toch gaan lukken. Met olie en Dicky en zonder Missi. Hoop doet leven. 

Alvorens we beginnen aan de opstelling moet er nog even worden stilgestaan bij een bijzonder moment. Jaren was hij namelijk de enige nederlander op Oom Aart na zonder mobiele telefoon maar sinds die overleden is was Olie nog de laatste zonder mobiel. Daar is sinds kort verandering in gekomen. Olie is online! Dat wij dit mogen meemaken. Het is groots nieuw binnen Dubbeldam. Hij heeft er wel een rugzak voor nodig want het is een behoorlijk scherm maar hij is wel online. Grote klasse Olie. Nadeel is dat Olie eigenlijk de hele dag nu met dat ding loopt. Het is natuurlijk nogal wat. Wat voor een “ normaal mensen de teletijd machine is of vliegende autos is voor Olie een mobiele telefoon. Er gaat een wereld voor hem open. Op de wintersport is die zelfs Selfiekoning Olie genoemd. Dat zegt wat! 

Maar nu moet de focus toch liggen op Sprundel. Een team die mogelijk nog slechter is dan wij. Het is knap maar het is mogelijk. We begonnen in de volgende opstelling. :

Soeteman, Pietertje, Rocco, Jeroen en Martin. Tak, Axel, Schellenbach en Wappie, en in de spits Michel en Nick. 

Deze week was Axel aanvoerder. Want bij Dubbeldam 3 is de contracaptainregel bedacht. De slechtste en minst geschikte van het stel mag de band dragen. Na het uitvallen van Stefan was er dus weinig discussie over de opvolging hiervan. Captain Axel to the rescue! 

Sinds ons niveau met 20 tredes is gedaald zal ik u niet al teveel vermoeien met lange teksten over de wedstrijd. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. De eerste helft stond ook bol van fouten. Wappie stond op het middenveld. Wappie was een beetje zoekende naar tegenstandertjes. Wappie was een beetje zoekende naar vorm. Wappie was eigenlijk ziels ongelukkig op die posititie.  En wat doe je als hopeloos uit vorm bent en geen ene knikker raakt? Juist, een vrije trap opeisen. Wappie ging de boel eens even kantelen. Even wat vertrouwen tanken in de vorm van een doelpunt. Wattan?!? Ik neem die bal! Hij neemt vol overgave een aanloop. Kijkt wat stoicijns uit zijn ogen. Een man met een plan. Zo staat Wappie erbij. Zelden zo’n slechte, slappe, zachte, inspiratieloze vrije trap gezien.  Bij de JO-7-2 schieten de meeste hun penalty harder. Zonder twijfel. Maar oke, jammer Wappie. Blijf het vooral proberen. Van de laatste 41 pogingen zijn er van Reiniertje precies 0 ballen in gegaan. 37 daarvan gingen in de muur. 2 op de keeper een naast en een over. Cijfers die wel vertrouwen geven om wederom achter die bal te gaan staan! Chapeau Reintje, Chapeau! 

We kwamen na een half uur ook  nog 1-0 achter door een knap aangenomen bal van de Sprundelse spits die hem goed afmaakte. Hier gingen geen fouten aan vooraf dus daar zeggen we verder niks over. Het spel werd slechter en slechter. Het veld was erg groot doordat Jeroen zijn taak als laatste man wel erg letterlijk neemt. Hij werd een paar keer weggestuurd door Boer Harm van de Zuidendijk 428 omdat hij in zijn tuin stond.  Je kan rugdekking ook overdrijven, Jeroen. Gelukkig maakte we voor rust nog wel de 1-1 en konden we met een gerust hart de thee tegemoet gaan. 

Na rust ging het beter. We kregen windje mee en dat hielp beduidend. We kregen kans op kans en hadden het betere van het spel. Er leken zelfs een paar aanvallen op de mat te worden gelegd. Owen was ook inmiddels gebracht om wat diepgang en snelheid in het spel te brengen. Onze flamboyante spits bracht vooral een hoop geklaag en gezucht. Zelden iemand van 19 gezien die zo weinig plezier uitstraalde. Zijn scheenbeschermers hingen als enkelbanden aan zijn voeten en het ongemak was duidelijk zichtbaar. Gelukkig wist hij wel veel dreiging te veroorzaken en kwam zijn man (zeker 31 jaar ouder en 212 kilo) makkelijk voorbij. 

De 2-1 was dan ook een kwestie van tijd. En zo geschiedde: na een ouderwetse scrimage voor de goal wist Michel zijn tweede van de middag te maken en zo kwamen we eindelijk voor. Er viel een last van de schouder. Er werd wat meer gevoetbald nu. Meer positieve coaching ook. Ook Robert Scheldenmagdie was zelfs een aantal keer betrapt op een glimlach. Axel liep als een echte aanvoerder alles gaten dicht en de inmiddels ingevallen Stefan gaf weer kutbal op kutbal. Al met al dus weer een vertrouwd spelbeeld. 

En toen was het tijd. De stramme spieren waren opgewarmd. Hij had inmiddels 21 km warmgelopen. Had zich volledig ingesmeerd met tijgerbalsum. Als een thaise masseur ging hij tekeer op zijn eigen spierbundels. Half bejaard, kwart man, kwart tijger. Tiger Olie. Het was tijd. Het was vooral tijd om Nick eruit te halen. De bever had niet zijn dag. Zelfs met wind mee lukte er eigenlijk nauwelijks tot niets. Het vermogen om werkelijk iedere bal net even 10 seconde te lang vast te houden is van buitenaards niveau. Cornerballen over het vangnet. Struikelend over de bal je eigen slagtanden tegemoet. Nee het was niet jou middag. Maar gelukkig hadden we Olie. 

Ook Dick werd nog gevraagd om in te vallen maar zelden iemand zo hard en zo snel NEEEEE horen roepen. Het was duidelijk Dicky was er nog niet klaar voor. Maar hou vooral de verslagen in de gaten. De rode loper komt er weer aan! Olie was ook weer ouderwets olie. Kaatsten waar die moet passen, aannemen waar die moet schieten en poefen waar die moest aanemen. Mooi om te zien dat de leeftijd je spel niet beinvloed. Waarom zou je simpel spelen als je kan openen op iemand die allang gestopt is met rennen.,  Waaarom niet schieten van 40 meter als de keeper op zijn achterlijn staat. Klasse Olie. Zoek het dicht bij jezelf. Je was ook erg afgeleid met die telefoon in je sok. Als de bal aan de andere kant was stond je weer selfies te maken. We snappen het olie. Het is nieuw. Geniet er vooral van. Maar olie zou olie niet zijn als hij niet een momentje had. Een goede pass kwam voor zijn voeten en hij schoot de bal express tegen de keeper aan zodat Michel zijn derde kon aantekenen. Hattrick Pinda! De indrieaan! Mede dankzij Tiger Olie. Klasse mannen, de punten zijn weer binnen. 

In de kleedkamer bleef het nog lang onrustig. Olie wilde voor de muziek zorgen via zijn telefoon. Maar toen hij bleef proberen cd’s in de zijkant van zijn telefoon te stoppen heeft traner Koen maar weer de honeurs waargenomen. Het was weer een topzondag. Op naar de volgende wedstrijd. Die is pas over 3 weken namelijk 8 maart uit tegen RCD. Komt u allen kijken! We hebben uw steun hard nodig en zie u graag aan de reeweg. 

Dubbeldam 3