Dubbeldam 3 trakteert het publiek nu het nog kan op een masterclass.

De laatste wedstrijd dateert alweer van 8 maart 2020. Toen werd RCD net voor de corona nog even in de pan gehakt. Erna is er geen wedstrijd meer gespeeld door de sterren van Dubbeldam 3. De corona heeft sommige  spelers ook wat zwaarder gemaakt en andere juist een stuk slanker. Een knotsgekke periode voor ons sterrenteam dus. Er hebben zich ook enkele mutaties in de selectie plaatsgevonden. Mensen die ons verlaten hebben maar ook enkele aanwinsten.. We hebben zeker niet stilgezeten tijdens de Corona…

Laten we eerst maar beginnen met de mensen die ons in de steek gelaten hebben. Want anders kunnen we het toch niet noemen. Te beginnen met Axel. Onze jongste telg heeft de transfer gemaakt naar Dubbeldam 4. Dubbeldam 3 was nog niet kansloos genoeg blijkbaar voor onze jongste speler. Normaal is een speler van rond de 20 die zijn hele leven al voetbalt vol van aspiraties. Maar ons Axel niet. Na 2 jaar lang zichzelf volslagen belachelijk te hebben gemaakt heeft hij nu besloten naar Dubbeldam 4 te gaan. Dit tot groot genoegen van de meeste spelers aldaar. “Het is dat wij subsidie krijgen voor jongens als Axel. Dat is natuurlijk lekker meegenomen. “van Dubbeldam 4 en oud K1 fighter Boy heeft de boel al wel op scherp gezet. “Als die geep net zo slecht speelt als bij Dubbeldam 3 dan kan die heel snel tandjes gaan rapen.”aldus Boy. Maar voel verder vooral geen druk, Axeltje. “zegt Boy er nog over. 

Er gaan in de media ook andere geruchten. Zoals jullie trouwe lezers weten is Axel de neef van Johan de Beul Bruijstens. Nu gaan er verhalen dat Johan zijn neefje zo bang heeft gemaakt dat hij niet meer durft te spelen voor ons. “Ik heb hem niet bang gemaakt hoor, zo ben ik niet. Heb alleen verteld dat als hij nog een keer slecht speelt zijn knieschijven volledig verbrijzeld zullen worden en zijn botten als een potje mikado zouden sneuvelen. “aldus de Beul. “Maar dat is geen dreigement, maar een belofte”gaat Binkie Bruijstens (50 ) door. “Zo kan die wel weer Johan, het is weer tijd voor je medicatie”, vult zijn vrouw Gerlinde aan. Het is echt geen verkeerde hoor maar die avonturen met Dubbeldam hebben wel wat syndroompjes opgeleverd en zonder medicatie schiet hij heel snel door naar agressie, zegt Gerlinde.  Hoe dan ook, we zijn verlost van Axel. 

Dan is er nog een andere kwestie. Dossier Schellenbach. Robert die vaker van afdeling wisselt dan Stefan de Meijer van onderbroek. Blijkbaar was het dit jaar weer tijd om te wisselen. Of er een schema inzit of dat hij gewoon ieder seizoen rond juni kop op munt speelt om te kijken waar hij gaat spelen is niet iedereen helemaal duidelijk. Maar hoe dan ook heeft Robert wederom ons de rug toegekeerd. Eeuwig zonde. We hadden hem nog veel kunnen leren. 

Gelukkig zijn Wols, Muis en Stolkie wel weer bereid gevonden ons te versterken dit seizoen en is ook Weyden overgekomen uit het eerste. En oudgediende Arne en Sjoerd hebben ook aangegeven vaker bereid te zijn mee te doen. Dus al met al hebben we weer een geweldig goede selectie waar wij zeker nog 20 jaar mee vooruit kunnen. 

We zijn al een aantal weken bezig met trainen en dat heeft al 1 slachtoffer opgeleverd. De Gnoe. Tijdens een van de eerste, kwalitatief zeer hoog niveau uitstralende trainingen trof hem direct het noodlot. Terwijl er niemand in de buurt was wilde de Gnoe een mooie actie inzetten die hij moest bekopen met een zware blessure. Alsof er een sniper in de bosjes lag die hem neer wilde schieten ging hij naar de grond. Een aderlating voor ons dus.

Dan hebben we nog een afmelding voor deze zondag. Last minute afmelding wel te verstaan. Jespertje. Helaas moest hij ook verstek laten gaan wegens persoonlijke problemen. Het duurde zolang omdat eigenlijk zijn hele gezin niet doorhad dat hij iets mankeerde. “Jespertje ligt wel vaker op de grond na een schouderduw van de kant of een kusje van zijn dochtertje”legt Ferial uit. “Hij lag nu wel vaker dan gemiddeld op de grond. Of in de bosjes. In de hek. In de Douche. In de oven. En op de bank. Maar het viel eigenlijk niemand echt op” legt ze uit. Normaal als ik zijn hand pak of hem even beetpak om te kroelen roept die ook vaak HEEE, SCHEIDSIE, en gaat die op het kleed liggen rollen. Dat is dus moeilijk in te schatten dat er nu iets anders gaande was. Want lieve lezers, Jespertje had te kampen met evenwichtstoornissen. Zoals u hem normaal 90 minuten ziet rondlopen. Herstel ; Zoals u hem normaal 34 minuten ziet rondlopen, dat heeft hij nu de hele dag. De balans die hij mentaal altijd al heeft (licht ontvlambaar, zonder controle, en erg onevenwichtig) is nu ook fysiek waarneembaar. Wij willen dan ook namens de hele selectie, op Rocco na, Jespertje heel veel sterkte wensen en hopen op een spoedig herstel. 

Dan over na de orde van de dag. We moesten spelen. Tegen Sprundel. Uit het verleden weten we dat dit geen kampioenskandidaat is maar zo zien wij onszelf ook niet meer. Dus we mochten de tegenstander dus zeker niet onderschatten.  We begonnen vandaag met de volgende 11: Soet, Pieter, Jeroen, Rocco, Martin, Stefan, Rory en Rory en Tak, en in de spits Michel en Nick.

AL snel bleek dat de tegenstander inderdaad niet slecht was. Maar echt teringslecht. Kleine nuance daarin is wel op zijn plaats. We domineerde vrij makkelijk de wedstrijd en wisten elkaar vrij goed te vinden en kregen al snel wat kansjes op de eerste goal. Errory, die op vakantie zijn dekbed heeft ingeslikt en dus wat zwaarder is geworden, was lekker aan het strooien en dribbelen en nieuwkomer Weyden speelde ook een prima eerste bedrijf. We kwamen dan ook vrij snel op 1-0. Een schitterende aanval. Weyden wist Nick te vinden en die legde met zijn hoofd de bal panklaar voor Tak. Deze kon de bal vanaf 5 meter niet missen en maakte dus de 1-0. Niet veel later werd het ook nog 2-0. Een goede voorzet van Deetox Bosua vanaf rechts kwam panklaar op het hoofd van Nick. Die twijfelde niet en sloeg de bal met zijn grote boze beverhoofd tegen het net. Gezegd moet worden dat de keeper van het niveau dronken Soeteman was. Die vangt nog geen ballon in een telefooncel. Maar een goal is een goal. Er werd lustig op los gecombineerd en ook de 3-0 was een prachtige aanval via Errory en Bever kwam de bal bij Michel die 1 op 1 met deze keeper niet faalde. De keeper verkleinde de cornervlag wel heel goed maar het doel was niet echt te missen. 

Toen gebeurde er iets ongekends verassend. Errory ging naar de grond. Langs de kant hoorde je alweer de twijfels. Het zou toch niet weer he… ook de #Hijdoetnietmeermee ging vrij snel viral. Mensen hielden hun adem in. Maar nee.. wat iedereen dacht bleek waarheid. #Hijkoninderdaadnietmeerdoen. In de kleedkamer moest hij helaas achterblijven. Onmenselijke pijnen. Zieke steken. Spierscheuringen, verrekte banden en uitvallende ledematen beschreef Rory de volle 15 minuten lang in de kleedkamer. Hij was zo vol emotie dat hij niet eens doorhad dat iedereen al weg gelopen was en helemaal niet luisterde. We hopen dat hij snel weer hersteld is. De verwachtingen is rond de kerst. Kerst 2023. Sterkte, Errory! Sterkte. 

Na rust werd het er allemaal niet beter op. De pot werd gezapig. Slap. Levensloos. Olie kwam er in voor Muisie. En Michel was ook klaar en Ferdy verving hem. Door het aantal blessures heeft Nick ook nog Robbie Olierhoek en Owen van het tweede kunnen regelen. Robbie bedankt. En Owen, misschien moet jij nog fftjes een beetje oefenen op: 

  • Doordraaien
  • Kaatsen
  • Aannemen
  • Schieten
  • Rennen
  • Kappen
  • Draaien
  • Kort samengevat : voetballen

Maar toch bedankt voor het meedoen. Kleine tip: geef je studie niet op voor het voetbal. Doe ermee wat je wil. 

De tweede helft stond bol van de slechte ballen. Een foutfestival van 22 man. De supporter was even de grote verliezer. Maar gelukkig vond Olie nog wel Stefan. Een bal die Olie ook in een keer op de goal had kunnen schieten gaf hij zeer bekeken aan Stefan. Wat een rust. Wat een souplesse. The Man. The Myth. The GoodoldOlle. Niet zelfzuchtig. Gewoon spelletje lezen en balletje breed. Grote klasse Olie! 4-0 dus. 

En de 5-0 was er een absolute schoonheid. Het venijn zat hem in de staart. Nadat hij vorig seizoen zichzelf  een aantal keer omgekend belachelijk gemaakt heeft door geen enkele toegevoegde waarde aan te tonen was hij vandaag weer van het kaliber die enigszins acceptabel begint te worden. En dit beloonde hij met een zeer fraaie 5e treffer. De bal viel voor zijn voeten en van meter of 40 schoot hij de bal strak over de (licht gehandicapte) keeper heen. De mooiste goal van de dag. Ga zo door Rory. 

Helaas is er as we speak weer besloten om geen supporters toe te laten bij amateurwedstrijden. Dit is natuurlijk mensonterend. Je kan mensen geen Dubbeldam 3 ontzeggen. Dat is je reinste sadisme. Iedereen wil dit sterrenteam graag live aan het werk zien. De een nog sneller en atletischer dan de ander. De aanvoerder koppelt snelheid aan techniek en inzicht. Het is een ware voetbal show!

Helaas dus voorlopig geen supporters welkom door de Corona maar we zullen doen alsof jullie er wel zijn en alles geven om toch de 3 punten te gaan binnen halen in Ruchphen tegen RSV. Nooit van gehoord altijd lastig!

Tot snel!

Perschef DD3 

Volgende wedstrijd