Selecteer pagina

Dubbeldam 3 speelt voor Sint maar wint wel

Dubbeldam 3 speelt voor Sint maar wint wel

De afgelopen week stond vooral in het teken van ongeloof. Ongeloof over het eerste puntverlies. Puntverlies tegen een zeer matig team. Het elftal onder leiding van Galbakkie Prem wist met een 2-2 van het veld te komen, al gingen ze wel erg vroeg richting kleedkamer. We zijn allemaal zeer benieuwd of dit verhaal nog een staartje zal krijgen. Maar vandaag was het gewoon weer competitie. Uit in Teteringen tegen het altijd lastige DIA. Er moest gewonnnen zover was zeker. Want Jeka hijgt ons in de nek. En een ding is zo klaar als een klontje, Jeka gaat niet veel verliezen dit seizoen. 

Op een ijzigkoud sportpark werd er vandaag weer verzameld om de Moerdijk te gaan trotseren. Er waren er een aantal te laat maar de trainer zag het door de vingers. Helaas was de Gnoe gehavend uit de strijd gekomen van afgelopen zondag en moest vandaag helaas laten schieten. Wel was hij aanwezig om zijn teamgenoten te supporten in de strijd voor de 3 puntjes.  Verder was er een vrij complete selectie met wel wat kleine pijntjes maar veelal fitte mannen.  

Ook stolk is hersteld van zijn ontstoken balrpartij en was fit genoeg om vandaag een lekker balrtje te trappen. En dat in een uitwedstrijd in Brabant. Hij maakt duidelijk stappen en groeit in zijn rol als vaste waarden. Nu hopen dat hij vandaag goed in zijn vel zit en zo af en toe eens een crossballetje durft te geven en niet alsmaar kiest voor de makkelijke en simpele oplossing. Hij heeft de hele week met zijn bal in zijn hand gelopen dus opzich zou die balgevoel moeten hebben.  Oke, genoeg gezegd over de testikelen van Blikkie XXL. 

Gelukkig waren Jeff en Rory ook allebei weer inzetbaar vandaag. Altijd fijn om deze jongens erbij te hebben. Een kwaliteitsinjectie tov vorige week met deze 2 sterren er weer bij. Jeff is gelukkig weer hersteld van zijn loopneus en kan gewoon aan de start verschijnen. “Het was wel eens zware week.” Verteld zijn vriendin Lizzy. “ Ik heb tot 3 keer toe  een Baggerbedrijf moeten bellen om de woon en slaapkamer leeg te pompen. “ Als die gok eenmaal begint te lopen is met een normale dweil op mop niet bij te houden joh. “ legt ze uit. “ Ik zag woensdagnacht opeens onze kleine voorbij drijven, ja dan weet je dat je andere maatregelen moet treffen”, aldus Lizzy. “ Nee het was een bijzondere week die wij niet snel zullen vergeten”. 

Mochten jullie trouwens supporters trouwens denken waar is Axeltje alies Geer eigenlijk gebleven maakt u zich vooral geen zorgen. Hij is nog steeds lid. Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat die voorlopig nog niet kan spelen door een slepende knie blessure. Hij is wel iedere donderdag te vinden in het herstelhonk van Martel-koning Joey. Zolang Axel daar heen blijft gaan hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Maar zo bespaart Axeltje wel geld uit voor een fysio en een ieder die Axel een beetje kent snapt dat iedere euro die die kan besparen er een is. “Die is zo gierig die gaat in de tuin staan blaffen om de hond te sparen” aldus Rocco. Niet normaal die jankt met een oog” vult zijn maatje Ferdy hem aan. Tot zover het nieuws van het blessurefront. Nu over tot belangrijkere zaken: de wedstrijd. 

We begonnen in de volgende basisopstelling.

Danny Diego Poeder alias de LumberGek in de goal. Achterin Rocco, Wappie , Stolk en Jeroen achterin. OP het middenveld Stefan, Gokinho, Takkie en Schellibacchi en in de sits Michel en Nick. 

Reinier was lichtgeblesseerd aan de onderrug dus het was even spannend hoe dat zich ging ontwikkelen. In de kleedkamer was hij met veters strikken en kousen aandoen ongeveer 20 minuten bezig. Een aangereden hert met lepra en een gebroken wervel heeft sneller een paar schoenen aan dan wat Wappie hier aan het doen was. Dat geheel terzijde.  Jeroen was geposteerd aan de linkerkant om eens te kijken of dat misschien beter zou gaan. Na een blunder of 6 in 180 minuten wilde we eens wat anders proberen met Blunderoentje.  Dit betekende wel dat Dicky van der Net op de bank zou belanden. Dicky van der Net niet in de basis dus in dit geval. Gelukkig wel een aan tal fitte wissels dus met Jeppie, Ferdy, Muis en Dick op de bank. Een bank waar menig elftal jaloers op is. 

De wedstrijd begon zoals we eindigde tegen IFC. Slecht dus. Het was allemaal zeer rommelig en zelfs een passje over 10 meter leek een lastige opgave het eerste kwartier. Maar gelukkig kon de tegenstander er nog net iets minder van en kwamen we dus niet echt in gevaar en hadden we zelf wel meer balbezit en de betere kansen. Al snel kreeg Gokinho een dot van een kans maar hij had toch nog een beetje snot in de benen want hij schoot de bal voorlangs. Een paar kleine kansjes waren er nog maar al met al vooral heel rommelig. De tegenstander die wel een hele rappe buitenspeler had die nog wel eens voor gevaar zorgde omdat Jeroen hem net niet bij kon houden. En de scheids deed ook eerste half uur een duit in het zakje. Jeff kreeg de bal in duidelijk geen buitenspel positie maar de scheids oordeelde zonder dat er gevlagd werd dat dit buitenspel was. Tikje dubieus. Nog dubieuzer werd het toen niet veel later er van DIA een duidelijk WEL buitenspel gevalletje niet werd toegekend en de scheidsrechter Rory liet staan en dus de 1-0 toekende. Al met al tikje vreemd. Maar een ieder die Dubbeldam 3 wel eens heeft zien spelen weet dat hier uiteraard geen woord aan vuil is gemaakt en we gewoon lekker doorgingen met voetballen want daar komen we immers voor op de zondagochtend. 

De mouwen werden nog meer opgestroopt en er kwamen iets meer kansen. Michel is een paar keer onthoofd door Victor vuurpijl alias Beton. De tegenstanders hadden shirts met bijnamen als Beton, de zwarte anaconda en fritsjjj….hilarisch natuurlijk. Maar het shirt beton behoefde weinig uitleg. Deze man heeft werkelijk niets te zoeken op een voetbalveld. Iedere bal schoot die richting de A16 en alles wat bewoog of daar naar neigde schopte die naar. Michel werd dan ook de eerste helft of schandalige manier naar de grond gewerkt en mag blij zijn dat die al zijn botten en ledematen nog heeft.  Al snel kwam er een nieuwe tegenslag in de persoon van Schellibacchi. Hij wilde de bal uit de lucht doodleggen maar het schoot er op 7 plekken in. De Hammmstring was in het bijzonder de pineut. Hij moest linea reacta worden gewisseld. Nou is Roberto normaliter en betrouwbare schakel en zou je zeggen oei die ga je zeker missen. Ware het niet dat Schellibacchi niet helemaal in de wedstrijd zat. De eerste 4 balcontacten werden stevast ingeleverd dus wellicht was dit de wissel die we nodig haddden.  Maar een aderlating was het zeker en we hopen dat SchelliBacchi snel weer herstel zal zijn. 

Muis kwam hem vervangen. Het spel werd wel iets minder slecht bij vlagen leek het op voetbal. En niet veel later lag dus ook de 1-1 in het doel.  Een mooie aanval met een schitterend overstapje van Stefan werd door Gokinho netjes binnengewerkt. We moesten nu erop en erover. De tegenstander op de pijnbank. Dubbeldams kwartiertje. En zo geschiedde. De 2-1 lag er niet veel later in. Een aanval wederom over links werd door een verdediger gemist en Takkie stond precies op de goede plek en kon deze bal niet missen. 1-2. We gingen door en wilde graag de beslissing maken met de 1-3 en die volgde niet veel later dan ook. Een mooie lange bal op Michel die goed voor de keeper kwam en hem omspeelde en vanuit een lastige hoek met rechts keurig de bal binnen wist te werken. Het leek er even op dat we er echt over heen gingen. Helaas was het niet veel later raak aan de andere kant. Jeroen werd aan de linkerkant weer voorbij geraasd door die rechtsbuiten die op de brommer was.  Een voorzet op de linksbuiten die geen seconde twijfelde en de bal heel knap binnenschot betekende dus de aansluitingstreffer. Dat was tevens de ruststand want Stefan kreeg  nog wel een kans maar zoals u dan gewend bent verandert er dan niets aan de stand. 

In de rust veranderen er vrij weinig en tweede helft speelde we in de zelfde formatie. We kregen wel nog meer kansen en ook meer balbezit. Helaas was het allemaal net niet. Tot ongeveer halverwege de tweede helft Muis de bal met een stuiter voor zich kreeg en geen seconde nadacht. De bal vloog met als een raket de winkelhaak in. Een wereldgoal! 2-4 dus.  Dat was lekker. 

Lekker uitspelen. Balletje laten gaan. Gewoon die gasten van het kastje naar de muur tikken dus hoor ik u denken. Nou niets van dat alles. En je weet dat er dan altijd een bal goed kan vallen. Zeker als Wappie achterin staat. En de ba;l even terug wil spelen op Sweetyman. Hij had echter niet gezien dat de spits nog stond te loeren en die kon de bal zodoende simpel binnen tikken. Het was wel erg vroeg Sinterklaas op deze manier. En Dia pakte de kadotjes lekker uit als op eens winterse pakjesavond. Een Reiniertje dus. Dat is het gevaar als Wappie Kappie achterin staat maar hij doet natuurlijk ook heel veel dingen goed laten we dat niet vergeten mensen! 

Wat er daarna gebeurde is redelijk uniek. Stefan gaat alleen op de keeper af en scoort niet. Hoe bizar! Normaal is het kans=goal bij de zelfbenoemde legendarische nummer 14. Maar dit keer wist hij de bal eerst op de keeper te spelen, vervolgens in de rebound op het hoofd van een tegenstander en erna kreeg Nick gelukkig de bal en kon hij hem wel binnenschieten. Jammer, Steef! Lekker gewerkt Steef! Kan gebeuren Steef! De volgende zit wel,Steef! Je staat er wel! Goede loopactie! En nog een aantal van deze superlatieve werden op hem afgevuurd. Zelf was die best positief. “ Het is een kwestie van tijd tot die eerste erin ligt. En als ik eenmaal op 1 sta dan ben ik niet meer te houden joh.” Aldus Young Jesus. “ Ik baal meer van het feit dat ik ben vergeten mijn horloge aan te zetten en ik dit keer dus niet de 14 km heb gehaald. Want laten we eerlijk zijn, daar draait uiteindelijk het voetbalspelletje om natuurlijk. Lekker veel rennen, met en zonder bal. Als ik die bal dan heb is voor mij de lol er wel een beetje af.” Legt Stefan uit. 

De wedstrijd verliep verder vrij rustig alleen de verdediger van DIA (Debiel In Actie) die Muis zo ongeveer met een mix van een Ipon en een rugbytackle naar de grond werkte terwijl BalrRory er allang langs was. Een bizarre actie weer van de man die werkelijk niets te zoeken heeft op een voetbalveld.  Want niet veel later werd de bal op Jesper gespeeld en toen kwam weer Keesie Kamikaze ingevlogen met 2(!!) benen vooruit en doordat Jesper wegdook met gevaar voor eigen leven belanden hij met een van die 2 benen op de bal waardoor die bijna ongeveer zelf zijn nek brak. Hoe dan ook zonde van de verder sportieve pot. Dit was niet nodig. In een eerste elftal had die al 3x met rood in de kleedkamer gezeten. Maar goed we hebben de 3 punten weer binnen. Het spel was niet florisant maar wat geeft het. Komende zondag moeten we weer thuis spelen. Tegen het altijd lastige PCP. Een ploeg die al behoorlijk veel gewonnen heeft dus we kunnen onze borst natmaken. We hopen dan ook iedereen te mogen begroeten aan de Schenkeldijk komende zondag om 12:00. Hopelijk tot zondag! 

DIA 4

3

Dubbeldam 3

Michel Nainggolan Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Rory Willemstijn Middenvelder
Erik Jan Tak Middenvelder
Jeffrey Stam Middenvelder
Danny Soeteman Keeper
Rocco Bootsma Verdediger
Jesper de Bruyn Verdediger
Patrick Stolk Verdediger
Ferdy Overduin Middenvelder
Robert Schellenbach Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Jeroen Burgers Verdediger
Dick van der Net Middenvelder
  5