Selecteer pagina

Dubbeldam 3 onterecht onderuit in kraker

DD3-wedstrijdverslagen-2022-2023 | 0 Reacties

De week na de ruime winst van vorige week op Internos stond er deze week een onvervalste topper op het programma. De minimale tegenstand van vorige zal deze week van een andere kaliber zijn. We zullen dus uit een ander spreekwoordelijk vaatje moeten tappen om vandaag de drie punten mee te nemen naar Dordrecht. Om er nog enigszins een spannende competitie van te maken moest er vandaag absoluut geworden worden. Want de ploeg uit Made stond inmiddels 4 punten voor op ons. Gelijkspelen had dus ook geen zin. Alleen de volle buit zou genoeg zijn vandaag. Normaliter zou je denken dat voor een topper als deze iedereen wel beschikbaar zou zijn… Maar helaas bleek niet minder waar…. 

Sterker nog: een waslijst aan afwezige. Het kwam allemaal erg slecht uit. En deze wedstrijd was al eens uitgesteld vanwege het weer. En al eens omdat Madese Boys te weinig mensen had. Maar die kaart zullen wij niet spelen natuurlijk. Wij beschikken immers over een zeer brede (en dikke ) selectie. Op papier beschikken we wel over 25 man. Maar hier zitten ook mensen als Rick Klootwijk, Patrick Stolk (hierover later meer), Rocco Bootsma en nog een aantal oudgediende bij. Concreet hebben we dus een stuk minder spelers op papier dan menigeen zullen denken. 

Ook hadden we afgelopen week nog Koningsdag gehad op onze vaste trainingsavond. Dus ook is er niet getraind. Allemaal niet ideaal dus. De voorbereiding was bepaald niet florisant. Los van het feit dat sommige spelers de 100 Kilo + wegende lichamen moesten volgieten met bier, shotjes en kapsalon werd er dus ook niet bewogen op de donderdag. Helaas maar waar. Normaliter wordt er op donderdag natuurlijk keihard getraind. Zo bereikt Sjoerd bijvoorbeeld soms wel 2000 stappen na 70 minuten trainen. Met een gemiddelde hartslag van 192. Lang niet gek dus. En zo maakt Jespertje soms wel 71 slidings in zijn presentatiepak. En overschat Nick zich schromelijk en loopt met zijn poliometer dan behoorlijk naast zijn schoenen. Dit moesten we allemaal missen dus. 

En dan de waslijst afwezige. Uiteraard nemen wij dit even met uw trouwe lezers door. U wilt immers wel goed geïnformeerd worden. Steeds vaker heb ik namelijk de indruk dat mensen dit verslag als een soort grap of onwaarheid zien maar alles wat geschreven wordt berust op louter feiten, statistieken of anders toch zeer betrouwbare geruchten. Dit geheel terzijde maar wil het wel even gezegd hebben. 

De eerste van de opvallend afwezige is Wijniertje Wapfelkorn alias “Kapperom”. De laatste weken leek hij zijn vorm enigszins terug te hebben gevonden en is ook de fitheid weer enigszins terug. Zo kunt u hem weer bewonderen op de dijken waar hij met enige regelmaat het asfalt laat knetteren in een van zijn hardloop sessies. Hij maakte een gretige en fitte indruk. Maar helaas bleek hij in het schema toch even een fout te hebben gemaakt. Hij verkiest een vakantie boven de topper van dit weekend. Onacceptabel hoor ik u denken. Nou, eens! Een speler met zijn kaliber en charisma kan eigenlijk niet gemist worden. Bovendien blijft Dubbeldam nu met een behoorlijk voorraad vieze zoete witte wijn zitten. Het is triest dat iemand met zoveel voetbal ervaring eigenlijk het kampioenschap nu weggooit. Bedankt Reinier. We hopen dat je trots bent op jezelf. De laatste keer dat we nog een gooi kunnen doen naar een titel. Helemaal kapot gemaakt door jou. Ja, Reinier. Hopelijk heb je een leuke vakantie gehad want anders is het helemaal zuur.

Dan hebben we nog ander hoofdpijndossier Arne van Weerden. U weet die jongen die 6 weken van slag was/ is van een wisselbeurtje en het eigenlijk nog steeds plekje heeft gegeven. Er is de laatste weken genoeg over geschreven en op advies van mijn Advocaat en bodyguard moet ik het daar voor nu ook even bij laten. Deze week was hij nog steeds op vakantie om zijn hoofdje leeg te maken. Nu zit daar niet zoveel bijzonders in. Maar het was wel zaak om even alle woede die in hem woekerde eruit te krijgen middels de nodige therapie-sessies. En het lijkt de goede kant op te gaan. Hij kan alles een plaatsje geven. We wensen vooral de mensen om hem heen veel sterkte en hopen vooral dat hij geen terugval zal krijgen. 

Dan hebben we nog Jeroentje Burgers. Ook hij heeft een rugzak aan ervaring en zou dus beter moeten weten. Gaat gewoon maar weg gedurende de topper van de competitie. Zomaar een weekendje weg. Dat had hij beter kunnen doen toen we tegen DIA moesten spelen en hij te belazerd was zijn ene poot voor zijn andere te zetten toen er in de 94e (!!!) minuut nog een bal door zijn benen heen ging! Maar dit geheel terzijde. Vermoedelijk kan deze goedsul er ook helemaal niks aan doen. En had InsTamara voor hem bepaald dat hij dit weekend niet beschikbaar was. Want een ieder die Jeroentje een beetje kent weet dat met al het vrouwengeweld bij hem thuis hij niets, maar dan ook echt niets te vertellen heeft. Het gaat je goed, Jeroen. Goed weekend gehad wel? 

Helaas waren ook Michel Nainggolan en Stefan de Meijer niet inzetbaar. Michel was een weekendje weg met zijn wederhelft. Ook erg ongelukkig geplanned. Maar op onze Michel kunnen we natuurlijk niet boos worden. Een man met zijn allure en uitstraling kan natuurlijk niet gezien worden in Made. Hij moet shinen in Antwerpen. Over de catwalk. Zoals iedereen weet loopt Michel altijd net 12 jaar voor op de mode of 23 jaar achter. Dat is nou net hetgeen wat lastig te pijlen is. Maar dat maakt Michel ook Michel. De FashionPeanut. Le Note du Fashion ofwel de ModePinda. Volgende week spelen we tegen Gastel dan is hij er vast weer bij want daarin zitten eigenlijk vrijwel alleen maar vrienden van Michel. Maar helaas deze week moesten we het dus zonder hem stellen. 

Stefan is al weken afwezig na zijn geweldige invalbeurt tegen Chaam van zeker 6 minuutjes. Daar wilde hij een sprintduel aangaan. Nu is dat doorgaans geen punt voor de zelfbenoemde Legendarische nummer 14 van DD3. Maar dat ronde object is Stefan vaak slechtgezind. Zo ook toen. Hij ging behoorlijk door zijn enkel heen. Hierdoor moest hij per direct weer gewisseld worden om eigenlijk nooit meer terug te keren. Eeuwig zonde. Een verlies voor de voetbalsport. Want het is toch een parel voor de voetbalsport onze Stefanovic alias Lionel Misser. Maarrrrr lieve kijkbuiskinderen hij ging wel vlaggen vandaag. En dat siert hem natuurlijk. Met zijn mooie baard en wapperende (grijze inmiddels) haardos sierde hij de zijlijn met zijn fraaie verschijning. Dit ook weer geheel terzijde. 

Dan had ik u nog even beloofd om terug te komen op Stolk en Rocco. Beiden heren wisten wel de gang naar het sportpark te vinden in Made. En dat siert ze natuurlijk wel. Iets wat je van bijvoorbeeld Rory van der Weijden niet kan zeggen. Die had een handtekening sessie met zijn nieuwe boek in het centrum van Chernobyl. Het was erg goed bezocht heb ik van horen zeggen. Maar onze Patrick was weer van de partij. Het is duidelijk dat hij momenteel heel dicht bij een rentree zit. “Het kriebelt wel hoor. Als ik dan weer de giganten zie warmlopen dan gaat er wel veel in mij om. Ik zou het liefst wel weer gewoon meedoen. Maar helaas zit mijn vorm nog een beetje in de weg. Nu is rond natuurlijk ook een vorm maar ik wil toch nog even een paar kilo afvallen.” Volgende week een afspraak bij de kapper. En bij de pedicure. Nou dat scheelt al gauw een kilo of 7,5 hoor”, legt Stolk uit. En ik slaap tegenwoordig buiten in de tent. Want ik zag op tv een commercial waarin ze riepen alles in de tent 50 %. Maar helaas werkt dat nog niet helemaal zoals gehoopt. Maar ik ga door. Ik zal terugkeren!”. 

Gelukkig hadden we ook een terugkeer van een levende legende. Errory had namelijk weer het geweldige idee weer eens mee te doen en ons te versterken. De ooit zo talantvolle Errory heeft een aantal maandjes weinig tot niks gedaan maar was vol vertrouwen over deze match tegen Madese Boys. Vorig jaar kreeg hij na 6 minuten rood dus de statistieken spreken voor hem. Het kan nu alleen maar langer duren. Toch? De bookies werden overspoeld met inzetten over de minuut waarin Errory het veld zou verlaten. En natuurlijk de reden. Rood of een blessure. Dat is de Million dollar question! De tijd zal het leren! 

Maar eerst maar eens even de warming up overleven. Trainer Nick die al vanaf dinsdagochtend niet meer geslapen heeft in aanloop naar deze wedstrijd had zogezegd nog niet besloten hoe hij ging spelen deze wedstrijd en met wie. Als een ijsbeer met parkinson en ADHD liep hij zenuwachtig door de kleedkamer. Aan de muur en plafonds knagend zag je hem denken. De meeste mensen bijten nagels maar Nick bijt alleen in hout en ijzerwerk. De halve kleedkamer weggeknaagd maar gelukkig net op tijd kwam hij met de volgende opstelling op de proppen. 

In de goal Patje de K. Achterin speelde Boy, Adje, Rory en Jespertje op links (hierover zo meer) Op het middenveld Sven, Enzo, Tak, Jeff en Max (jeugdspeler) en voorin ook Max (jeugd) Op de bank zaten Niels, Corne en Nick. 

Wegens een zwakke bezetting werden wij vandaag geholpen door Max en Max. Ontzettend fijn dat er nog jongens uit de jeugd zijn die onze ouwe mannen willen helpen. Wordt zeer gewaardeerd. 

De wedstrijd werd gespeeld op veld B. Het was een hobbelig, slecht veld. Beetje zoals onze voorbereiding naar de wedstrijd toe. Hobbelig. Onvoorspelbaar. Slecht. Zwak. Maar we hadden geen keus. Madese Boys was al vrij vroeg aan het warm lopen. Ze hadden er zichtbaar vertrouwen in. Vooral toen ze de Gnoe het veld zagen opkomen zonder voetbalkleding. Zelden een groep mensen volwassen mensen zo blij zien kijken op een zondagochtend in het zonovergoten Made. Alsof een groep Zebra’s de leeuw zagen vertrekken van hun zandvlakte. Het was een mooie setting. Misschien moest je erbij zijn. 

Ok, dan even over naar de orde van dit verslag. De wedstrijd! Je zou soms bijna vergeten dat we ook nog een voetbalteam zijn. Als je sta te kijken geloof je dit ook niet altijd. Maar dat wederom terzijde. De wedstrijd begon in een relaxed tempo en  beiden ploegen waren aan het aftasten. Zonder al teveel risico nemend. Onze RentreeRory strooide met passes als nooit tevoren. Alleen vroeger kwamen ze altijd aan bij iemand in het zelfde shirt. Dat bleek na 8 maanden afwezigheid toch net even lastiger te zijn. De eerste 8 ballen gingen net niet goed. De volgende 4 waren bijna goed. En de laatste 2 kwamen haast aan. En de allerlaatste was een goede pass. Alleen toen. PANG. De Hamstring/lies/heup/enkel/knie/rug/nek/scheenbeen/wreef en uilenbril sloegen tegelijk allemaal op defect. Met helaas een noodzakelijke wissel tot gevolg. Voor de deelnemers aan de TOTO en andere weddenschappen. Minuut 21, 11 seconde en 77 honderste. 21:11:77 dus. 

We moesten het gelijk omgooien. Gelukkig hadden we nog hoogvlieger en topatleet Niels op de bank zitten. Hij kon er uiteraard direct inkomen zonder enig probleem. Hij is immers de rots in onze branding. De alleskunner. Passen, spelletje lezen, rust bewaren, bier drinken. Hij kan het eigenlijk allemaal. Enfin, de wedstrijd kwakkelde voort en we hadden best aardige aanvallen maar merkte ook dat MB best een goed team heeft. En de scheidsrechter had ook wel een klein vleugje aandeel in wat irritaties aan zwart witte kant want alle twijfels gingen naar MB en voor ons floot hij verdomd weinig. Maar we kwamen gelukkig wel op voorspong. Via een goed teruggelegde bal van Max op Sven, die geen seconde twijfelde, en uithaalde. De keeper zag er niet helemaal kansloos uit maar het schot bleek hem toch te machtig te worden. 0-1. Lekker! Hierna hadden we toch wel meer balbezit maar miste voorin wat stootkracht. En helaas kregen we na een flipperkast situatie de 1-1 om de oren. Een dompertje. Toen ook tien minuten later uw lieve, trouwe verslaggever het aan de stok kreeg met de scheids moest hij 10 minuten gaan zitten na het zien van een kartonnetje geel. De scheidsrechter uit Made ging steeds gekker doen en dit moest even gecorrigeerd worden. Je zou zeggen dat na 40 levensjaren en een goeie 35 als voetballer je wel iets wijzer zou zijn geworden. Dat je zeg maar het laat gaan en je focust op het spel. Maar helaas was dit voor onze nummer 4 even niet weggelegd.10 minuten tijdstraf dus als gevolg. Dom dom dom. U heeft gelijk. Diep door het stof. Al was dit niet heel lastig op dit veld. 

De tweede helft werden er een aantal wissels doorgevoerd. Corne kwam erin voor Jespertje die weer eens last had. De arme knul. Maar het was wel een hele fijne wetenschap dat hij nog altijd gewoon meekan met ons spel. En dat hij uberhaupt nog kan bewegen. Want onze Jespertje krijgt steeds meer ouwemensen kwaaltjes. Maar vandaag toch een minuut of 25 gespeeld. Knap hoor. Bedankt jespertje. Tegen Gastel mag je de volle 90 volmaken hoor. 

Net na rust kwamen we helaas 2-1 achter door een klein inschattingsfoutje van onze keepert. De 0 nul is heilig was vandaag even niet helemaal doorgedrongen. Of nul tegenhouden is heilig. Dat lukte dan wel weer aardig. Maar de tegenstander werd behoorlijk geholpen door ons. Zonde want het was allemaal echt niet nodig. Inmiddels had Nick zichzelf ook gewisseld voor een van de 2 Maxjes en zodoende speelde we het laatste half uur met 10 man. Nick vond het blijkbaar nog niet spannend genoeg. Maar terwijl ik dit schrijf moet ik natuurlijk erkennen dat hij niet veel later de 2-2 binnenschoot. Echter heeft hij het zelf niet gezien. En hands situatie was hiervan de oorzaak. Nick schreeuwde namelijk iets tegen de scheids terwijl hij de bal nog wel raakte. En nietsvermoedend vloog de bal gewoon over de keeper heen in de verre hoek. Een hele vreemde 2-2. We kregen even vleugels en tikte vrolijk de bal rond. En zelfs de 2-3 lag er niet veel later in. Een schitterende combinatie werkelijk tussen Sven en Jeff werd mooi afgemaakt door laatstgenoemde. Een prachtaanval. 2-3 dus! 

Helaas konde wij hier niet lang van genieten van vrij snel volgde een vrije trap aan de zijkant die mooi werd voorgeslingerd en door de spits van MB werd binnengekopt. 3-3 dus. Eeuwig zonde want het zijn eigenlijk 3 kadotjes die we weggeven. Maar ja voetbal is een spel van fouten. Om maar even een open deur  nog meer open te trappen. 

Helaas was de gifbeker nog niet helemaal leeg. Ook de 4-3 kwam nog. Een ongekend lullig momentje. Helaas ingeleid door ondergetekende. Een simpele bal die je gewoon kan meenemen, kaatsen, doordraaien noem het maar op. Maar Tak wilde hem kaatsen op Niels die hier niet helemaal op rekende en als een soort winkelwagentje op een magneetveld vast stond. Maar eerlijk is eerlijk dit was gewoon mijn fout. Een ieder die Tak de laatste heeft zien afglijden van slecht naar nog veel slechter zou hier niet perse van opkijken denk ik maar toch moet het wel even gezegd worden.  En deze werd keihard afgestraft door MB. Ze hebben eigenlijk maar 5 keer op de goal geschoten maar maken er wel gewoon 4. En wij hebben 10 kansen en maken er maar 3. 

Een zure middag dus. Domper. Teleurstelling. Einde seizoen. Noem het allemaal maar op. Onnodig verlies want ik denk dat MB achteraf ook wel even gedacht heeft dat ze vandaag ook zomaar hadden kunnen verliezen. Maar goed we moeten de wonden likken en de koppies weer omhoog liften. Zondag wacht namelijk FC Engnek thuis. En die willen we uiteraard wel winnen! Dus we moeten ons weer optuigen richting komende zondag. Knallen! 

We verwachten dan natuurlijk allemaal weer volledige steun komende zondag als we weer eens thuis spelen. Kaarten kunnen besteld worden via onze supporters voorzitter Ries van A. Ik zou er snel bij zijn want ik begreep dat de tickets erg hard gaan! Ries van A is zelf altijd een half uur later dus vooraf bestellen is aan te raden. 

Zondag 11:00 thuis SC Gastel dus.  Tot dan. 

Vv dubbeldam 3 perschef

Related Articles

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Lees meer
Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Lees meer
Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Lees meer