Selecteer pagina

Danny Soeteman
Dubbeldam 3 laat zich beetnemen in Gastel

Het seizoen loopt tot nu toe nog niet van een leien dakje. Het beker programma verliep nog vlekkeloos met 3 winstpartijen maar toen de competitie begon was het over met de pret. Vele blessures. Afmeldingen. IFC uit. Nog meer blessures. Vormcrisis. Fitheids problemen bij dezen en genen. Dit zijn maar een aantal problemen waar wij tegen aan liepen in de eerste weken van de competitie… 

Nog steeds een waslijst aan afwezige. Overigens niet alleen maar verassende namen hoor. Maar de lijst begint wel behoorlijk lang te worden. Oke, Errory staat boven deze lijst. Die heeft dit seizoen tot op heden 41 minuten gespeeld. De kans bestaat dat dit zijn eindscore zal worden voor 2021. De blessure die hij opliep in Geertruidenberg lijkt van een behoorlijk zware aard te zijn. Het klavertje vier waar hij overheen struikelde heeft hem dusdanig toegetakeld dat hij waarschijnlijk dit kalenderjaar niet meer kan voetballen. “Ik mag blij zijn als ik uberhaupt ooit nog sport kan bedrijven.”begint Rory. “Ik wil sowieso geen risico nemen want mijn werk is mijn alles. En dat staat op 1. Nee, zonder mijn werk zou ik nog veel meer storingen hebben”, zegt Rory dubbelzinnig. Het advies van mijn vader Cor is dan ook om gewoon te stoppen. “Die gozah moet lekkah stoppah joh.. Wat een tyfus lijahtje zeg”waren de lieve woorden van papa Cockie. 

Dan hebben we nog Willemstijn 2 alias TD c.q. CetaBever. Hij is en geblesseerd geraakt en ook nog eens op vakantie gegaan. Hij heeft schijnbaar iemand zo gek gekregen om een week lang met hem op vakantie te gaan. “Ja, het was de langste week uit mijn leven. Maar die subsidie die ik ervoor ontvang is wel lekker.”aldus Rosa. “Hij is natuurlijk niet ingeënt toen hij klein was. Dus heb je dus recht op het zogenoemde GGB. (Gehandicapte Gepen Bijdrage). Dat was wel lekker hoor. Dan neem ik een week lang dat gezeik, geklaag, gepuf, frikandellen als ontbijt, betweterige en olifantenlijf wel voor lief.”legt Rosa nog even uit. 

Overigens had Nick de wedstrijd sowieso gemist want zijn vlucht was geannuleerd. Hij kwam helaas niet door de douane. Eerst dachten ze nog even dat hij bolletjes geslikt maar na een uitgebreide extra scan bleek dit niet zo te zijn. Zelfs toen hij poedelnaakt door de scan in Spanje liep bleef dit maar piepen en aangeven dat er of metalen voorwerpen of drugs aanwezig waren in het lichaam van Nick. Pas toen de Hoofd Technische Tandheelkunde en Ivoor specialist erbij kwam kon worden vastgesteld dat het apparaar reageerde op de tanden van Nick. Nicks aan het handje dus. Maar door deze lange extra scan en onderzoeken hadden Nick en Rosa dus wel mooi het vliegtuig gemist. Kortom: Nick is er niet bij vandaag. 

Rocco is ook nog steeds geblesseerd van de eerste wedstrijd. Hij was er dus ook niet bij. Vroeger kwamen Annie en Rocco nog wel eens een wedstrijdje kijken maar na een avondje Snollebollekes was dit even niet het plan.. Volgende week weer beter! 😉 

Dan hebben we nog ons probleemkindje Pietertje. Pietertje weet het allemaal even niet meer. Pietertje heeft zoals al eerder gezegd twijfels om door te gaan. Ondanks de handtekeningenactie “Ga maar ffkes stoppen Piertje” van heel Dubbeldam met meer dan 1138 handtekeningen en donaties van duizende euros als hij daadwerkelijk besluit te stoppen heeft hij blijkbaar dus niet besloten om te stoppen. Hij was gisteren overigens niet aanwezig. “Die handtekeningenactie heeft mij toch wel doen twijfelen. Ik geef mezelf nog een weekje extra. “Als de hele club wil dat je stopt moet je dat wel serieus overwegen natuurlijk” aldus Pietertje. We gaan het meemaken dus, trouwe lezers. Volgende week zal er dus uitsluitsels gegeven worden over deze zaak. Feit is: vandaag liet Pietertje zijn teampje weer ouderwets in de steek. Met nog 1000 handtekeningen als gevolg. 

Dan hebben we nog de rest-afmeldingen. Een Patrick Stolk die van het weekend jarig was. En ja als je zaterdag jarig bent lieve mensen dan kan je op zondag natuurlijk niet spelen. Dat snappen we allemaal heel goed hoor Stolkje XXL. Neem gerust nog even de tijd om te herstellen van je awesome Parte. Alvast een fijne kerst. 

Arne had een aantal weken opgevangen dat je ook op zondagen kinderverjaardagen kan vieren en heeft dit dan ook met beiden armen aangegrepen. Hij was dus ook afwezig. En wij maar denken dat duitsers een sterke teamgeest hadden. Zo zie je maar dat niet alle germanen over eine kamm kann schiieren. 

Maar genoeg over de afwezige. Laten we ons richten op de mensen waar we wel wat aanhebben. De gladiatoren van weleer. De mannen die gaan strijden voor Dubbeldam. In Oud-Gastel. Tegen een naar ploegje. We hebben immers al vaker tegen deze mannen gespeeld. Aantal redelijke voetballers. Veel schoppers. Veel zuigen. Veel janken. Veel naaien. Eigenlijk wel iets wat wij als Dubbeldam 3 zouden moeten herkennen en omarmen 😉 

Niels was weer hersteld van zijn jetlag en kon dus starten in de basis. De gnoe moest na een fikse trektocht door breda even op het bankje beginnen om rustig de dag te starten. De gnoe kampt sowieso met een fikse teenblessure. De eerste meters die de Gnoe normaliter heeft zijn nu omgezet naar een uitwandeldrafje. Alsof de Gnoe is aangereden door de stadsbus. Ferdy was gisteren ook naar de Snollebollekes geweest en dus ook niet in  staat om in de basis te starten. En eigenlijk liever de hele dag niet inzetbaar. Hooguit om even te vlaggen. Maar veel meer dan dat mocht er niet verwacht worden van het Monster uit Made. En dan hebben we nog Sjoerdje B. Hij had na vorige week wel gerekend op een basisplaats. Maar helaas. Oeboe begint nog even op de bank. Je merkte wel duidelijk dat hij ongekend gretig was om zijn kans te pakken en te bewijzen dat hij wel degelijk beter is dan broertje Koentje B. Ook wel de BB (Beste Boutens) genoemd. 

De wedstrijd begon was slordig van beiden kanten. Een echte kelderklasse wedstrijd. Scheidsie van een jaartje of 82. Vriend van de club. Tikje partijdig. Slecht veld. Hobbelig. Gewoon een standaard zondagje dus. Er waren wat kansen over een weer en de grootste kans was voor ons. Na een fraaie aanval op links werd de bal perfect en pan klaar neergelegd op de rand van de 5 meter. Kaasie! Hoor ik u denken. Klopt. Waren het niet dat het eindstation luistert naar de naam Stefan de Meijer alias Lionel Missi c.q. Young Jesus. Bleef 0-0 dus. 

Niet veel later was het gelukkig wel raak. Na een pass van ondergetekende aan gelegenheidsspits Weijden die geen seconde twijfelde en verwoestend uithaalde in de rechter kruising. Een beauty! Mag ook wel eens gezegd worden. 0-1 dus. We kregen meer grip op de wedstrijd en de thuisploeg begon meer en meer te schoppen zoals we van ze gewend zijn. Scheidsie Tino Sauris Rex had niet veel oog voor de overtredingen en liet alles lekker doorspelen. Zo werd Stefan vrij snel de wedstrijd uit geschopt maar vond T-Rex het niet nodig te fluiten. Niet veel later kon Takkie gelukkig wel de 0-2 aantekenen na een schitterende pass van Michel. Het blessureleed bleef helaas maar doorzetten en ook Niels werd uit de wedstrijd geschopt. De spits van Gastel was net even te laat en schopte Nelis volop de kuit. Hij kon helaas niet verder. Dus ook de Gnoe moest nu zijn opwachting maken. Zichtbaar minder fit als normaal hinkelde de Gnoe over de Gastelse Savanne. Op zoek naar die ene actie of mooie solo. 

De 1-2 was helaas niet veel later een feit. Takkie waande zich weer even de speler van 25 jaar geleden en dacht met een mooi trucje wappie aan te spelen. Helaas had de spits het door en schoot de bal vanaf 20 meter in de verre hoek. Sweetyman was even in gedachten verzonken denk ik want oke hij zat er mooi in maar het was wel van heel ver… Hoe dan ook 1-2. 

De 1-3 die snel volgde was er een van grote klasse. Niet alleen omdat Sjoerd het eindstation was maar ook omdat het een fraaie aanval was. Wappie stuurde takkie diep die zag de Gnoe vrij staan en die gaf een no lookie op Oeboe en die haalde de trekker over alsof hij weer even die spits was die ooit furore maakte aan de Schenkeldijk. 1-3 dus! En rust. 

In de tweede helft begonnen we vrij sterk. We scoorde 2 schitterende goals. De eerste was een mooie aanval over rechts. Michel gooide de bal voor de pot waar de goed meegelopen Sven de bal binnenknikte alsof hij nooit anders gedaan heeft. Niet alleen de witte Keniaan dus maar ook nog de blanke Ruud Gullit. Wat kan deze jongen niet ga je bijna denken! FIETSEN… oke oke sterk punt 1-0 voor jullie! Ook volgde er nog een 5e treffer een ongekend mooie lob van Michel. Hij kapte eerst de tegenstander het nabijgelegen bos is en lobte de bal toen fantastisch over de keeper heen. Het was niet eens loppen maar meer een soort Scheppen. Als een soort JOCO (www.joco.nl voor al uw schepijs.) Schepijs over de keeper heen. Wat een schep. De Miestache onder de ijssmaken. Wat een klasse. 

5-1 hoor ik u denken. Dat wordt een makkie. Nou lieve mensen. Leest u vooral maar door. Want wat er nu allemaal gaat gebeuren gelooft niemand die er niet bij was. Het werd een ouderwetse Sweetyman Show. Hier betaal je normaal veel geld voor bij circus Renz. De 5-2 , de 5-3 , de 5-4 en de 5-5 volgde elkaar in rap tempo op. Eentje over de keeper heen vanaf de middellijn, eentje door de handen heen , eentje door de benen heen, en een vrije trapje die rustig in het hoekje kon worden geschoten. 5-5. U Leest het goed. 5-5. Het leek wel een aflevering van comedy capers. Tuurlijk kan Sweetyman er niet alleen verantwoordelijk voor gesteld worden maar dit was een gevalletje “die vangt nog geen strandbal in een telefooncel”. Maar Dubbeldam ging ook mee in het gedrag van de tegenstander. Ouwehoeren, janken, schoppen en alles wat er bijhoort. Zonde zonde zonde! De driepunten lagen voor het oprapen maar we moesten genoegen nemen met 1 schamel puntje.  

Dan was er ook nog een overtreding van Errory 2. Want Errory 1 zat thuis. Maar het zal ongetwijfeld in de naam zitten. Want rond de middenlijn besloot Errory 2 de tegenstander te trakteren op een mix van Mattarazzi, Roy Keane, Fernando Couto en Pepe. Hij schopte hem even onder de spreekwoordelijke zoden. Met wat schermutselingen als gevolg. Hoe dan ook. We hebben verloren van onszelf. Laat dit een les zijn voor de volgende keer. Maar ook niet teveel want we willen natuurlijk wel wat kunnen vertellen in het verslag. En zoals iedereen weet : Dubbeldam 3 is garantie op spektakel. Ook in Gastel. 

Volgende week eindelijk weer eens thuis! Kom dat zien kom dat zien!

12:00 uur – tegen jeka 62. Altijd lastig! Zeker in onze huidige vorm 😉 

Tot dan! 

Sterren verspelen kampioenschap bij aartsvijand

 Uw verslaggever is een aantal weken afwezig geweest. Dit lagen een aantal redenen aan ten grondslag. De eerste reden is simpelweg dat er geen wedstrijden waren door het veelvuldig afzeggen van onze tegenstander. Het heeft er alle schijn van dat de tegenstanders ons...

Oppermachtig

Dubbeldam 3 thuis oppermachtig tegen Gastel  Een week na de oorwassing in Made hadden we direct kans op eerherstel. En vandaag speelde we thuis. Dit seizoen zijn we nog ongeslagen in eigen huis. Dus wat dat betreft is het vertrouwen groot. Maar na vorige week is er...

Dubbeldam 3 doet zichzelf te kort in Made

Na een week rust vanwege de carnaval moesten de mannen van Dubbeldam 3 wederom een uitwedstrijd afwerken. Dit maal in Made. Tegen ons geliefde Madese Boys 3. Het betrof overigens een inhaalwedstrijd want deze pot stond al eerder op het programma maar is toen wegens...

Zwaar gehavend Dubbeldam sleept punt weg bij JEKA

Na wederom een flinke onderbreking door Covid en allerlei andere redenen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag weer aantreden voor een competitiewedstrijd. Om geen risico’s te nemen zijn de mannen ook nog op trainingskamp geweest naar Spanje. Tuurlijk, de mannen...

Sterren winnen belangrijkste pot van het jaar

Na de Houdini act van vorige week was het vertrouwen weer groot van onze vallende sterren van Dubbeldam 3. De teleurstelling van het niet trainen lijkt bij de meeste inmiddels een plekje te hebben gekregen en heeft plaats gemaakt voor motivatie. De energie die normaal...

Dubbeldam 3 wint bij de koplopert

Na de oorwassing van 2 weken geleden in Breda moesten de sterren van Dubbeldam 3 wederom aantreden. Even was er twijfel door alle Corona perikelen. Moesten we wel of niet spelen? Zijn wij A of B categorie? Want zoals wij onze presenteren vallen wij toch niet in de B...

Deksel op de neus in Breda

Na de mooie zege op DIA van twee weken geleden is er weer wat vertrouwen geput en is het sterrenteam van Dubbeldam 3 weer beetje in de bovenste regionen van de competitie te vinden. Daar waar zij horen natuurlijk. Vorig weekend was er geen wedstrijd en dus hadden de...

Zlatan hebben, maar Bram van Polen opstellen

Een week na de eclatante overwinning op Right’oh moest Dubbeldam 3 dan eindelijk weer eens een ouderwetse thuiswedstrijd spelen. Dat wil zeggen dat dus alle zondagteams thuis spelen. Een ouderwetse zondag dus! Na vorige week was de euforie erg groot. Het liep...

Masterclass in Geertruidenberg

Het seizoen van Dubbeldam 3 laat zich kenmerken door wisselvalligheid tot zover. Er is zowel verloren als gewonnen en ook een gelijkspelletje in Oud Gastel maakt de reeks compleet. De laatste pot werd winnend afgesloten thuis tegen Jeka dus er is weer wat vertrouwen....

Met de schrik vrij tegen JEKA 9

Na het “debacel in Gastel”van vorige week zat de schrik er goed in bij de selectie van Dubbeldam 3. Er was nog heel wat werk aan de winkel. Mentale demotivatie, depressies, zelfmoordpogingen. Dit was in het kort de week van de spelers van Dubbeldam 3. 5-1 voor en dan...