Selecteer pagina

Enzo van de Vossenberg
Dubbeldam 3 is het na een jaar niet verleerd

Na ruim een jaar Covid-reces was het dan afgelopen zondag eindelijk weer zover. Dubbeldam 3 moest weer eens aantreden voor een officieel duel. Thuis. Ook dat nog. Eigenlijk waren alle ingredienten aanwezig voor een fantastische voetbalmiddag. Lekker weer. Honger naar de bal. Ontladen supporters. Hoofdveld.  Tot hier was het allemaal in kannen en kruiken. Het probleem is echter voor een leuke voetbalwedstrijd heb je ook 22 spelers nodig die een kleine beetje weten of er lucht of zand in een bal zit. Spelers die een klein beetje dat jaar rust hebben benut om zichzelf te ontwikkelen. Aan zichzelf te werken. Hun tempel hebben onderhouden… En daar, lieve trouwe lezers, is het een klein beetje misgegaan… 

Nu is het bij sommige inmiddels een heel All-inclusief tempelverblijf geworden. Daar waar sommige nog vrij wendbaar en snel op de eerste meters waren op 27 sept 2020 (onze laatste wedstrijd) zijn daar nu muren van vlees voor in de plaats gekomen. De 100 meter in 4 minuut 12 ipv 11 seconde. Zo wendbaar als een Scania met 8 lekke banden. Zo elastisch als een Zebra met lepra en een kunstknie. 

Het was afzien. Voor de supporters. Een jaar zonder ons sterrenteam. Voetballoze zondagen. Stiltes. Het bekende zwarte gat. Onmacht. Covid. Het was zwaar. Mensen waren oprecht verdrietig en ongekend boos. Boos op de situatie. Een leven zonder voetbal werd als verschrikkelijk ervaren. 

Dat was toen. Deze hele mindset is zondag na 12 minuten naar Dubbeldam 3 kijken geheel gerelativeerd. Dit was pas afzien. Hier kan niks aan tippen. Alsof je levend gemarteld wordt. Mensen begonnen spontaan te huilen bij het zien van de eerste 15 minuten. Er ontstonden knuffelpartijen. Mensen zochten elkaar weer op. Troost werd er gezocht. “Nouuuuuu dit hebben we niet gemist hoor, en waar is je vriendin”??? waren enkele woorden vanaf die zijlijn. “Wissel die tering lijaaaaaaahs gewoon man, “ waren ook enkele liefkozende woorden voor zijn zoons Nick en Rory. 

En toch heeft de TD Beverinho  niet stil gezeten. (Hij zelf denkt dat het voor Technisch directeur staat maar iedereen weet natuurlijk dat het voor Te*ing De*iel staat) Er zijn flink grote namen binnengehaald. Niet alleen binnen Dubbeldam. Er is ook een heuse zoektocht geweest naar aanvullingen bij andere clubs. En niet zonder succes. Grootheid Niels Waterdrinker is bij EBOH weggeplukt. De ronaldinho van EBOH die bij ons komt spelen. Het lijkt een jongensboek. Wie had dat ooit durven dromen. De man die techniek aan snelheid en inzicht koppelt. Onnavolgbare Nelis wordt hij ook wel eens gekscherend genoemd. Niels : Welkom jongen!! 

Ook Sven den Engelsen heeft de overstap gemaakt naar de sterren van Dubbeldam 3. De witte keniaan. Sven de Witte Motor. Kilometervreter. Maar bovenal begenadigd balvirtuoos. Hier kan wij nog heel veel plezier aan beleven. En alsof dat nog niet genoeg is geweest hebben we ook Enzo kunnen binnenharken. Oud speler van Dubbeldam 1 en Oranje wit heeft niet meer de tijd en puf om 2 x per week te trainen en dan is Dubbeldam 3 een heel goed alternatief. Zij trainen immers maar 2 x per kwartaal in een goede periode. 

Helaas konden wij vandaag nog niet beschikken over de Gnoe en Stolk. Beiden heren zitten momenteel in een zeer strak en zwaar trainingsschema. Volledige focus is daarvoor nodig. En dit soort wedstijden zouden die focus ernstig kunnen belasten. In de stiliggende periode hebben deze 2 boezemvrienden ook elkaar gebruikt om weer hun oude voetbal niveau op te zoeken. Elkaar prikkelen en uitdagen. Zo kan je de afgelopen periode het beste omschrijven. Het beste uit elkaar halen en uit zichzelf. “IK ben nu even op vakantie maar zodra ik terug ben kunnen mensen weer rekenen op de Gnoe uit de hoogtijdagen. “zegt hij vanuit zijn vakantieadres. “Ik ga deze vakantie vooral benutten op sportief vlak. “Lopen, wandelen, rennen, joggen, en natuurlijk fietsen. “ Dit laatste is helaas niet voor iedereen uit ons team weggelegd maar dat geheel terzijde, “aldus de Gnoe. 

IK ben van 20 blikken Baco per dag naar 100 per week gegaan. “zegt Stolk heel trots. Dat is natuurlijk al een hele goede stap in de juiste richting. Ultieme doel is natuurlijk maar 10 per dag maar dat is nog ver weg. Ik bekijk het echt per dag. Stap voor stap. “Aldus Blikkie XXL. 

Zonder deze 2 sterren moesten we dus vandaag IFC 2 zien te verslaan. Ook zonder zelfbenoemde topcoach Koentje kampioentje trouwens. Van hem ontbrak ieder spoor. Grote afwezige. Letterlijk. Want ook hij heeft in de coronaperiode niet stilgezeten. Complete boerderijen werden bij hem thuis afgeleverd om op zijn BBQ te gooien. Want daar lieve mensen heeft Koentje wel tijd voor. Slow cooking trekt hij alle tijd voor maar het Slow soccer op de zondagochtend laat hij aan zich voorbij gaan. Zonder ook maar een berichtje.. De spelers stonden eigenlijk al met 3-0 achter nog voor de wedstrijd begonnen was. Wat nu???? Riepen een aantal spelers. “Ik weet niet wat ik moet doen hoor zonder Koentje”waren de woorden van Reinier. Blijkbaar nogal afhankelijk van de tips van Koentje. Danny Soeteman lag in de foetushouding in een hoekje te bibberen bij het horen van het nieuws dat Koen niet kwam kijken. Zweten. Trillen. Compleet van de kaart. Nu zijn dit symptomen waar hij enige ervaring mee heeft. Dus vrij snel had hij weer de juiste focus en konden we gewoon door met de waan van de dag. 

Maar mocht u Koen tegenkomen (waarschijnlijk bij een eet of drinktent) vraag hem dan even contact op te nemen met de spelers. Hij wordt gemist. Dubbeldam 3 zonder koentje is toch een beetje als een BH aan de waslijn: het beste is eruit. 

Ik heb besloten nog niet een echt wedstrijd verslag te typen want het was eigenlijk nog te slecht om echt iets zinnigs over te schrijven. Wel wil ik even vanaf deze plek scheidsrechter Erik de Jager bedanken dat hij ons uit de brand wilde helpen. De KNVB stuurt sowieso geen scheidsrechters meer als er op sportlink de namen WIllemstijn voorbij komen. Laat staan als er 2 op 1 formulier staan. Maar grote klasse Erik! Onze dank is groot en je floot een puike partij! Dank! 

Doelpunten van vandaag werden gemaakt door Sven, Muis, Enzo, Sjors, Corne en Niels. 

De eerste helft was erg onwennig. We wilde teveel de eindpass geven en zochten tevergeefs vaak Sjors. Het lichaam van sjors zweefde wel over het hoofdveld maar in werkelijkheid zat hij nog in Griekenland. Struikelend over graspollen, eigen benen, tegenstanders, ballen en losgekomen veters had Sjors het zichtbaar naar zijn zin. Sleurend en struikelend het voetballeven door. Dat is Sjorsje ten voeten uit. Ooit Toegezongen door honderden dubbeldam supporters : VOLDER-IN. Vervlogen tijden. Er werd nu vooral geroepen GEORGE-OUT. “Waarom Is Stones niet open op zondag” riepen er nog een aantal supporters. Erg confronterend. Maar hee Sjors hartelijk dank man voor het meedoen.We hebben enorm genoten. Nog veel succes in het vervolg van je carriere. Geef vooral die spijkerbroeken nog niet op. Want wat kan die jongen verkopen, he!? 

Dat gezegd hebbende moeten we wel 1 ding aanhalen uit de 1e helft. En dat is de uithaal van Sven die de 1-0 op het bord zetten. Een ongekend zondagsschot. Van links naar binnen komen en stijf in de kruis geknald. Ik hoor u denken : Ben je niet in de war mat de goal van Gakpo? NEEN, lieve lezers. Niet daarvan. Onze eigen Svennie! Wat een gigant. Topaankoop. Nu al! Het was eigenlijk het enige momentje van de eerste de echt lekker was. Maar er werd wel hard gestreden. Hard gewerkt en nog meer van dat soort kansloze dooddoenders.  We kregen ook nog een penal tegen. Geheel terecht overigens. Dat was zelfs de 1-1. Maar gelukkig kwamen we via Errory en Enzo nog wel op 3-1 voor. Dat was tevens de ruststand. 

Net na rust werd er flink op los gewisseld. Niels kwam erin. Fit For Ferdy werd ook ingebracht. En Corne kwam ook ons team versterken. Rory eruit hoor ik u denken? Ja … het bizarre is namelijk gebeurt afgelopen zondag. Hij heeft een blessure opgelopen. Heel bizar. Eigenlijk iets waar je op voorhand niet op rekent. De man van staal. Zo zie je maar zelfs de grootste en fitste van deze samenleving zijn klein te krijgen. “Nou…ik schrok wel hoor,  “zegt Cockie uit de havuh alias Pappie Error. “Die jongen ligt nooit op de grond. Die ga voor niemand op zijn. Mijn Errory is de sterkste van de hele wereld! Ik zeg het je!! “draafde Corrie wel een klein beetje door. “Hij heeft gelijk hoor, zegt zijn vrouw Connie” Toen Errory nog geen jaar was hebben we hem van de zoldertrap laten vallen zo helemaal naar beneden. Hij viel misschien wel 20 x met zijn hoofdje op een traptreden. “Hij had geen schrammetje, en huilde  niet eens he! “vertelt Connie heel trots. OK dubieus om daar trots op te zijn maar ik denk wel dat deze openbaring heel wat uitlegt. Er vallen wel wat puzzelstukjes in elkaar voor de buitenwereld zeg maar. Maar dat geheel terzijde. 

De tweede helft was mogelijk nog slechter als de eerste. Wel scoorde Niels , u weet wel onze EBOH aanwinst, nog een prachtige goal. Na schitterend voorbereidend werk van FFF rondde onze topaankoop Niels schitterend af. Als een soort Zlatan sneed hij op slinkse wijze door de defensie heen. En als een mes door de boter. Wat een kwaliteit. Wat een rust. Wat een grootheid. Niet voor niets nu al aanvoerder van Dubbeldam 3. Hier kunnen wij alleen maar van leren. Klasse Niels. 

IK denk dat we verder geen woorden vuil moeten maken aan deze wedstrijd. De kop is er weer af. We hebben weer even wat gedaan. Supporters waren weer in grote getalen aanwezig. Waarvan akte. Enorm bedankt allemaal voor het lachen. 

Volgende week spelen we uit maar de week erna kunt u ons weer aanschouwen aan de schenkeldijk! 

Tot dan!

Dubbeldam 3