Selecteer pagina

Dubbeldam 3 doet zichzelf te kort in Made

Na een week rust vanwege de carnaval moesten de mannen van Dubbeldam 3 wederom een uitwedstrijd afwerken. Dit maal in Made. Tegen ons geliefde Madese Boys 3. Het betrof overigens een inhaalwedstrijd want deze pot stond al eerder op het programma maar is toen wegens Corona perikelen afgelast. Vandaag waren alle manschappen fit genoeg om de wedstrijd te gaan spelen.. Nou ja, alle mannen.. nou ja, fit… 

Afgelopen donderdag is er nog niet getraind door onze toppers. Vermoedelijk zat bij de meeste carnavalsvierders het bier nog beetje in de benen en zagen sommige nog dubbel van alle feestperikelen. Maar we hebben natuurlijk tonnen aan ervaring en rugzakken vol charisma tot onze beschikking dus moest natuurlijk geen probleem opleveren vandaag. 

Rocco En Errory hadden gisteren hun taakstraf in de vorm van Feyenoord kijken gisterenavond al uitgezeten en de zinderende wedstrijd tegen Groningen en zij konden er vandaag dus gewoon bij zijn. Met name de komst van Errory deed zeer veel liefhebbers harten snellen kloppen. Het is tenslotte een pareltje voor de voetbalsport. Nooit commentaar. Altijd voorop in de strijd. Koppelt snelheid aan techniek en gogme. Veelbelovend dus! In de kantine druppelde de ambitie al van zijn nieuwe mutsje af. Compleet met snelle planga zat hij in de kantine te wachten tot dan eindelijk de scheidsrechter voor deze wedstrijd zal gaan fluiten. Trappelend zou je kunnen zeggen. In de kleedkamer haalde hij zijn maillot uit de tas en legde de planga in de tas en was hij er dus helemaal klaar voor.. Ja u leest het goed. Een maillot. (spreek uit : mayo) Het is wel zorgwekkend dat deze jongen gewoon zonder blikken of blozen een maillot aan durft te trekken. “Ik was hem al kwijt, legt Mama Conny uit. Ik wilde gisteren zoals iedere zaterdag een rollenspel doen met Cor. Maar de maillot waar Cockie zo gek van is was dus weg”. Errorytje had dus in de kast van mama Conny zitten vroeten om geen koude beentjes te krijgen. Ergens is het ook een hele aandoenlijke scene die zich hier heeft afgespeeld. Laten we het daar maar bij laten. 

Ook Sweetyman was weer teruggekeerd. Geen plek onder de lat vandaag dus voor Petertje Gillis maar Hesses ging vandaag ons doel verdedigen. Helemaal fris en fruitig teruggekeerd uit Spanje is hij gretiger als ooit. Welkom terug, Sweety. Maak er wat moois van. En onthou: gas rechts, koppeling links, rem midden, gras is groen, lucht is blauw, sos is slecht en keepen mag je met je handen doen. Succes! 

Ook Weyden is weer terug van ziektebed. Hij heeft zoals eerder gezegd natuurlijk op het randje van de dood gelegen. De dood recht in de ogen gekeken. 38,4 mensen. Ga daar maar eens rustig over nadenken. We kunnen dan ook alleen maar God op onze blote knieën bedanken dat Rory nog onder ons is. Want jongens, het was spannend. De arts in Albert Schweitzer vertelde ook dat hij geluk heeft gehad. “Patienten met een ‘normaal’ hoofd hadden dit nooit gered. Die waren uiteindelijk aan warmte overleden. Maar doordat deze patient een waterhoofd heeft waar je u tegen zegt kon de warmte gelukkig op vele manieren ontsnappen en zodoende is hij niet overhit geraakt. Nee, hij kan zichzelf gelukkig prijzen met zo’n poeier van een waterhoofd, legt de arts uit. 

Verder zijn we vrijwel compleet vandaag op de vaste afhakers na. Koentje Kampioentje kunnen we niet meer onder de vaste kern scharen. Ferdinandje is ook al een aantal weken aan het schitteren in afwezigheid en laten we maar niet beginnen over Patr-ikea Stolk. Die is vorige wel weer een keer komen trainen maar zijn knieschijf ligt nog bij EBOH op de bar. Naast zijn ruggengraat en geloofwaardigheid. Maar volgende week spelen we weer thuis dan hebben wij toch een sprankje hoop dat we kunnen rekenen op de bommenwerper uit Dubbeldam. 

Een luxeprobleem dus voor Trainer Bever. Een selectie waar je u tegen zegt. Hij gaat dan zichzelf toch niet opstellen hoor ik u trouwe lezer zeggen. Dat kan hij toch niet serieus verkopen aan de trouwe achterban? Met al deze klassespelers. Nee toch? JAWEL, lieve lezers. De Bever heeft hiermee bewezen echt volslagen gek te zijn geworden. En iedere geloofwaardigheid is dan ook verdwenen. Spits al Pratto, Michel, Jankovic, Weyden in de gelederen en hij stelt zichzelf gewoon op. Het is bizar. Maar waar. Als een trainer van een betaald voetbalclub dit zou flikken wordt hij per direct ontslagen en naar het Pieter Baan centrum gestuurd met 20 jaar TBS. Hoe dan ook, we gaan dus beginnen met de volgende opstelling: 

Sweety, Jeppie, Jeroen, Nelis en Arne achterin. Op het middenveld Tak, Weyden, Sven en Muis. En in de spits dus droeftoeterbever en KansisgoalStefan. 

De eerste helft is eigenlijk het schrijven niet eens waard. Maar ik ga toch een poging wagen. Beiden kanten begonnen heel slecht. De bal vloog meer over de zijlijn dan je voor mogelijk kon houden. Oke toegegeven het veld was niet best. De bal was natuurlijk niet helemaal goed. Het was koud. Veld was glas. Veld was droog. Veld was kut. Bal was zacht. Lijnen waren niet recht. Maar daar kunnen we niet alles opschuiven natuurlijk. Een bal over een meter of 3 naar elkaar spelen zou opzich mogelijk moeten zijn. Helaas gebeurde dit barweinig. 

Errory had zijn eerste zenuwinzinking al weer gehad in minuut 11. Hij kreeg van de scheidsrechter een vrije trap tegen en nam dit zeer sportief op. Hij schoot de bal richting Oosterhout en begeleiden dit nog met een opbouwende kritische noot jegens de scheids. Kan gebeuren, Errory. Een 6 op de schaal van Errichter. Matig tot lafjes dus. Maar hierover later meer. 

De 1-0 viel ook vrij snel te noteren. Helaas kunnen we deze goal toch voor zeker 77% op het conto van deze verslaggever schrijven. Hij werd ingespeeld door Sven maar helaas ging hier even van alles mis in het hoofdje van uw trouwe reporter. Kaatsen had optie 1 geweest. Een prima optie. Redelijk safe en dan had er vrij weinig aan de hand geweest denk ik. Maar helaas. Ondergetekende koos ervoor de bal aan te nemen. Helaas liep dit, net zoals de voorgaande 5 acties van deze man, verkeerd af. De bal werd afgesnoept door de tegenstander en deze speelde de spits in en de rondde de bal fraai af. Lekker Tak. Keurig gedaan. Als ik bij ieder balverlies vandaag 10x had moeten opdrukken had ik de kleedkamer ingegaan als Vin Diesel. Maar dat geheel terzijde. De ene bal nog slechter dan de ander. Of te hard, of te zacht of te scheef. De treurnis ten top. Nee we zouden kunnen concluderen dat deze treffer : mede mogelijk gemaakt door Treurwilg Tak. Sorry jongens. Het spijt me. 

De 2-0 volgde niet veel later. Dit was een samenloop van omstandigheden. Geluk vooral voor de Madese boys. Kluts op kluts en de bal viel voor de voeten van de spits en die schoot de bal vrij aardig binnen. Zonde. Maar we hadden op dit moment ook weinig te vertellen mede door ons eigen slechte optreden. Het was het aangluren niet waard. Ook de 0-3 viel nog. Hier kwam onze verdediger Niels ongelukkig ten val. Het zag er opzich heel aerodynamisch uit maar helaas was de uitkomst gewoon een tegentreffer. Jammer Nielsje. Kan de beste overkomen 😉 

Er volgde ook nog een klein opstootje toen Weyden ongeveer 4 x van achter werd nagetrapt maar de scheids nog altijd niet op zijn fluitje geblazen had. Dit alles was de inleiding van een innige omhelzing van dezen en genen. Helaas besloot de scheidsrechter onze Errory een kartonnetje rood voor te schotelen. Overigens ook voor de nr 14 van Madese Boys die dus een keer of 4 aan het schoppen was. We gingen dus verder met 10 tegen 10. 

Nu komt er een lastig momentje. De 1-3 viel. Een cornerbal vloog er direct in. Zeer fraai in de verre bovenhoek. Een prachtige goal eigenlijk. Wat er dan lastig hoor ik u denken? Nou lieve mensen, Ceta Bever was de man die deze bal nam. En dat doet pijn. Mede omdat we dit nog lang zullen moeten aanhoren. En dat dit zijn treurige optreden tot dan een beetje zal verbloemen door deze mooie goal. Dus: een cornerbal van ons vloog er heel mooi in maar ik sta rechtshalf dus kon niet goed zien wie hem nam. Rust. 

Na rust zijn er flink wat aanpassingen doorgevoerd in de opstelling. Tak ging er zeer terecht uit en is door VV Dubbeldam nu voor 12 maanden geschorst. Als je zo slecht speelt mag je het shirt van onze mooie club voorlopig even niet dragen is medegedeeld. Waarvan akte. Ook Nick offerde zichzelf op. Ook dat valt niks op af te dingen. Je kan niet blijven teren op 25 goals uit seizoen 2016-2017. Ook Niels heeft het veld verlaten samen met Jespertje en Jeroentje. De invallers waren Pratto, Sjoerd, Michel, Rocco en Enzo. 

De tweede helft was zeker minder slecht dan de eerste. Er werden flink wat kansen aaneen gespeeld. En zo volgde vrij snel de 3-2. Na een goeie actie van Pratto die overigens werd neergehaald in de 16 maar het voordeel werd goed gegeven door de scheids en zodoende kon Weyden met links afdrukken. We leefde weer! Hierna volgde eigenlijk 2 grote kansen. Niet voor Stefan dit keer. Maar toch geen goals? Nee want helaas had Sven vandaag het Syndroom van Steef. Redelijk grote kansen om zeep helpen is de uitleg van dit syndroom. Zowel de 3-3 als de 3-4 had hij op de slof. Maar helaas schoot hij er een naast en een op de keeper. Maar wat kan die jongen slepen he. Zo zie je maar dat zelfs de grotere op deze aarde wel eens niet hun dag hebben. De witte Keniaan is normaal een zekerheidje als het op dit soort kansen verzilveren aankomt. Helaas. Nu even niet. 

En niet veel later viel ook nog de 4-2. Een cornerbal viel binnen bij de tweede paal. Goed gedekt, goed meegesprongen… klasse. Het begon nu toch wel een lastig verhaal te worden. Met nog maar 15 min op de klok. Maarrr we schoten met nog tien minuten op de klok de 3-4 binnen via Michel. Een mooie treffer van onze Pindiaan. Niet veel later werd hij ook nog weggestuurd op weg naar 4-4 maar de vlagger van MB probeerde maar gewoon te vlaggen en de scheids ging hier nog in mee ook. 3 meter geen buitenspel. Maar oke, het is over en weer natuurlijk. Dit hoort bij de kelderklasse. Even slikken en weer doorgaan. Er volgde nog kleine kansjes voor onderandere Weyden en Sjoerd. Maar de tijd dat bij laatstgenoemde de ballen er nog als zoete broodjes invlogen is ook al enkele decennia geleden helaas. Ofwel de stand bleef 4-3. 

Het is nu zaak deze klap snel te verwerken en door te gaan naar de volgende wedstrijd. We spelen nu twee keer achter elkaar thuis. En over 2 weken komen we deze tegenstander weer tegen dus dan weten we wat ons te doen staat! Revenge is a dish best served cold is een bekende uitspraak. Geen idee wat het betekend maar het klinkt wel lekker toch? Hoe dan ook we moeten onze wonden likken en ons weer klaarmaken voor de weken die komen gaan. Donderdag gaan we weer trainen en dan zijn we er zondag weer helemaal klaar voor! 

We spelen dan zoals gezegd weer eens thuis. En wel om 12:00 zoals u van ons gewend bent. Tegen Gastel 5 thuis. Uit werd het na 5-1 voorsprong nog 5-5 dus ook hier hebben we iets goed te maken! Komt u allen dus vooral weer massaal naar de Schenkeldijk om jullie favoriete Dubbeldam zondag team aan te moedigen. Voor nu nog een fijne zondag en tot volgende week!

Perschef DDZONDAG3

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Dubbeldam 3 wint doelpuntrijke derby

Er is natuurlijk veel nagepraat en geschreven over de afgelopen weken. Twee keer verloren met 4-3. De teleurstelling was merkbaar. De koppies hingen flink na beneden na afgelopen zondag. SC Gastel was ons de baas geweest in eigen huis. Niet alleen is verliezen...

Afwezigheid Enzo kost Dubbeldam 3 punten

De week na de zure verliespartij tegen Madese boys stond er alweer direct een nieuwe topper te wachten aan de Schenkeldijk. De vrienden uit Brabant waar wij zo’n warme band mee hebben opgebouwd in de loop der jaren. SC Gastel alias FC Engnek. De afgelopen 6...

Dubbeldam 3 onterecht onderuit in kraker

De week na de ruime winst van vorige week op Internos stond er deze week een onvervalste topper op het programma. De minimale tegenstand van vorige zal deze week van een andere kaliber zijn. We zullen dus uit een ander spreekwoordelijk vaatje moeten tappen om vandaag...

Draak van een wedstrijd eenvoudig gewonnen

Vorige week zondag was er helaas wederom geen wedstrijd voor de helden van Dubbeldam 3. Tegenstander UVV had helaas niet genoeg mensen om een fatsoenlijk team op de been te brengen. Jammer. Want als dat de norm zou zijn kunnen wij iedere week wel afzeggen. Maar dat...

Spierpijn van het biljarten

DUBBELDAM 3 BOEKT ZAKELIJKE OVERWINNING Vorige week zondag hadden de mannen van Dubbeldam 3 een vrije zondag. Geen aflasting. Of ook geen vrij programma vooraf. Nee onze vrienden van FC engnek (lees SC Gastel 5) konden geen team op de been krijgen om richting...

Monsterzege van onze zwart-witte helden

Vorige week hadden we de lastige pot tegen de bovenste van onze competitie Chaam. We konden leuk mee en deden onszelf eigenlijk te kort met slechts 1 punt.  Vandaag was er een opponent van een hele andere orde. De onderste van de ranglijst. Dit betreft IFC. Normaliter...

Punt tegen koploper

Het was deze week vooral zien te herstellen van de teleurstelling van de week ervoor in Ulvenhout.We kregen in de allerlaatste seconde de hele zure deksel op den gock! In de slotseconde schoot DIAde bal binnen en speelde we alsnog gelijk. Er gingen heel wat fouten aan...