Na een succesvol seizoen 2018-2019 dat werd besloten met een prachtig kampioenschap acteert Dubbeldam 2 dit jaar een niveau hoger.

De poulefase van het bekertoernooi was veelbelovend. Alle wedstrijden werden eenvoudig gewonnen en met heel veel doelpunten. Grote tegenvaller was het uitvallen van superspits Sjors Volder in het laatste bekerduel. Door de overwinningen heeft Dubbeldam zich geplaatst voor de knock-out fase en daarin treft het op 17 november hoofdklasser SARTO uit Tilburg.

In het eerste competitieduel trof Dubbeldam 2 direct een ijzersterke tegenstander in JEKA 2. En het jonge team van Paul Wols speelde een prima wedstrijd en kwam zelfs op voorsprong. In de eerste helft kreeg Dubbeldam ook kansen om deze verder uit te breiden, dit deden ze niet. Sterker in de laatste seconde voor rust verdedigden wij slordig uit waar de ploeg uit Bavel van profiteerde en de gelijkmaker aantekende. Snel in het tweede bedrijf kregen we in drie minuten twee tegentreffers te verwerken en die zijn we niet te boven gekomen.

Gisteren kwam Hoeven op bezoek aan de Schenkeldijk. Deze tegenstander had niet meegedaan in het bekertoernooi, dus vooraf was alleen bekend dat ze vorige week na een 1-2 achterstand bij rust tegen RCD toch met 3-2 de winst hadden gepakt.
Trainer Paul Wols kon nog altijd geen beroep doen op de geblesseerde Sjors Volder. Vorige week was Ricardo Arkes geblesseerd uitgevallen en hij was ook niet fit genoeg voor dit duel. Positief was wel de terugkeer van Mischa Brassien na zijn blessure opgelopen in het tweede bekerduel met Dubbeldam 1 tegen ZBC’97. Na zijn rode kaart tegen JEKA moet Tim van den Enden twee wedstrijden toekijken.
De volgende elf spelers verschenen aan de aftrap: Dylan Koorneef, Sven Weijts, Fabian Kaljee, Boris Holvast, Kevin Bosman, Jeffrey Stam, Stefan Rook, Mischa Brassien, Sven den Engelsen, Mika Gutierrez Oliva en Youri de Bruijn.

Na een aftastende beginfase kreeg Dubbeldam in twee minuten twee tegenslagen te verwerken. Eerst moest Mischa Brassien in de 25ste minuut toch weer geblesseerd het veld verlaten en in zijn plaats komt Corne Pellikaan Twee minuten later sloeg Hoeven vanuit het niets toe en maakte 0-1. En hoewel Dubbeldam zeker niet minder is, weten we in de eerste helft niet te scoren.

Tien minuten na rust scoort Hoeven vanuit het niets de 0-2. Toch gloort er al snel weer hoop voor Dubbeldam als Sven Weijts met een schitterend schot eerst de lat raakt en in de rebound Mika Gutierrez Oliva er snel bij is om de 1-2 binnen te tikken.
In de jacht op de gelijkmaker brengt Paul Wols jeugdspelers Owen Bakker en Rick Pons binnen de lijnen voor Stefan Rook en Fabian Kaljee.
Toen Hoeven echter in de 80ste minuut een corner er in een keer indraaide leek met een 1-3 stand de wedstrijd wel gespeeld.
Maar….. niets was minder waar. Dit team geeft niet op en het was invaller Owen Bakker die vier minuten voor tijd de aansluitingstreffer aantekende en hoop terug bracht voor alle Dubbeldammers.
Uiteindelijk kregen de mannen loon naar werken want net voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Zijdemans tekende Sven den Engelsen voor de gelijkmaker 3-3.

Er had zeker meer in gezeten deze wedstrijd maar toch hard gevochten voor dit resultaat, geweldig gedaan. Volgende week speelt het tweede net als het vierde en het eerste uit tegen Groen Wit in Breda en uiteraard hopen de spelers dat vele supporters eerder af zullen reizen naar Brabant om ook hen te steunen

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
29/0911:001e klasse2019 - 2020

Resultaten

Club1e Helft2e HelftDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 2033Draw
Hoeven 2123Draw

Dubbeldam 2

Hoeven 2

Officials

Scheidsrechter KNVBAssistent scheidsrechter
P.C. ZijdemansJohan Kayen

Locatie

Sportpark Schenkeldijk
Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland