Selecteer pagina

Dubbeldam 2 nog mild voor RCD 2

Dubbeldam 2 nog mild voor RCD 2

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 25Win
RKsv RCD 20Loss

Er zijn van die wedstrijden waar lang naar uitgekeken wordt. De derby tegen RCD hoort daar ook zeker bij.
Het zijn ook wedstrijden op zich waar de uitslag van te voren moeilijk valt te raden. Vorig seizoen speelden beide ploegen in dezelfde competitie en telde Dubbeldam 14 punten minder dan de stadsgenoten. Toch hielden we ze op eigen veld op een gelijkspel en wonnen we de uitwedstrijd.

Gisteren werd DE derby dan gespeeld in de poulefase van het bekertoernooi. En hoewel RCD in de competitie een klasse hoger uitkomt, zag je daar in het veld weinig van terug. Al na 7 minuten kwam Dubbeldam op voorsprong. Na een goede aanval mislukte het schot van Sven den Engelsen. Gelukkig kon Mischa Brassien de bal nog van richting veranderen en tegen de touwen schieten.

Een paar minuten later mag Sjors Volder aanleggen voor een vrije trap, maar zijn schot gaat rakelings langs de paal. Niet lang daarna gaat ook zijn kopbal net langs de verkeerde kant van de paal en dus blijft de marge klein.

                                                                                                                                                                                                                                    In de twintigste minuut wordt Jerry van Ingen in de mangel genomen door onder andere Mark Tromp die vorige jaar bij ons in het tweede speelde. De scheidsrechter wees heel terecht naar de stip en ditmaal stond het vizier van Sjors Volder wel scherp en schoot hij de 2-0 binnen.

Na een half uur spelen konden we de eerste kans voor RCD noteren. Doelman Robin van Dijk redde voortreffelijk in de een-op-een-situatie.

Direct aan de andere kant had Jerry van Ingen de pech dat hij aan het eind van een prachtige actie op de paal schoot. Een schot van Mischa Brassien werd gered door de doelman van RCD en een kans voor Sven den Engelsen ging net naast.

Toch kon een grotere score voor Dubbeldam niet uitblijven en drie minuten voor rust, rondde Jerry van Ingen nu wel goed af na een prachtige actie.

Nog voor rust schoot Mischa Brassien net naast en toen vond de scheidsrechter het tijd voor de rust.

Na de onderbreking kwamen Koen Boutens en Stan van Pelt in het veld voor Jerry van Ingen en Johan Kiele.

In het tweede bedrijf waren de eerste kansen voor RCD. Eerst wist Robin van Dijk redding te brengen, vervolgens kreeg hij hulp van zijn verdediger Mike Behr en uiteindelijk schoot RCD hoog over.

Dubbeldam was wel gelijk weer wakker geschud en in de 50ste minuut zette Mischa Brassien goed druk. Vervolgens profiteerde Davey Geschiere van het balverlies van RCD en volgde het voorbeeld van zijn broer en topscoorder van Dubbeldam 1 Dennis en schoot de 4-0 binnen.

Om geen risico’s te nemen met blessures werd hij direct hierna gewisseld en kwam Ricardo Arkes voor hem in de plaats.
Halverwege de tweede helft kwam ook Jordy Wouters nog binnen de lijnen voor Corné Pellikaan.

Na een mooie combinatie tussen Sven den Engelsen en Jordy Wouters was het uiteindelijk Sven den Engelsen die de bal hoog in het doel schoot. 5-0

Daarna geloofde Dubbeldam het wel en moest alleen Robin een paar minuten voor tijd nog in actie komen. Hij hield heel knap zijn doel schoon en zo sloot Dubbeldam 2 ook de tweede bekerwedstrijd winnend af.

Dubbeldam 2

Koen Boutens Verdediger
Davey Geschiere Aanvaller
Arne van Weerden Verdediger
Ricardo Arkes Verdediger
Sven den Engelsen Middenvelder
Johan Kiele Verdediger
Sjors Volder Aanvaller
Jerry van Ingen Aanvaller
Fabian Kaljée Verdediger
Jordy Wouters Middenvelder
Mischa Brassien Middenvelder
Corné Pellikaan Verdediger
Stan van Pelt Verdediger
Mike Behr
Robin van Dijk Keeper
  5 2

Teammanager: Dennis Oeben
Hoofdtrainer: Paul Wols
Leider: André Sleeking

RKsv RCD 2