Selecteer pagina

Dubbeldam 2 neemt afstand van nummer 3

Dubbeldam 2 neemt afstand van nummer 3

In de laatste speelronde voor de winterstop stond voor Dubbeldam 2 nog een topwedstrijd op het programma tegen de nummer drie van de competitie Steenbergen. Bij een zege zou Dubbeldam het gat vergroten naar tien punten en dus bij een nederlaag zou Steenbergen Dubbeldam naderen tot vier punten.

Na alle regenval in de dagen voorafgaand aan het treffen, was het lang onzeker of er wel gevoetbald kon worden, maar al snel kwam groen licht voor deze wedstrijd. En zo verschenen even voor 11 uur de 22 spelers op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, al viel het vele balverlies wel op. Gelukkig was Roy de Graaf in vorm en hield hij zijn ploeg meermaals op de nul met hele knappe reddingen.

Uiteraard had Dubbeldam ook wel kansen gehad, maar een schot van Sjors was te zacht en een van Davey werd tot corner verwerkt.
Enzo bracht de bal knap voor en Sjors Volder schoot de bal binnen 1-0.

Dubbeldam had direct nog een keer toe kunnen slaan als een lange bal van Arne wordt doorgekopt door een verdediger van Steenbergen , maar Davey krijgt de bal niet onder controle. Beide ploegen krijgen voor de theepauze nog mogelijkheden, maar weten niet meer te scoren en dus gaat Dubbeldam met een kleine marge naar de kleedkamer. Niemand is echt gerust over de goede afloop.

Na de pauze komt Jordy in het veld voor Koen Boutens.
In de eerste vijf minuten van de tweede helft beslist Dubbeldam de wedstrijd met twee bijna identieke aanvallen alleen andere doelpuntenmakers. Eerst een mooie voorzet van Enzo die door Sjors wordt binnengeschoten 2-0. En enkele minuten later vindt Enzo met een knappe voorzet Davey Geschiere die Dubbeldam op een veilige 3-0 voorsprong zet.

toch geeft de tegenstander niet op en binnen vijf minuten redt Roy de Graaf tot drie keer toe op kansen van Steenbergen. Maar bij een schot die snoeihard in de kruising vliegt is ook hij kansloos. En zoals vaak bij wedstrijden van het tweede weten ze het toch telkens weer spannend te maken voor hun supporters.

Zeker als we dan ook nog eens heel veel kansen laten liggen, bekruipt de kans dat ie volgens het spreekwoord wel eens aan de andere kant zou kunnen vallen. Maar zo’n kwartier voor tijd beslist Davey definitief de wedstrijd als hij na een snelle aanval de 4-1 binnenschiet. Paar minuten later zien we weer een mooie aanval van Dubbeldam, maar nu staat Davey buitenspel,

Steenbergen heeft inmiddels de moed opgegeven en wij weten de kansen niet meer te verzilveren. Met een mooie 4-1 overwinning sluit het team van Paul Wols en zijn staf een fantastische eerste seizoenshelft af waarin alleen in de eerste wedstrijden twee keer puntjes werden verspeeld, maar daarna  alleen maar overwinningen. Daarbij wonnen ze alle drie de bekerwedstrijden in de poulefase en waren ze dicht bij een stunt tegen het een klasse hoger uitkomende JEKA 2 in de knock-out fase van de beker.

 

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
09/1211:00reserve 2e klasse2018 - 2019

Resultaten

Club1e Helft2e HelftDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 2134Win
Steenbergen 2011Loss

Dubbeldam 2

Roy de Graaf Keeper
Enzo van de Vossenberg Middenvelder
Sjors Volder Aanvaller 27', 47'
Fabian Kaljée Verdediger
Arne van Weerden Verdediger
Koen Boutens Verdediger
Sven den Engelsen Middenvelder
Jordy Wouters Middenvelder
Mischa Brassien Middenvelder
Davey Geschiere Aanvaller 49', 77'
Corné Pellikaan Verdediger
Sjoerd Boutens Aanvaller
Jim Voll Middenvelder
Mike Behr
  4 3

Steenbergen 2

1

Locatie

Sportpark Schenkeldijk
Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland