Selecteer pagina

Drie ballen kwijt, maar ook drie punten rijker

Drie ballen kwijt, maar ook drie punten rijker

27-oktober-2019

Vandaag staat voor Dubbeldam 4 de thuiswedstrijd tegen PCP op het programma. Zoals bij sommige al bekend zijn Dubbeldam CINCO samen gegaan dit seizoen met Dubbeldam 4. Bij gebrek aan motivatie was het lastig om voor 2 elftallen spelers op de been te krijgen, dus leek dit ons een beter plan.

Vandaag staat de eerste kraker van de competitie op het programma, want na 3 wedstrijden gewonnen te hebben zijn wij de koploper in de competitie en PCP heeft 2 gewonnen, 1 gelijk en staan 2e in de competitie. Gelukkig heeft Kevin Soldatema (zo noemt hij zichzelf, u kunt hem ook kennen van enkele andere bijnamen) aangegeven deze wedstrijd wel in goede banen te willen leiden. Waarvoor onze dank!

De volgende 11 hyena’s gaan deze wedstrijd starten in de volgende opstelling;

Tom
Adje Mike Mitch Bart
Roy Menno Boy Andy
Brian Sven

Na een uitgebreide warming up, en na een korte wedstrijd steen, papier, schaar voor wie er de vlag ter hand mag nemen starten we om 12:00u op het biljartlaken van het D-veld.

De wedstrijd gaat gelijk op voor een minuut of 2. Weinig spannends tot Menno de bal verkeerd raakt en met een steekbal Sven weg stuurt, de verdedigers van PCP hebben deze onmogelijke bal nooit verwacht, en na een scherpe voorzet van Sven schat de keeper deze bal volledig verkeerd in en hiermee zet Sven de stand op 1-0 na 2 minuten!
Eerste kans direct raak.

Na de goal is het toch voornamelijk PCP wat gevaarlijker aan het worden is. Uit corners valt de bal in de kluts net voor hun voeten. Zo kan Andy een bal een keer goed blokkeren, hebben we gelukkig Tom in de goal staan die een 1-op-1 knap tegen kan houden, en een sportieve spits van PCP die de bal vanaf een meter of 4 op de lat krijgt.

Na ruim 20 minuten is het RedMitch die vanaf de middenlijn een lange bal naar voren geeft, de bal net achter de verdediging legt en hiermee Sven vrij voor de keeper zet. Sven heeft een prachtige lob over de keeper in gedachten maar helaas communiceren zijn hersens en voeten nog niet zo vlekkeloos als die zelf voor ogen had.

Na een half uur spelen begint het voetbal wat beter te worden. Combinaties gaan beter en PCP kan alleen de ballen wegrammen. Vanaf de rechterkant is het Roy die de voorzet geeft en die precies bij Sven op zijn hoofd valt. Vanaf de 16 kopt Sven richting de kruising, maar de keeper kan net redding brengen.
Vrijwel direct hierna krijgt Sven wederom de bal voor zn voeten voor de keeper, maar ook hier ging er in t bovenkamertie iets mis en komt de bal helaas niet op goal.

Na 40 minuten is het PCP die een bal over de verdediging gooit. Tom komt uit pakt de bal goed, maar laat m los waardoor de spits m terug kan leggen en randje 16 in kan schieten. Gelukkig weer op de lat.

Gelukkig gaan we toch met 1-0 de rust in.

Na de thee is het PCP die beter uit de kleedkamer komt, afstand schot binnenkant paal meteen int hoekie. 1-1. Tegenvaller.

Enkele minuten na de gelijkmaker is het PCP wat aan blijft dringen. Op de rand 16 een kleine scrimmage waarbij de speler van PCP de bal aan een touwtje lijkt te hebben. De speler krijgt schoppen, maar blijft op de been. Zager mitchell komt nog 2x ingevlogen maar mist zowel benen als ook de bal. Tom redt de bal nog, maar in de rebound schiet die wel binnen. 1-2 , na nog geen 10 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft! De wedstrijd lijkt zo toch uit te lopen op een fiasco!

In de 62e minuut is het dan toch Dubbeldam wat met een counter komt, bal wordt weggeschoten naar voren door PCP maar schiet tegen Den Andy op. Vroeger was die regelmatig op zn brommer, maar tegenwoordig is het meer een pruttelende Tomos. Prettig dat die wat minder snel is, want ze schieten m recht in zn gezicht en de bal vliegt zo in de goal! Het staat weer gelijk!

In de 70e minuut, is het wederom een aanval van Dubbeldam met een fantastische steekpass, van wie zag niemand, maar GOOD OLD KHUUN Boutens is diep gestuurd en schuift fantastisch langs de keeper. (Na de wedstrijd was wel duidelijk wie de pass gaf. Ik citeer Sven;”Ja Koen ken eigenlijk helemaal niks, maar als je hem maar goed bediend kan die eigenlijk niet eens missen”
Enfin, De 3-2 staat op het bord, PCP weet het niet meer, begint te vloeken op elkaar in een vreemde taal en Koen pakt zn oude vertrouwde vedette rol!! (Lees; schiet vanuit elke hoek met als resultaat dat we nog steeds 3 ballen kwijt zijn.)

De achtervolger is verslagen en het feestje werd in de kleedkamer nog even door gevierd! Dubbeldam 4 is momenteel 5 punten los. Alleen Unitas kan nog op gelijke hoogte komen qua punten met 2 wedstrijden minder gespeeld.
Aanstaande zondag wacht de nieuwe nummer 2 van de competitie. Deze dag mogen we om 11:00u aantreden tegen SSW 3, de club waar ook Paul Wols niet onbekend is. En Paul, als je dan toch komt kijken, neem ff 3 ballen mee die jouw ‘lijder’ bij ons zoek gemaakt heeft.