Selecteer pagina

Dramatisch Dubbeldam in extremis langs PCP

Dramatisch Dubbeldam in extremis langs PCP

Een week na de zakelijke overwinning op DIA moesten de helden van weleer vandaag aantreden in Breda tegen PCP.  Leuk dat de KNVB in de planning ook rekening houdt met amateurteams door ook hier interlands te plannen.  Uit bij PCP had Dubbeldam al eens eerder gespeeld maar dit was al een aantal jaar geleden toen de meeste van ons nog snel, goed, afgetraind en behendig waren. Zoals gezegd: lang , lang, lang geleden. Toen je poep nog met lange oe schreef en  Rory Willemstijn nog furore maakt in Dubbeldam 1. Heel lang geleden dus. 

Wederom moest ondergetekende deze week de rol van Nick op zich nemen. Hij verkeert nog altijd in onzekerheid over zijn terugkomst. Aangekomen bij de douane kwam onze Ceta Bever helaas niet door de metaaldetector. Zoals jullie allemaal wel weten zijn de hoektanden van Nick buitenproportioneel en dat ging ook de douanebeambte van Ivoorkust niet voorbij. De beambte had het vermoeden geuit dat Nick illegaal olifantentanden had geconfisceerd en deze snel bij zichzelf had laten plaatsen om dit zodoende over de grens te smokkelen. Iets waar je in Ivoortandkust een behoorlijk tijd voor achter de tralies kan komen. Al met al spannende tijden voor de familie ook. “ Ik kan alleen maar hopen, hopen op de beste uitkomst in dezen” zegt Cockie. “ Je hoort zo vaak verhalen over die landen. Ik bid ieder uur van de dag” vult Connie hem aan. “ We gaan gewoon uit van het meest positieve scenario, dat hij nooit meer terugkomt en voor altijd in Ivoortandkust blijft. Maar zekerheid hebben wij natuurlijk niet. 

Ook Broertje Errory is er nog niet gerust op. “ je hoort zo vaak verhalen over Corruptie in die landen, dat je jezelf niet rijk moet rekenen voor alles op papier staat. Ik hoop dus ook dat ze daar de juiste beslissing maken en die geep voor altijd daar houden. Misschien kunnen ze die tanden nog gebruiken voor bepaalde dieren” aldus Rory die dus zichtbaar aangeslagen is door het hele verhaal rondom zijn broertjebroertje.  Zo erg zelfs dat die vandaag aan zich voorbij moest laten gaan. “ Ik ben ten eerste geblesseerd. “ Legt Errory uit. Maar al was ik dat niet had ik mentaal ook niet klaar geweest voor een wedstrijd. Ik denk de hele dag aan de situatie aldaar. Pas als ik hoor dat hij echt nooit meer terugkomt kan ik met een gerust hart gaan voetballen” zegt Rory. Het is dus even op een houtje bijten de komende tijd. Iets wat mijn broertje mij vaak heeft laten zien dus dit gaat mij uitstekend af.” Aldus een aangeslagen Rory. 

Ondergetekende had dus de taak om alles te regelen deze week. Een rol die ik natuurlijk voor de ploeg graag op mij neem. Helaas kwam er zaterdag middag nog een afmelding van een sterkhouder van onze sterrensquad. De Gnoe was niet in staat om aanwezig te zijn bij de wedstrijd. Hij had helaas verplichtingen in en rondom het huis. Zoals iedereen weet volgt er binnenkort gezinsuitbreiding. Vermoedelijk een kruising tussen een Gnoe en een fles bier. Maar de kamer moest Gnoe-safe gemaakt worden en hier moest Dennisie dus wat tijd in stoppen. Potentiele namen zijn overigens: Jagermeisteres, Sambucarin, Dropshotin, en Passoa Juliet. Er kan gestemd worden op : www.hoeheetdenieuwegnoe.nl Neemt u gerust even de tijd en stem op uw favoriete naam. 

Dan even over naar de wedstrijd: We konden gelukkig terugvallen op Goodold Olie en Kaasschaaf Bernhart waardoor we toch met een ijzersterke selectie konden afreizen naar Breda. Er was donderdag ongekend scherp en goed getraind dus iedereen was vol goede hoop dat deze lijn kon worden doorgetrokken naar de zondag. Helaas was Gebresewappie/Wijnier/Kappie-Wappie ook niet fit genoeg om in de basis te starten dus interim Takkie moest wat schuiven in de opstelling en kwam met de volgende 11 op de proppen: Soeteman in de goal, achterin Rocco, Stolk, Jeroen en Jeppie. Op het middenveld Axel, Stefan, Gokinho, Tak en Schellenbach en Michel in de spits.  En op de bank dus zoals gezegd Olie, Ferdy, Wappie en Martin. 

Over de wedstrijd kan je eigenlijk nauwelijks iets normaals schrijven. Het deed pijn aan de ogen. Een ieder die 90 minuten heeft staan kijken zal hier ongekend veel spijt van hebben. Het was van beiden kanten dramatisch slecht. Nu waren er een aantal redenen aan te halen. Ten eerste was het veld niet best, ten tweede heeft PCP ervoor gekozen te spelen met oranje ballen die normaal worden gebruikt voor beachvoetbal of in de aanbieding waren bij de uitverkoop van de Intertoys. De scheidsrechter deelde ook mee in de malaise maar bovenal waren er 22 spelers die eigenlijk bijna allemaal hun dag niet hadden. Al met al geen best schouwspel.  

Er werd gegrossierd in balverlies. Over en weer. PCP kon ook het spel niet maken en Dubbeldam had ook geen enkele controle over de wedstrijd wat dus als gevolg had dat het om te janken was. Enig lichtpuntje bij Dubbeldam was dan Gokinho. Hij kwam een aantal keer lekker door met goede acties en was ook de gelukkige maker van de 0-1. Via een kluts kwam die voor de voeten van Jeff en die aarzelde geen moment en schoot de bal keurig tegen de touwen. 0-1. Lekker. Niet veel later zetten hij met een gokbeweging 4 man te kakken en liep zo op de keeper af. Helaas ging deze bal net voorlangs.  Een aantal keren balverlies van Dubbeldam brachten PCP een aantal keren in stelling om te kunnen afvuren maar ook  hier droop de onkunde ervan af en werd iedere bal richting flatgebouw gevuurd of hopeloos gemist. Helaas net voor rust kwam er via een counter toch nog een tegendoelpunt voor ons op het bord. Jeroen twijfelde om in te stappen en gaf hierdoor de kans aan de linkshalf van PCP om uit te halen en met een mooie trap passeerde hij onze sterrenkeeper. Net voor rust 1-1. Dat is altijd lekker thee drinken..

In de rust werd aan elkaar gevraagd of het nog slechter kon en een ieder moest die vraag met een ferme neen beantwoorden. We hadden dus alle hoop dat het misschien iets beter zou gaan worden in het tweede bedrijf. We voerde nog even geen wissels door want we wisten dat sowieso Jesper nog wel geblesseerd zou raken. 

De tweede helft was misschien nog wel slechter dan de eerste. Met name de scheidsrechter, die toch wel heel nadrukkelijk zijn stempel wilde drukken, ging keurig mee in het niveau. Een aantal buitenspelmomenten van PCP werd genegeerd door de beste man wat voor onze vlagger de aanleiding was om de vlag in de lucht te gooien.” Deze gevallen waren wel erg duidelijk. Ik ben heel serieus met mijn vak bezig. Als die man dan mijn immer professionele beslissingen in twijfel neemt ben ik er wel klaar mee” aldus Ferdy Important. “ Ik ben altijd eerlijk, en train 5/6 avonden in de week op vlaggen dus kleine kans dat Ferdinantje er naast zit” was zijn reactie. 

De tweede helft werd door ondergetekende aangegrepen om zijn kans te pakken en het verschil te maken met wisselen. Met voetballen ging dat vandaag (en de afgelopen 11 jaar) niet meer lukken. De eerste wissel was vrij simpel. Jespertje werd door 2 man in zijn zij gebeukt en kon onmogelijk verder. De wissel waarvan je wist dat zou komen kwam deze week in de 53e minuut. Martin B verving hem. We speelde nog steeds erbarmelijk slecht maar kregen wel wat kansjes via onder andere Michel en Gokinho maar helaas net niet scherp genoeg in de afronding. Ook Axel en Stefan, aan wie de wedstrijd volledig voorbij leek te gaan , kregen een aantal kansen niet langs de ongekend sympathieke keepert van PCP.  Het was dus tiid voor Takkie-Interim om nu te laten zien dat hij een grote is. Hij wisselde zichzelf. Wat op zich al een heel goed idee was, en bracht Olie als extra spits. We gingen dus nog meer op de aanval spelen om hier nog een resultaatje uit het vuur te slepen. Olie kreeg nog een kansje maar deed het op zijn Oliaans. Aannemen had een optie geweest. Kaatsen had gekund. Rust bewaren zou ook eventueel gekund hebben maar Olie dacht ik vlam hem er in een keer in. Helaas heeft de tijd Olie soms ingehaald. In 1989 had deze bal zeker de touwen ingevlogen. In 1999 was het een 100% doelpunt geweest. In 2009 was het eventueel een optie geweest maar in 2019 werd het een rollertje die de achterlijn net niet haalde. Jammer, Olie. Volgende keer hangt die weer gewoon! 

De tijd vorderde en we kregen nog wel wat mogelijkheden maar er werd te snel en teveel de lange bal gezocht richting onze Roberto “Bombarda” Schellibacchi die hier eigenlijk niet al teveel mee kon. Ook een zuiver doelpunt werd door de scheidsrechter op onverklaarbare wijze afgekeurd. Het bleef dus erg lang 1-1.  Maar de oplettende lezer weet dat wij nog een laatste optie hebben. Breekijzertje Wappie brengen. Het moest. Ik moest hem brengen. Dit was ook gelijk een goede reden om Stefan eruit te halen want Lionel Missi had het vandaag niet helemaal. De GPS gaf aan: 13.8 KM. Onnodig balverlies 121.Verkeerd wegdraaien 111. Niet doorhebben dat er een verdediger in je rug zit: 81 minuten. Goede passes:-8. Gaten dichtlopen 9 van de 8. Hoe dan ook niet heel gelukkig. 

De laatste fase nadert en spanning is om te snijden. De spelers en aanhang van PCP begonnen meer en meer te zuigen en hoopte de 1-1 binnen te slepen wat zeker niet terecht zou zijn geweest op basis van het aantal kansen. Er werd zo tussen neus en lippen nog een aantal keer buitenspel gegeven door de scheids terwijl de vlagger niet eens zijn vlag in de lucht bracht. Goed gezien van een meter 70. Als je maar genoeg PCP slikt ga je dus vanzelf  dingen zien die niet gebeuren. Enfin, nog 5 minuten en Wappie gaf de een na de andere goede bal. Een hele goede wissel dus van Takkie Interim. 

En toen gebeurde het… de klok was richting de 90 aan het kruipen en de scheids liep al een tijdje met de fliuit in zijn mond. En toen volgde er een misverstand in de verdediging van PCP die Michel een op een met de keeper bracht. Michel had het ook niet helemaal vandaag en maakte een vermoeide indruk maar deze kans moest erin. En zoals we van onze superpinda gewend zijn stelde hij ook nu niet teleur. Hij schoof de bal feilloos langs de keeper. Heerlijk! In extremis langs PCP. En wat een wissels. Zo kantel je dus een wedstrijd. Jezelf offeren voor het grotere doel. Dan laat je van je spreken als beginnend trainer. Eenzame klasse. Er is veel gezegd na de wedstrijd over de wissels. Mensen die Nick liever niet meer terug zien in deze rol. Begrijpelijke uitspraken. Maar mocht Nick terugkomen uit Ivoortandkust dan is hij aan de beurt. Dan moet die het laten zien. 

Dubbele spanning dus omtrent Ceta Bever. Komt die terug? Mag die nog deze rol behouden? En is de ploeg in staat hem  nog een kans te geven na deze masterclass wisselen van Takkie Interim. Hoe dan ook hou ons in de gaten. Volgende week hebben we geen programma en heeft Nick dus een week langer de tijd terug te keren.  Op 7 april spelen we dan weer. Thuis tegen VVR. We verwachten dan natuurlijk we de vaste harde kern te mogen verwelkomen langs de lijn.  Dan zijn de punten weer hard nodig want JEKA 10 laat helaas niks liggen. We moeten het zelf doen dus! Tot over 2 weken aan de schenkeldijk! 

Dubbeldam 3