Selecteer pagina

Draak van een wedstrijd eenvoudig gewonnen

DD3-wedstrijdverslagen-2022-2023 | 0 Reacties

Vorige week zondag was er helaas wederom geen wedstrijd voor de helden van Dubbeldam 3. Tegenstander UVV had helaas niet genoeg mensen om een fatsoenlijk team op de been te brengen. Jammer. Want als dat de norm zou zijn kunnen wij iedere week wel afzeggen. Maar dat terzijde. Wel hebben de mannen van Zondag 3 vorige week getraind. Het was een schitterende demonstratie partij waarin ook de Gnoe weer eens van de partij was en Adje de absolute uitblinker was met 4 goals. Net zoveel als de afgelopen 7 seizoenen bij elkaar. Vandaar dat de MVP titel hem zondag is overhandigd. En dit was niet meer dan terecht. Profici-Adje zullen we maar zeggen. 

Ook afgelopen donderdag hebben de mannen weer getraind. Er zijn nog steeds kansen om de titel binnen te harken dus het besef dat we moeten trainen wordt groter en groter. Evenals de spelers trouwens. Deze worden helaas ook groter en groter. Koploper Chaam lijkt titelstress te hebben en morst punten aan de lopende band. Daar waar Madese boys lijkt te profiteren van Chaam. Maarrrrrr lieve kijkbuisvriendjes wij krijgen Madese boys nog twee keer en Chaam treft Madese boys ook nog. Ofwel: alles is nog mogelijk. Hopelijk volgen jullie het nog. En zo niet dan mag je dit alles snel weer vergeten. Maakt ook eigenlijk allemaal geen reet uit. 

De aanloop naar de wedstrijd was weer vanouds rumoerig. De ene na de andere afzegging. Vakantiegangers. Aanstellers. Afhakers. En andere redenen passeerde de revue in de Dubbeldam 3 groepsapp. 

Om te beginnen met ons Duitse zorgenkindje Aarn von Wierden. De slager van Munchen. Helaas was hij wederom afwezig. Dit maal niet meer in Bali. Want zijn deetox en herstelkamp om tot rust te komen zit er gelukkig op. Hij schijnt helemaal zen te zijn geworden. Echter is het nu een beetje doorgeslagen. “Hij wil alleen nog maar reizen en andere mensen leren kennen om gezellig bijeen te komen en vooral Yoga te doen,” legt Vrouw Jose uit. “Het is een mensenmens geworden. Zijn stalen kuiten lijkt hij te hebben ingewisseld voor een gouden hartje. Nee, de hele familie is flink van slag.”
Ditmaal gaat de reis naar Turkije. Normaal had hij dit niet gedaan. Maar sinds zijn nieuwe ik staat hij open voor alle culturen en had enorme zin om te gaan. “Meestal schopte hij ze over de zijlijn maar nu gaat hij met ze kroelen na een uurtje Yoga. Het zijn rare tijden,” sluit Jose af. 

Dan hebben we ook nog een ex speler met de nodige eigenaardigheden. Stolkie XXL. Loopt tegenwoordig donderdags wel mee te trainen met de selectie. Maar kan zogezegd niet met ons meedoen. Als een jonge god dribbelt en draait hij over het veld. Maar op zondag kan hij niet zijn ouwe teampje helpen. Het is vreemd te noemen. Maar misschien wil hij eerst kijken of het op lager niveau lukt voor hij met de sterren van DD3 mee kan. Daar zit wat in natuurlijk. Hoe dan ook: hier komen wij zeker op terug. 

Dan hebben we nog onze keepert. De 0 is heilig. Jaja. Maar bier en paella is nog net iets heiliger. Want onze doorgaans zo betrouwbare doelpost was wederom een weekend de hort op. Er was nog sprake van dat hij vorige week de marathon zou gaan lopen maar ook dat is er niet helemaal van gekomen. Wel heeft 42.195 calorietjes tot zich genomen in de vorm van drankjes, kapsalon en natuurlijk de onvermijdelijke frikadel speciaal. We rekenen het goed. 

Ook Jespertje is nog altijd niet van de partij. Niet op de training. Niet op zondag. Er ontbreekt eigenlijk gewoon ieder spoor van de ooit zo betrouwbare linksback met drang naar voren maar ook de slimheid van een verdediger. Daar is niets van over. Vandaag ook weer was er geen enkel spoor van Jespertje. Wel padel. Geen voetbal. Het begint schrijnend te worden. Op de volgende ALV van DD3 zullen we dan ook een stemming gaan houden of we dit nog wel willen als team. De vele blessures, smoesjes, afmeldingen beginnen nu gewoon op te stapelen tot een zeer sneu verhaal. Hier moeten wij als Sterrenensemble op een gegeven moment afstand van doen. Wordt vervolgd. 

Dan hebben we nog onze Jan Wolkers. Rory van der Weijden. 20 weken compleet van de radar verdwenen. Niet gezien meer. Niet gehoord. Is het zijn blessure? Of is het zijn prille vaderschap. Iedereen weet wel dat niet hij de broek draagt in dat huishouden. Allemaal mogelijkheden. Maar afgelopen week is hij onder zijn steen vandaan gekropen en in grote getalen de social media aangevallen met zijn kinderboekje. Dat was dus de reden. Hij zat lekker op zijn zolderkamertje zijn verhaaltje te typen. Om vervolgens heel Dubbeldam en omgeving daarmee te stalken. Einde voetbalcarriere maar een start van een schrijversloopbaan. Nee, ook op Rory hoeven wij voorlopig niet te rekenen. Maar check vooral de socials als je het boekje wilt bestellen. U zult het vast niet gemist hebben. 

Gelukkig was er ook goed nieuws vandaag. De Gnoe was stand-in voor Peter Gillis. Er waren enkele supporters die dachten dat Mark Gillis gestuurd was door Peter. Maar dit was niet het geval. Wel fijn om natuurlijk zo’n achterban te hebben. De ene gigant kan niet (zwarte cobra) maar de Gnoe staat gewoon op. We zijn dan ook zeer blij dat Dennis vandaag ons geholpen heeft. Slechte nieuws is wel dat Nick er ook bij is. Dat heeft hier niks mee te maken maar we kunnen dit niet genoeg aanhalen. 

Ook eerder genoemde Adje is afwezig vandaag. Hij was een weekendje weg met zijn wederhelft. Even uitwaaien op Texel. Na zijn geniale training van Zondag had hij besloten om het hier misschien bij te laten. “Beter dan afgelopen zondag gaat het niet worden. Dus ik ga op Texel eens even mooie lange strandwandelingen maken en heel goed nadenken over mijn carriere. Misschien is dit wel het moment. Het moment om de wilgen op te zoeken en daar mijn schoenen in te planten,” legt hij uit. Maar niks is zeker. Na dit weekend zal ik contacten met mongooltjemanager Nick en mijn plannen met hem delen.” We zijn erg benieuwd, Adje. 

De opstelling van vandaag was dus als volgt: 

Gnoe op de goal, Jeroen, Niels,Wappie en Michel.
Middenveld: Corne, Tak, Sven en Enzo. En voorin Sjoerd en Jeff.
Bankie: Nick en DBB Koentje. 

Nick was gelukkig zo wijs om zichzelf op de bank te zetten. Het enige juiste besluit uiteraard. De ooit scorende spits blinkt de laatste weken vooral uit in kansen missen en falen. Nu zien wij hem natuurlijk het liefste falen dus dat komt opzich prima uit. Zelfs Cor en Conny komen niet meer kijken. “Nee, ik ben er wel klaar mee joh. De ene zoon bakt er niks van de andere doet nooit meer mee. Wat moet je dan nog doen?” legt Ome Cor uit. “Kijk, Nick is natuurlijk nooit veel geweest maar de laatste tijd is die wel heel beperkt. Tuurlijk, het niet inenten kan er mee te maken hebben. Maar dit kunnen we niet meer terugdraaien. Maar ik ga liever thuis de tuin aanharken of de zolder een beetje schilderen joh. Samen met mijn Druifje Conny. Dat tyfus voetbal ken me gestolen worduh.”En Nick trouwens ook, die teringlijaah”, sluit Ome Cor af. 

Oke dan even over de wedstrijd. Ik heb dit misschien al vaker geschreven. Maar dit keer is het echt. Over deze pot kan er echt geen normaal of fatsoenlijk verslag geschreven worden. Dus dat ga ik dan ook gewoon niet doen. De tegenstander was van zulk matig formaat dit keer dat je niet echt kan spreken van een wedstrijd. De eerste 7 minuten zijn er 212 ballen over de zijlijn gegaan. Is de rechtsback (darter Scholten) 6 keer over zijn eigen benen gevallen en liep sleepieSven ongeveer 12 keer uit zijn rug en de beste man had niets door. 

Het is echt onmogelijk om een normale schets te geven van wat zich heden ochtend in etten-leur heeft afgespeeld. Je kan het eigenlijk niet eens een voetbal wedstrijd noemen. Het was allemaal zo beperkt. En wij kwamen er zelf ook niet helemaal lekker in door de minimale tegenstand. Gelukkig scoorde Gokinho snel de 0-1 en wist Tak ook snel de 0-2 er achter aan te knallen en was de wedstrijd eigenlijk helemaal als een nachtkaars uitgegaan. Gezapig rondspelen en wat foute ballen aan elkaar rijgend doorliepen we het eerste deel van de 1e helft. Sjoerdje miste nog even een kansje van 2 meter voor de goal en Gokinho werd door de vlagger nog stuk of 6 keer buitenspel gezet. De derde goal was wel een mooie van onze keepert. Jeff werd neergesabeld in de 16 door de verdediger. En zoals altijd weet de Gnoe wel hoe je een penalty binnenknalt. Voor een keeper heeft hij immers best een goeie trap 😉 en zo geschiedde. 0-3. 

De 0-4 is ook het vermelden waard. Gelegenheid linksback Michel Nainggolan kreeg de bal halverwege de helft voor de voetjes en bedacht zich geen moment en schoot de bal schitterend over de keeper heen. Ook werd de 0-5 nog binnen geschoten door Gokinho en zo gingen we rusten met 0-5. Gelukkig scheen de zon en konden we lekker zitten in het gras met een bidonnetje aan de lip. Want verder was het echt een hele treurige zondag. Ik heb het vooral te doen met de wissels en met de mensen die langs de lijn stonden. Ik ga uit van een taakstraf of suïcidale individuen. Want een andere reden om langs de kant te staan van deze wedstrijd kan ik zo 1,2,3 niet bedenken. 

De tweede helft kwam Nick er nog in samen met DBB. Het tempo van de wedstrijd was zo mogelijk nog lager en trager. En de klad kwam er nu echt in. De ene slechte bal na de ander (ook de verslaggever ter plaatsen had wel wat foute balletjes overigens)als gevolg. Michel wist nog wel een keer te scoren met een fraaie lob. Koentje en Nick hielpen nog een paar kansjes om zeep en Koentje had eigenlijk een penal moeten hebben maar ging misschien iets te gretig naar de grond. Al met al was het gewoon een prima besluit van de (overigens prima fluitende en sympathieke) scheidsrechter om zsm af te blazen en een ieder die deel was of stond te kijken naar deze wedstrijd uit de lijden te verlossen. 

In de kleedkamer werd nog even teruggekeken op de wedstrijd. Een seconde of 7. Tering slecht. Wat een drama. Man man man… Waren de woorden en over na de orde van de dag! We hebben weer 3 punten dus dat is helemaal prima. Op naar volgende week dan moeten we uit tegen Madese Boys. De koploper. Dat wordt dus even flink aan de bak! Voor mensen met een kutleven: kom gerust kijken. Voor mensen met een leven: Je kan het ook niet doen. 

Voor nu een goed weekend en tot later! 

Dubbeldam 3 perschef 

Related Articles

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Lees meer
Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Lees meer
Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Lees meer