DORDRECHT – Burgemeester Wouter Kolff legt vv Dubbeldam een bestuurlijke maatregel op na een geweldsincident bij de voetbalvereniging op zondag 14 april 2019. Die betreffende zondag is een grote groep mensen met elkaar in gevecht geraakt. Ook zijn twee wapens op het terrein van de voetbalvereniging aangetroffen. De kantine van de voetbalvereniging is zondag 12 mei en zondag 19 mei aanstaande gesloten voor leden en bezoekers.( Archieffoto: Thymen Stolk).

Op zondag 14 april 2019 heeft een massale vechtpartij plaatsgevonden bij vv Dubbeldam. Een ruzie tussen twee personen leidde tot deze vechtpartij waarbij ook verboden wapens zijn gebruikt. Op het terrein van de vereniging heeft de politie een taser en een mes gevonden en mensen zijn gewond geraakt.

Meerdere getuigen verklaarden tegenover de politie dat aan het begin van de avond zo’n 70 personen voor de kantine van de vereniging aan het vechten waren en dat er veel alcohol en drugs werden gebruikt. Burgemeester Kolff over deze massale vechtpartij: ‘Wonder boven wonder heeft deze vechtpartij niet geleid tot zwaargewonden. Maar het had echt anders kunnen aflopen. Het is prima om na afloop van een wedstrijd met elkaar een drankje te doen maar dit gedrag kunnen we niet tolereren.’ Na overleg met de politie is gezien de ernst van het incident op grond van het horecahandhavingsbeleid besloten de kantine twee zondagen te sluiten.

lees ook