Selecteer pagina

Een nieuw complex voor V.V. Dubbeldam en Movado en TTVD hoeven niet meer te verhuizen naar Sportpark Schenkeldijk. Dat is de strekking van het nieuwste plan voor de sportverenigingen dat vanmorgen is gepresenteerd. ,,Het heeft geen zin meer om door te gaan op het eerdere voorziene pad”, aldus sportwethouder Marco Stam.

De herinrichting van Sportpark Schenkeldijk slaat hiermee weer een compleet nieuwe weg in. Wethouder Marco Stam en betrokken sportverenigingen stellen voor de opzet voor een breed plan te laten varen, en vooral in te zetten op een structurele oplossing voor V.V. Dubbeldam. Korfbalvereniging Movado en Tafeltennisvereniging TTVD blijven in de plannen op hun oude plek zitten.

Er zou een nieuwe accommodatie moeten komen voor de voetbalvereniging aan de zuidelijke kant van sportpark Schenkeldijk. De accommodatie zou ook in gebruik worden genomen door de Dordtsche Rugby Club.

Ook het plan om Movado en TTVD te verhuizen naar de Schenkeldijk is van tafel. De korfbalvereniging kan nog voor een periode van tenminste 5 tot 10 jaar aan de Patersweg blijven. De sportvelden en de infrastructuur moeten dan wel worden vernieuwd. Voor TTVD is er geen acute noodzaak om te verhuizen vanaf de Corridor.

Ingehaald

,,Het dossier Schenkeldijk lijkt door de ontwikkelingen te zijn ingehaald en is op onderdelen niet meer actueel”, schrijft wethouder Marco Stam in een eerste verklaring. ,,Als wethouder besef ik dat we hiermee een planontwikkeling stoppen waar de betrokken verenigingen en de Stichting Sporthal De Dijk, de ambtelijke organisatie en ook de gemeenteraad veel tijd en energie in hebben gestoken. Maar het heeft geen zin om door te gaan op het eerdere voorziene pad.”

Bron AD