Selecteer pagina

Donderdag wacht tweedeklasser De Zwerver

Donderdag wacht tweedeklasser De Zwerver

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
22/0819:00Oefenwedstrijden2019 - 2020

Aanstaande donderdag wacht op de eerste dag van het Jan Stam Toernooi tweedeklasser De Zwerver als tegenstander van Dubbeldam. De club uit Kinderdijk is komend seizoen uitgeleend aan west 2 nadat ze afgelopen seizoen via de nacompetitie promoveerden.

Op 15 juni stond voor De Zwerver de grote finale van de nacompetitie op het programma tegen Meerkerk. Ondanks dat De Zwerver in de competitie twee keer van deze tegenstander had gewonnen en op een tweede plaats was geëindigd terwijl Meerkerk genoegen moest nemen met plek 9 was het toch buitengewoon spannend. Een finale is en blijft een wedstrijd op zich.
De wedstrijd werd gespeeld op sportpark Scalune in Schelluinen waar Dubbeldam sinds 2006 ook warme herinneringen aan heeft.

In het eerste bedrijf ging het lang gelijk op, maar net voor de thee kwamen de Kinderdijkers dankzij een treffer van Guido Luiten op een 1-0 voorsprong.

Na rust weet De Zwerver deze voorsprong lang vast te houden. Tien minuten voor het einde kentert de wedstrijd. Lucas Adelino krijgt zijn tweede en dus rode kaart, waardoor De Zwerver met tien man verder moet. Meerkerk ruikt kansen en gaat op jacht naar de gelijkmaker. Enkele minuten voor het einde van de reguliere speeltijd valt de gelijkmaker ook.

Het wordt nog erger voor De Zwerver want Sander Slomp zet Meerkerk in de eerste helft van de verlenging op een 2-1 voorsprong en de promotie lijkt verder weg dan ooit voor De Zwerver. De ploeg uit Kinderdijk geeft ondanks een numerieke minderheid niet op en dit wordt in de uiterste slotfase beloond met een gelijkmaker van Simon van de Rhee 2-2. Strafschoppen moeten de beslissing brengen.

Beide ploegen maken het voor hun supportersschare wel zenuwslopend, want ook in de eerste serie valt geen winnaar. Beide teams missen een keer en dus is de eindstand 4-4. Nu moeten de ploegen om de beurt een strafschop nemen. Daarin blijkt De Zwerver iets koelbloediger en mag zich nu dus tweedeklasser noemen.