Op een regenachtig sportpark Schenkeldijk trad Dubbeldam zondag aan tegen OHVV. Helaas valt de tegenstand in dit eerste deel van de competitie tegen. Dit belooft in februari zeker anders te worden als we een kampioenspoule gaan vormen met de ijzersterke 3e klasse Q3. Gelukkig hadden onze mannen zich nog een nieuw doel gesteld: plaatsing bij de eerste drie zodat we een extra thuiswedstrijd krijgen toegewezen.

Direct na het eerste fluitsignaal creëerde Dubbeldam de eerste kans, maar Dennis Geschiere schoot van dichtbij op de goed uitkomende doelman. Daarna zakte de wedstrijd ver in. Veel supporters hadden op deze regenachtige dag ervoor gekozen om naar de Klassieker te kijken. Dubbeldam liet zich verleiden mee te gaan in het tempo van OHVV waardoor we ook zelden gevaarlijk werden. Een van de mooiste aanvallen was na tien minuten. Jerry van Ingen gaf schitterend voor vanaf de linkerflank en Dennis Geschiere kopte de bal terug. Helaas kon de inzet van Damian Pomper nog net geblokt worden.

OHVV beperkte zich vooral van schoten van buiten de zestien, die onze doelman Robin van Dijk maar zelden konden verontrusten. Slechts een keer moest hij gestrekt naar de rechter onderhoek om de bal net achter te tikken.

Na een kwartier spelen schiet Jordy Wouters snoeihard op de lat. Een handsbal van OHVV binnen de beruchte lijnen wordt niet gezien door de scheidsrechter en een prachtig doelpunt van Jerry van Ingen wordt ten onrechte afgekeurd na een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van OHVV. En zo blijft de stand nog steeds gelijk.

Als Jim Voll en Jerry van Ingen goede mogelijkheden net over en naast schieten en OHVV een grote kans op de voorsprong hoog over schiet, gaan we met een 0-0 stand de kleedkamers na 45 minuten opzoeken.

In de tweede helft speelt Dubbeldam een hoger tempo en dit leidt al snel tot kansen. Eerst kopt Jordy Wouters nog over, maar even later schiet hij Dubbeldam op aangeven van Jim Voll op voorsprong 1-0.

Een paar minuten later kopt Max Bresser de 2-0 binnen. Bij dit eerlijke duel raakte de doelman van OHVV bij het neerkomen naar het zich laat aanzien zwaar geblesseerd. De scheidsrechter annuleert daarop de treffer.
De doelman kan de wedstrijd niet voortzetten en wij wensen hem een voorspoedig herstel en veel sterkte vanaf deze plaats. De tweede doelman stond door personele problemen in de spits, maar moest nu toch weer tussen de palen plaatsnemen.

Na een lange onderbreking zet Dubbeldam gelijk weer gas en we zien grote mogelijkheden voor Max Bresser en Jerry van Ingen.
Aan de andere kant voorkomt Robin van Dijk met een geweldige reflex de gelijkmaker voor de ploeg uit Oudenhoorn.

Robin van Dijk moet daarna nog twee keer redding brengen. Na een ingekopte corner moet hij zich echt strekken en blijft vervolgens geblesseerd op de grond. Joey Bakker is nog bezig met de doelman van OHVV en dus behandelt de verzorger van de tegenstander onze doelman. Gelukkig kan hij wel verder.

Wesley Borsboom komt halverwege de tweede helft Jim Voll aflossen.
Na een overtreding op Jordy Wouters net buiten het strafschopgebied mag Dennis Geschiere aanleggen. Via de muur schiet hij de vrije trap buiten het bereik van de doelman binnen 2-0. Daarna is het verzet van OHVV wel gebroken en geeft Dubbeldam nog een beetje extra gas.

Jordy Wouters krijgt nog een kans, maar wacht te lang en wordt daarna vervangen voor Sven Weijts. Als Dennis Geschiere even gas geeft, speelt hij de verdediging van OHVV open. Hier profiteert Jerry van Ingen van. Dennis Geschiere geeft prachtig voor en zijn maatje in de spits glijdt de derde treffer van Dubbeldam binnen Sven Weijts is ook dreigend en zijn schot kan maar net tot corner werkt worden door de doelman.

Marlon Springvloed komt voor Damian Pomper. Onze JO19-1 speler laat zich direct gelden en loopt tussen onze selectie alsof hij nooit anders heeft gedaan. Bijna beloont hij zijn invalbeurt binnen een minuut met een treffer maar zijn schot gaat net over. Een minuut later vindt Sven Weijts wel het gaatje in de korte hoek en schiet de 4-0 binnen.

Een van de mooiere aanvallen van deze middag is in de allerlaatste minuut te bewonderen maar Wesley Borsboom krijgt de bal helaas niet bij spits Dennis Geschiere. De scheidsrechter besluit dan ook maar direct een einde aan de wedstrijd te maken.

Bewondering voor Dubbeldam 1 dat zij toch iedere week hun wedstrijden weten te winnen. Hoewel deze competitie niet echt motiverend werkt, blijven ze de driepunters aaneen rijgen. Na afloop was Jordy Wouters wel zo realistisch door te zeggen dat het spel in de nieuwe competitie beter moet als we willen promoveren. We mogen op sterke tegenstanders uit de 3e klasse Q3 rekenen.

Gelukkig zijn nu alle doelstellingen behaald en kunnen we nog even goed trainen en volgende week de afsluitende wedstrijd van de 3e klasse Q4 tegen SEP om ons optimaal voor te bereiden.

Heel veel succes mannen en hopelijk gaan we een mooi voorjaar tegemoet.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
27/0114:003e klasse2018 - 2019

Resultaten

Club1e Helft2e HelftDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 1044Win
OHVV 1000Loss

Dubbeldam 1

Dennis Stam Verdediger
Stan van Pelt Verdediger
Jim Voll Middenvelder
Max Bresser Verdediger
Jerry van Ingen Aanvaller 82'
Jordy Wouters Middenvelder 47'
Kevin Bosman Verdediger
9Dennis Geschiere Aanvaller 78'
Rory van der Weyden Middenvelder
Robin van Dijk Keeper
Damian Pomper Middenvelder
Sven Weijts Verdediger 89'
Wesley Borsboom Middenvelder
Marlon Springvloed
  4 1

OHVV 1

Locatie

Sportpark Schenkeldijk
Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland