Selecteer pagina

Doelpuntenregen in St Willebrord

Doelpuntenregen in St Willebrord

Nadat vorige week Boeimeer 3 uit de beker werd geknikkerd was het nu weer gewoon een zondag met een competitiewedstrijd. Vandaag stond de altijd lastige uitwedstrijd in en tegen Willibrord op het programma. Het verleden heeft geleerd dat wij het daar altijd zeer lastig hebben en er maar zelden met drie punten het dorp weten te verlaten. 

De temperatuur was erg laag vandaag, en de mannen van Dubbeldam 3 kwamen zwaar onderkoelt binnen in de kantine. Een aantal spelers hadden het nog zwaar van de avond ervoor en er waren uiteraard weer een aantal mutaties waar we het uiteraard even over moeten hebben. 

Onze sterkhouder Patblik Stolk was vandaag helaas verhinderd. De bommenwerper heeft toch nog steeds, ondanks een aantal uitstapjes richting brabant, last van de moerdijkvrees. Het was al weken moeizaam als we uit moesten spelen met paniekaanvallen, kotspartijen, hartverzakkingen en andersoortige problemen die Patrick overvielen. Hij kon vandaag dus helaas niet deel zijn van de selectie. Karel Klotsknie (als je stolk omdraait krijg je klots, zou dat toeval zijn?) bleef dus achter in Dordt en volgens omstanders en familieleden maakt het naar behoren. Hij kan nog geen bezoek ontvangen maar verwacht komende zondag wel weer aanwezig te zijn als we thuis spelen. 

Ook Balr.Rory kon helaas niet aanwezig zijn vandaag. Dit keer niet door een blessure wat u waarschijnlijk wel dacht. Maar Errory had storingsdienst. En dan hoor ik u denken: Dat heeft die altijd, maar dat zou een hele goedkope en misselijke grap zijn dus die neem ik niet voor mijn rekening. Nee onze Robbenrory had werkverplichtingen. Een groot gemis dus voor onze selectie want de laatste wedstrijden was de oud speler van onder andere Feyenoord in grootste vorm. Als die er was dan tenminste. Dat was eigenlijk nu je er over nadenkt niet zo gek vaak. Oke hij heeft een half uurtje tegen rcd lekker gespeeld.  Hoe dan ook hij bleef ook achter in Dordt. 

Dan de volgende in de ziekenboeg is Mistsnel NooiteenGollan. Hij had teveel last van koorts en grieperige verschijnselen dat ook hij helaas moest afmelden. Onze Kong Fu Pinda zegt niet snel af dus er moest echt iets zijn. Oke soms met een kater belt die wel eens af. En wil nog wel eens klussen op zondag. Of een hightietje kan nog wel eens voorkomen. Heel soms moet hij werken op zondag of naar de woonboulevard. Of tennisen. Of is hij een weekendje weg. Maar buiten dat is die er eigenlijk altijd. Zeer opmerkelijk dus. 

De Gnoe had dit keer wel de weg weten te vinden naar de Schenkeldijk dus dat was weer een stevige kwaliteitsinjectie voor de sterren van 3. En zodoende begonnen we in de volgende opstelling:

Sweetyman in de goal, Achterin speelde Rocco, Wappie, Jeppie en Dick, op het middenveld spelen Stefan, Schellibacchi, Nick, Tak en Gokinho en in de spits dus Wols. 

Het was een aparte wedstrijd in vele opzichten. Ten eerste speelde we op het hoofdveld. Ik denk niet dat er veel vaker zulke ongekend slechte wedstrijden op dit veld zullen zijn afgewerkt maar dat geheeeel terzijde.  Het begin was ook ontzettend slorig en rommelig van onze kant. We wisten nog geen 3 x fatsoenlijk over te spelen en hadden eigenlijk weinig grip op de wedstrijd. Tot na een minuut of 7 (spreek uit zeuven) de tegenstander wilde kijken of de Gnoe nog steeds zo goed was als iedereen zegt. Dennis kreeg de bal halverwege de helft keurig ingespeeld en begon vrolijk te slalommen en kapte en draaide 2 man het bos in en haalde verwoestend uit en zo stonden we snel met 1-0 voor. Een lekkere opsteker voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Daar waren er overigens niet veel van aanwezig in Willibrord. Na de 1-0 speelde we nog steeds niet best maar via Dennis en jeff was er wel veel dreiging in de counter.  De 2-0 was een vrije trap van Nick die er lustig op lost scoort de laatste weken (tenzij het van 11 meter moet, zie vorige verslag) zeker met vrije trappen.  Want niet veel later wist hij ook de 3-0 binnen te schieten vanuit een vrije trap situatie. 

Moet wel even gezegd worden dat de keeper van de tegenstander niet bepaald een wonderdoelman was. Het zou mij dan ook ten zeerste verbazen als hij ook maar 1 wedstrijd eerder zou hebben gekeept. Ik denk heel eerlijk dat de beste man nog geen ballon vangt in een telefooncel. Maar dat ook weer geheel terzijde. De 3-0 was tergend sloom, laag, slap, half ingeschoten maar helaas had ook hier de keeper geen antwoord op.  ZO stonden we dus binnen een half uur 3-0 voor zonder ook maar een beetje goed te spelen. Best Lekker! 

Helaas volgde vrij snel de 1-3. Een schot van afstand van een van de goede middenvelder van RWW spatte uiteen op de lat en ging recht de lucht in. Normaal zou je dan zeggen: Mooi, dan kan de keeper hem zo opvangen. Maarrr dat was nu niet helemaal het geval. Sweetyman had geen flauw idee waar de bal zich bevond en bleek ook niet gek veel verstand te hebben van zwaartekracht. De bal kwam idd naar beneden. Helaas kwam Sweety niet erg sterk uit en kon de speler hem na een mislukte poging de bal te vangen zo binnen tikken. De spanning was weer terug. En de tegenstander rook bloed. Ze kwamen meer en meer door en creeerde ook wel wat kansjes. Helaas volgde niet veel later ook nog de 2-3. Jesper besloot in de 16 een sliding te maken om de bal te kunnen blokken. Opzich een prima idee en ook , hoe vervelend ook om te zeggen, uitstekend uitgevoerd door Jankovic maar de scheidsrechter zag als enige op het veld hier een strafschop in. Ongekend. Uit in Willibrord is het altijd wel zo dat je meestal een oor aangenaaid wordt maar dit was wel erg opzichtig. Hoe dan ook de penal werd binnengeschoten door RWW en zodoende werd 2-3. 

Na de penal zakte de moed in de schoenen van de Gnoe en liet zich wisselen voor Jeroentje. De gnoe was al een aantal keer behoorlijk hard geraakt door de tegenstander en had dus de nodige pijntjes. Het werd wat grimmiger en dit kwam puur door de scheids die de controle volledig kwijt was. Gelukkig wisten we nog vrij snel de 4-2 te maken. Een heerlijk pass van Jeff werd zeer koelbloedig afgemaakt door Ceta en volbracht hiermee een hattrick.  Je zou zeggen hiermee ga je lekker rusten maar Jeroen die op de bank begon met een blessure was nog niet helemaal scherp en ging als een Gerard Joling het duel in en zo kon de spits de 3-4 nog binnentikken. Was ook wel een gestrekt been bij van de spits maar dit had de scheids even niet waargenomen. Zonde. We gaan rusten met 3-4. 

De tweede helft begonnen we met een mutatie. Rocco had in de eerste helft al veel ast van zijn hamstring en kon helaas niet verder spelen. Ferdy was zijn vervangen en zodoende moesten er een hoop aanpassingen komen wat het spel niet echt versoepelde. Net na rust leken we beter te gaan spelen en kregen we een aantal grote kansen.  De 5-3 was dan ook een mooie aanval. De bal kwam bij Gokinho terecht die de bal keurig klaarlegde voor Nick en die twijfelde geen moment en schoot netjes de bal achter de iets wat een keeper moest voorstellen. 

Toen gebeurde er iets heel geks. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door Jeroentje B. Hij moest dit herstellen maar leek in een soort comatueuze status te belanden.  Hij ging zo tergend langzaam naar de bal toe dat het leek of er 3 handremmen op stonden. Alsof de Gnoe op zijn rug zat toen hij die sprint, nou ja sprint, inzetten. De spits, ook geen kleintje maar nog altijd sneller als Jeroen in comateuze toestand wist de bal makkelijk binnen te tikken. 4-5 dus

We liepen dus weer met knikkende knieen rond want een sprintduel met Jeroen en het was zeker 5-5 geworden zeker toen Soeteman het nog spannend wilde maken en een “Bijlowtje” deed. Gelukkig zag de scheids er geen doelpunt in en was er geen VAR aanwezig anders was het zeker nog spannender geworden.  We behielden de voorspong en kregen zelfs na een charge op Jeff nog een penal. Jeff kapte en draaide er weer lustig op los en op het moment dat die er langs ging en wilde scoren werd die hardhandig naar de grond gewerkt. En wat Nick vorig (als enige) niet lukte bleek nu toch een koud kunstje te zijn. Hij scoorde de penal en zo werd het  4-6. Iedereen was opgelucht en daxcht dat het nu wel gespeeld. Helaas. Ook nu werd er achterin weer niet naar behoren ingegrepen en konden ze nog de 5-6 aantekenen. Een knotsgekke partij kan je zeggen. Aan beiden kanten ging alles erg makkelijk. Een typische 0-0 eigenlijk die eindigt in zo’n score zegt dan wel iets over het niveau van de wedstrijd ben ik bang. Er volgde wederom een bergje kansen. Maar zelfs Stefan wist vandaag niet tot score te komen. Jeffrey gunde hem nog zo de goal door vanaf de achterlijn de bal terug te leggen en Stefan aan te spelen. Helaas vond Stefan de keeper op zijn weg. De keeper heeft deze hele wedstrijd geen balr tegengehouden. Maar helaas vond Stefan hem toch op zijn weg. Ook dit kon wel eens iets zeggen over de afrondkwaliteiten van Young Jesus.  

De 5-7 bewees maar weer eens hoe slecht de keeper was. Een vrije trap bijna op de achterlijn genomen door Nick werd hard en laag voorgegeven en belanden zo via de tweede paal het doel in. Het was een ongekend foutenfestival. De ene keeper was nog slechter dan de ander. De Ene verdediger nog langzamer dan de ander. De ene slechte pass na de ander. Kansen over en weer werden verprutst door de spitsen. Het was een typische kelderklasseochtend zou je kunnen concluderen. 

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we gewonnen hebben. Volgende week de topper tegen JEKA 10 die ook nog ongeslagen zijn in de competitie. Kom dus alle naar de Schenkeldijk volgende week om ons naar wederom een overwinnning te schreeuwen. We spelen om 12:00. Ook voor jou Ries”Derde helft supporter” van Andel. We hopen dat Jeroen dan alweer in Dordt is. Hij moest voor straf naar huis lopen door zijn vele blunders. Als die net zo snel loopt als met de bewuste sprint van de 4-5 dan is die voorlopig niet thuis. Waarvan akte. 

Hoe dan ook we hopen jullie allemaal te mogen begroeten en jullie wederom een heerlijke partij voetbal voor te kunnen schotelen. Smaakmakers Stolk, Michel en de Gnoe zullen er dan ook weer zijn dus u krijgt gegarandeerd waar voor uw geld. 

Hopelijk tot zondag! 

Rood Wit W 3

5

Dubbeldam 3

Danny Soeteman Keeper
Rocco Bootsma Verdediger
Jesper de Bruyn Verdediger
Ferdy Overduin Middenvelder
Dennis Wols Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Robert Schellenbach Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Jeffrey Stam Middenvelder
Erik Jan Tak Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Jeroen Burgers Verdediger
Michel Nainggolan Aanvaller
Rory Willemstijn Middenvelder
  7