Details

DatumTijdLeagueSeizoen
23/0914:003e klasse2018 - 2019

Na een lange voorbereiding met uitstekende zeges in de meeste oefenwedstrijden en een minder succesvol verlopen bekertoernooi begon Dubbeldam zondag aan de competitie.
Tegenstander de Rotterdamse Leeuwen was niet bekend bij Dubbeldam. Tot 2017 speelden zij in de eerste klasse.
Na een jaar afwezigheid keren zij dit jaar terug in het zondagvoetbal.

Al in de derde minuut probeerde Jerry van Ingen een voorzet te geven op zijn maatje in de spits Dennis Geschiere, maar werd geblokt. Hij kwam heel ongelukkig terecht en het zag er gelijk slecht uit. Terwijl Joey Bakker nog met de verzorging bezig was buiten de lijnen, mocht Enzo van de Vossenberg een corner nemen. Hij zag de keeper zijn voorzet verkeerd inschatten en de bal zeilde zo het doel in.

Jerry van Ingen kwam terug binnen de lijnen, maar had moeite met juichen om het doelpunt. Hij had veel pijn en al snel zocht hij de zijkant weer op. Hij zou niet verder kunnen spelen en Jurgen Abrahamse ging zich opwarmen.

Na een goede combinatie speelt Dennis Geschiere zich vrij maar op weg naar de keeper speelt hij de bal iets te ver voor zich uit waardoor de kans verloren gaat.

Onze defensie heeft vooral moeite met de razendsnelle flankspelers. Gelukkig redt Roy de Graaf heel sterk. Als wij tot drie keer toe de bal in de voeten van de tegenstander schuiven, moet ook hij capituleren en staat het weer 1-1 in de 9e minuut.

Gelijk na de tegentreffer komt Jurgen Abrahamse dan in het veld voor Jerry van Ingen zodat ook in spelersaantal de stand weer gelijk is.

Dubbeldam blijft de aanval zoeken maar schoten van Enzo van de Vossenberg en Jim Voll missen kracht en een prachtige aanval van Max Bresser kan op het laatste moment gekeerd worden.

Een minuut later is het dan toch raak voor Dubbeldam. Wie anders dan onze topscoorder van vorig seizoen Dennis Geschiere zet Dubbeldam weer op voorsprong. Een prachtige voorzet van Kevin Bosman wordt door velen gemist maar onze goaltjesdief staat bij de tweede paal en schiet geplaatst binnen 1-2 en dan zitten we nog maar in de 13e minuut.

Maar heel lang kunnen we ook van deze voorsprong niet genieten. Vier minuten later grijpen we defensief niet sterk in en kan DRL wederom gelijk maken.

Bijna helpt DRL Dubbeldam weer op voorsprong maar de verdediger van DRL kop op de lat boven zijn eigen doelman. Maar in de volgende aanval slalomt Jurgen Abrahamse door de verdediging van DRL. Terwijl iedereen staat te roepen om de bal, haalt hij zelf de trekker doeltreffend over r2-3

Een paar minuten later creëert Dennis Geschiere weer een grote kans voor zichzelf om de marge naar 2 te brengen, maar nu laat de afronding nog wat te wensen over.
Een minuut later mag hij vanaf elf meter nogmaals aanleggen als de scheidsrechter terecht een strafschop aan Dubbeldam toekent na hands binnen de zestien. Dennis faalt niet en scoort zijn tweede van de middag 2-4.

Nog voor rust combineren we sterk en weten een overtal in aanvallend opzicht te krijgen. Helaas spelen we het slecht uit waardoor de score niet nog verder oploopt. Nu laten we toch veel kansen liggen want met iets meer scherpte had het doelpuntenaantal al voor rust in de dubbele cijfers kunnen lopen.

Acht minuten voor het rustsignaal lijkt Dennis Geschiere Dubbeldam in veilig vaarwater te krijgen als hij de marge naar 3 laat oplopen met een eenvoudige binnentikker 2-5.
Een minuut later mag Dennis Geschiere zich bijna weer laten bejubelen. Hij ziet de keeper iets te ver voor zijn doel staan, maar zijn lob gaat net over.

En zo gaan we met een 2-5 voorsprong rusten en zijn alle Dubbeldammers het er wel over eens dat we de dubbele cijfers weer moeten kunnen halen.

Vijf minuten in de tweede helft krijgen wij wederom een strafschop na hands. Geen twijfel bij onze spits, want Dennis Geschiere schiet onverbiddelijk binnen.

Dubbeldam wordt slordiger en gemakzuchtig. Het is aan doelman Roy de Graaf te danken dat DRL hier geen gebruik van kan maken, maar halverwege de tweede helft moet  ook hij zich gewonnen geven en scoren de Rotterdammers 3-6.

Deze tegentreffer schudt Dubbeldam gelukkig weer een beetje wakker. Helaas krijgt Dennis Geschiere een mooie voorzet van Jim Voll niet onder controle. In de 77ste minuut is het echter toch raak. Jurgen Abrahamse zoekt de achterlijn op en is niet zelfzuchtig. Hij legt netjes terug op Max Bresser die de zevende Dubbeldam treffer van de middag aantekent.

Dubbeldam denkt op rozen te zitten en wordt gemakzuchtig. DRL profiteert en scoort twee keer in evenzoveel minuten en wordt het alsnog spannen. De zesde tegentreffer moet zeker niet vallen want dan gaan De Leeuwen echt stormen.

Trainer Richard Smaal grijpt in en brengt Ricardo Arkes en Damian Pomper voor Stan van Pelt en Sven Weijts.

En als het dan eindelijk stopt met regenen en er zelfs een zwak zonnetje gaat schijnen, wordt Dubbeldam net op tijd wakker. Gelukkig geven we niets meer weg. Jurgen Abrahamse had nog een strafschop verdiend, maar krijgt deze niet. Als hij hier iets van zegt, krijgt hij wel een gele kaart.

En zo viel er heel wat te beleven bij deze wedstrijd en nemen we gelukkig de drie punten mee. Maar voor in een competitie waar doelsaldo erg belangrijk is, hebben we eigenlijk veel te veel tegentreffers moeten incasseren.

DRL 1

 

Dubbeldam 1

Kevin Bosman Verdediger
Roy de Graaf Keeper
Enzo van de Vossenberg Middenvelder 3'
Dennis Stam Verdediger
Rory van der Weyden Middenvelder 24'
Jerry van Ingen Aanvaller
9Dennis Geschiere Aanvaller 19', 29', 36', 52'
Sven Weijts Verdediger
Stan van Pelt Verdediger
Jim Voll Middenvelder
Max Bresser Verdediger
Damian Pomper Middenvelder
Ricardo Arkes Verdediger
Jurgen Abrahamse Aanvaller 25'
90'
  7 1 2

Hoofdtrainer: Richard Smaal
Teammanager: Edwin Scheurwater
Verzorger: Joey Bakker