Selecteer pagina

Doelpuntenfestijn aan de Schenkeldijk

Doelpuntenfestijn aan de Schenkeldijk

Het was weer zover na een tijdje rust mochten de mannen van Dubbeldam 3 weer aantreden. Dit keer was Rood Wit Willibrord aan de beurt om de slachtbank op te gaan. Uit hadden we behoorlijke moeite met dit team. We waren dus gewaarschuwd. Al hadden we uit toch wel de meeste moeite met de zeer dubieuze scheidsrechter aldaar. Die was toch zeker verantwoordelijk voor 3 van de 5 tegengoals toen. De overige 2 waarschijnlijk Soeteman. Maar we moesten vandaag winnen om in het spoor te blijven van JEKA 10. 

De regen kwam met bakken uit de hemel toen Dubbeldam 3 verzamelde aan de Schenkeldijk. Iedereen maakte een fitte en gretige indruk. De wil om te winnen was groot want we kunnen ons geen enkel misstapje meer veroorloven gezien het gemak waar onze concurrent JEKA zijn wedstrijdjes wint en hoe relaxed keeper Sjoerd Mossou bij Studio Voetbal praat lijken ze zeer overtuigd om het kampioenschap binnen te harken. Maar zo ook wij. Vandaag moest er gehakt worden gemaakt worden van RWW. Helaas waren er wel weer een aantal mutaties binnen de ploeg te melden. 

Jeroen Burgers en Wijtje Kapperom ontbraken op het wedstrijdformulier. Een behoorlijk aderlating. Want beiden zijn het zeer stabiele factoren in de defensie van Dubbeldam 3. Deze laatste zin heb ik gekopieerd uit een verslag van 2002. Want een ieder die regelmatig bij ons komt kijken weet als geen ander dat dit totale onzin is. En dat het zeker met Jeroentje met de week slechter wordt. Kom vooral eens kijken op donderdag avond. Dan denkt Jeroentje dat die Messi is en posteert hij zichzelf stevast als rechtsbuiten om wekelijks kans op kans te verprutsen en al struikelend en met zichzelf worstelend de training te overleven. Een lust voor het oog voor iedere voetballiefhebber. Reinier gaan we ook heel erg missen. Want de marathonloper van weleer (die op een gemiddelde zondag nog niet aan de 900 meter komt) is de laatste weken in grootse vorm. Alles wat hij aanraak veranderd in goud. Hij koppelt kracht aan souplesse en inzicht. Dit laatste gaat dan vooral over klussen. Met voetbal worden de “Wapppies” steeds erger en komen ze steeds vaker voor. Tot zover de positieve noot. Nu over naar de opstelling van vandaag: 

Soeteman in de goal, achterin Rocco, Stolk Jesper en Martin. Middenveld bestond uit Stefan, Michel, Jeffrey en muis. En in de Spits Nick en Wols. 

Na de schandalige afmelding van de laatste wedstrijd werd Takkie nog even op de bank gehouden. Niet alleen principieel maar het is ook gewoon de beste positie om hem neer te zetten tegenwoordig. Takkie is een beetje als een bh aan de waslijn. Het beste is eruit. Ook namen Schellibacchi, Ferdy en Axel plaats op de bank. 

De tegenstander was dit keer nog minder fanatiek als wij en begon de wedstrijd met 10 man. Er is waarschijnlijk een feestje geweest in Willibrord want de 10 die er waren maakte ook geen geweldig sterke indruk. En dat was geen verkeerd beeld want na nog geen 2 minuten lag het eerste doelpunt er al in. De Gnoe was ditmaal vroeg aan zijn trektocht begonnen en passeerde de verdediger van RWW alsof hij er niet stond. OF was dat ook daadwerkelijk het geval? Hoe dan ook de Gnoe liet er geen Saharagras over groeien en schoot de bal heel rustig in de verre hoek. 1-0. Een verslag schrijven van deze wedstrijd is eigenlijk teveel. Iedere letter die je over dit schouwspel schrijft is eigenlijk zonde van de energie. Dit is kelderklasse van het allerlaagste niveau. De tranen sprongen bij de meeste supporters dan ook uit de bilnaad. “Voor mijn doen is het nog best aardig niveau maar als ik om mij heen de mensen hoor en zie schijnt het niet best te zijn, “aldus oppersupporter Johan Bruijstens. “Ik ben allang blij dat ik weer zonder enkelband op het veld sta, “begon Johan weer over die inktzwarte pagina van zijn carriere. “Ook Koentje van Kalkeren alias Koentje Kampioentje vond het best aardig gaan. “Ik heb het als trainer weer keurig neergezet en behoudens Stolk heb ik in alle jongens veel vertrouwen”waren de woorden van Koentje. De nr 14 van RWW was heel blij dat hij Koentje in zijn normale kleding zag staan en was vrij duidelijk over de voetballer KvK. “ Dat was geen voetballer. Dat was een hele gekke mix tussen sumo worstelaar, kick boxer en slager. “Een schande dat de KNVB hem zolang zijn gang heeft laten gaan”. 

Ondertussen werd er op het veld lustig op doorgescoord. Binnen 8 minuten stond het al 3-0 door goals van Nick en Michel. Laatstgenoemde ging op zijn unieke Nwanko stijl langs zijn verdediger van een kleine 123 kilo en rondde fraai af. De goal van Nick was er een uit het boekje. Voorzet van de zijkant kwam op zijn gepenhoofd terecht en kopte de 3-0 in. 

Hierna leek de ban van de tegenstander helemaal gebroken en werd het voor rust ook nog 4 en 5-0 door Errory WIllemstijn en nogmaals Wols. “Ik ben sneller bij het brood dan de eendjes”zegt de Gnoe. Ik ben bij de kapper geweest en heb gisteren maar 20 bier dus ben ook wat kilo’s kwijtgeraakt. Die gasten houden de Gnoe niet bij. Zonde dat Nick weer voor eigen succes ging telkens anders maak ik er 7 de eerste helft” aldus de Gnoe.  De ruststand was dus 5-0 en in de rust werden er een aantal wissels doorgevoerd. Tak kwam erin voor Muis want die had wel weer wat pijntjes. “Ik zit er ook helemaal doorheen. Heb de hele week wakker gelegen van deze wedstrijd. Pure spanning. En ik heb echt mijn 17 uur slaap per dag nodig. “aldus Rory. 

Ook axel kwam erin voor Stefan. Stefan. Je wilt het er niet elke week over hebben maar ook vandaag was weer een schaamteloze bedoening. 2 keer alleen op de keeper af. 0 goals. 4 keer langs zijn tegenstander gekomen 0 goede voorzetten. 20 keer kappen, draaien, aannemen, twijfelen: 0 rendement. Een gemiddelde zondagmiddag dus voor Lionel Missi alias Young Jesus. Zelfde de tegenstander die er echt geen klote van kon zat vol verdriet te kijken naar de pogingen van Stefan om over zijn vormcrisis heen te komen. 

De tweede helft was, ja geloof het of niet, nog slechter dan de eerste. En omdat nog even extra elan te geven gaf Soeteman de bal even aan de spits van RWW om toch ook een goaltje te kunnen maken. Het was waarschijnlijk een pass op Stolk maar vergat even dat wij niet in het rood spelen. De spits van RWW maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje. 5-1 dus. Weer niet de nul. Ook stolk deelde in de malaise en probeerde nog een aantal keer te poorten en te kappen maar helaas ging dat ook meer mis dan goed. “Bi afwezigheid van Wappie wilde ik ook eens een lekker kappen en draaien. Maar dan merk je toch dat je net even een kilotje of 41 zwaarder bent dan Wappie en dat dat toch wel ten koste gaat van je draaicirkel”aldus Stolk. Maar er kwamen gelukkig geen doelpunten uit. 

Het werd een hele gezapige tweede helft met goals van Jeff, Tak, Nick en Michel liepen we uit tot 9-1. Dat was allemaal niet zo bijzonder want RWW deed helemaal niets meer maar wat wel bijzonder was, en mensen die dit eventueel staand lezen zou ik willen adviseren om te gaan zitten, is dat er een hele bijzondere doelpuntenmaker op het formulier is gekomen. Na de 9-1 dacht trainer Koen dat het veilig genoeg was om ook Ferdinand wat speeltijd te gunnen. “Ik twijfelde nog wel. Maar daarom bracht ik hem ook als spits. De overwinning kon dan niet meer worden weggegeven”Aldus Koentje . En Ferdinand betaalde het vertrouwen uit. En hoe. Hij kreeg de bal ingespeeld van Gokinho die de middag van zijn leven had overigens met zoveel ruimte om te kappen en te dribbbelen, en ging schuin de 16 meter in. De keeper lijdt blijkbaar aan de ziekte van Danny. Voor wie die ziekte niet kent zal ik hem kort uitleggen. Het is een bekende keepersziekte. De ziekte van Danny: ik wil wel uitkomen maar ik Kennie. Ferdy kon dus helemaal doorlopen de 16 in om vervolgens verwoestend uit te halen. Nou ja verwoestend. De bal rolde met 4 stuitjes tergend langzaam de hoek in in. Heel even leek hij zelfs na te gaan maar met behulp van de tweede paal ketste hij toch nog binnen. Een doelpunt van Ferdinand. De 10e van de middag. Althans de tiende van Dubbeldam dan. Een jongensboek. Ferdinand trekt vervolgens zijn shirt uit en begint te huilen en te rennen en te juichen en te springen. Zo blij als een kind is Ferdinand. Mooi om te zien. Pure emotie. Sport is emotie en dat was goed te zien op het gezicht van Ferdinandje. “Het is toch fantastisch. Dat ik de 10e mag maken. Train hier al maanden op. Jaren eigenlijk. Nee deze dag ga ik nooit vergeten.”aldus Ferdinand. Ook vriendin Judith was blij met de goal.”Hopelijk haalt dit beetje de druk van de ketel. Hij wil nog wel eens doorslaan in de drang naar een doelpunt. Dan sloopt de schuur. Of de carport. Pure emotie. Moet die dan gewoon kwijt. Maar voor ons gezin is dat soms wel eens lastig.”erkent Judith. 

Al met al weer een gedenkwaardige zondag. De stand is nu precies gelijk. Ook qua doelsaldo met Jeka. Er moet volgende week dus gewonnen worden in Breda. Het zal een hele spannende middag gaan worden daar. Ik wil dan ook alle supporter verzoeken ons te komen steunen. 11:00 spelen we in Breda. Met jullie hulp kunnen we daar de punten binnenhalen. Komt allen , Komt allen! Tot zondag!

Dubbeldam 3