Selecteer pagina

knvb

De mededeling van het kabinet dat voetbalwedstrijden met publiek pas gehouden kunnen worden als er een vaccin is ontwikkeld tegen het dodelijke coronavirus, heeft bij directeur amateurvoetbal Dirk Jan van der Zee van de KNVB tot gefronste wenkbrauwen geleid.

Van der Zee vraagt zich in zijn column op de KNVB-website af of het niet voorbarig is om je nu al op dat punt vast te leggen.

Onduidelijkheid over vaccin

“Begrijp me niet verkeerd. Ik heb bewondering voor de manier waarop dit kabinet met de corona-uitbraak omgaat”, schrijft Van der Zee.

“Daarom houden we ons vanaf het begin aan de richtlijnen, omdat gezondheid nou eenmaal het allerbelangrijkste is. Toch gaan de ontwikkelingen rondom het coronavirus razendsnel en gelukkig de goede kant op. Is het dan niet te voorbarig om je nu al op dat punt vast leggen? Helemaal nu er nog zoveel onduidelijkheid is over het vaccin.”

Van der Zee wijst erop dat de gevolgen van het kabinetsbesluit desastreus zijn voor het voetbal. “Los van de sfeer in het stadion en de spanning van de wedstrijddag die we missen, tast de beslissing om te wachten op een vaccin voordat er publiek wordt toegelaten bij een voetbalwedstrijd, de unieke Nederlandse sportinfrastructuur aan.”

“Terwijl die van onschatbare waarde is voor de volksgezondheid en sociale betrokkenheid in dit land. Welke politicus is daar immuun voor?”, besluit Van der Zee zijn column.

Deur op kier

Woensdagmiddag maakte minister Martin van Rijn van VWS bekend dat er een kleine kans is dat het profvoetbal voor 1 september weer op gang komt, mits er een goed plan van voetbalbond KNVB komt. Een eventuele herstart zou dan nog wel zonder publiek zijn.

Op 21 april zette premier Rutte een streep door alle vergunningsplichtige evenementen in Nederland tot 1 september. Daaronder vallen ook de wedstrijden in de eredivisie en eerste divisie.

Eind maart trok de KNVB al de stekker uit de amateurcompetities. Dat gebeurde nadat het kabinet had besloten de sportclubs tot 28 april dicht te houden vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Bron: nos.nl