Selecteer pagina

Rodi: DIOS maakte een sterke indruk

Rodi: DIOS maakte een sterke indruk

NIEUW-VENNEP – Het eerste herenteam van DIOS won zondag 2 juni in Dordrecht met 1-2 van Dubbeldam. Het team van trainer Dave Lange zet daardoor een belangrijke stap richting promotie naar de tweede klasse.

DIOS maakte een zeer sterke indruk en de spelers wisten elkaar uitstekend te vinden. Wesley Boomgaart opende de score. Niet veel later gaf de arbiter een strafschop aan de thuisploeg. Doelman Rinse Klinkenberg was kansloos op de goed ingeschoten bal. Daarna werd hij nog een paar keer op de proef gesteld, maar hij hield zijn team overeind.

In de tweede helft werd het spel van DIOS steeds beter. Jesse van Wees was, vanwege de hitte, op een bepaald moment helemaal leeg gespeeld en vroeg om een wissel. Drie minuten voor tijd kon A-junior Robin van der Voorst de verdiende 1-2 scoren. DIOS hield deze voorsprong vast en kon met een zeer goed gevoel naar de kleedkamers.

Volgende wedstrijd

Tweede pinksterdag wordt op neutraal terrein tegen het roemruchte Xerxes gespeeld. De winnaar van dit duel gaat direct naar de tweede klasse. De verliezer krijgt een week later nog een kans tegen de verliezer van het duel RKDES- ESTO. Het team van Lange is in topvorm en moet in staat zijn dit nu al zeer bijzondere seizoen op passende wijze af te sluiten.

Bron: www.rodi.nl

lees ook