Selecteer pagina

Dik verdiend punt na spektakelstuk in stromende regen

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Door Fred van Dongen
Dordrecht – De continu stromende regen ten spijt zorgden Dubbeldam en SV Reeshof vanmiddag in het 50 minuten durende restant van hun vorige week gestaakte wedstrijd voor een spektakelstuk. Aan het eind van de rit stond een gelijke stand (2-2) op het scorebord. Waar beide ploegen zich begrijpelijkerwijs ontevreden over toonden. Dubbeldam bleef immers hangen in de dit seizoen extra dikke gevarenzone. En Reeshof lukte het door de puntendeling niet op doelsaldo de koppositie van Bavel over te nemen.
Dubbeldam begon aan het restant met een 1-0 voorsprong door een treffer van Jimmy Stolk vorige week zondag. In de voortzetting vanmiddag boog de Tilburgse gastploeg die achterstand om een in luid bejubelde 1-2 voorsprong. Als dat zo was gebleven zou sprake zijn geweest van een gestolen zege. Ver in de extra tijd bezorgde Jerry van Ingen de thuisploeg echter met de 2-2 toch nog een dik verdiend punt.
In de stromende regen werd Jerry bijkans massaal bedolven onder op hem afgestoven jubelende ploeggenoten. Jerry zelf bleef er na afloop nuchter onder. ‘We hadden moeten winnen. Nu moeten we blijven strijden tegen degradatie. Ik had zelf de 2-1 kunnen maken maar verspeelde door het natte veld de bal. En vanuit de volgende omschakeling maakte Reeshof de 1-2’.
Dubbeldams doelman Pim Versluis – hij verving de vakantie vierende Davey van Pelt – weet de twee Tilburgse treffers mede aan het door een wolkbreuk drijfnatte veld . ‘Het leek af en toe meer op een waterballet. We besloten daarom eigenlijk niet meer over de grond te spelen en op pompen over te stappen. Door twee lullige goals kwamen we echter met 1-2 achter. Gelukkig bleven we er in geloven en pakten we aan het slot toch nog een punt. Wat een knotsgekke wedstrijd was dit!’
*Voorspelbaar
Episode twee van het vorige week na 41 minuten na een beenbreuk van een Reeshof-speler gestopte duel liet een voorspelbaar tactisch beeld zien. Reeshof jagend op de gelijkmaker en Dubbeldam dat zich richtte op de omschakeling. Nadat na vier minuten spelen meteen van speelhelft werd gewisseld, kondigden dreigende wolken al een weeromslag aan. Het tweede bedrijf kende een decor van een wolkbreuk met opspattend water en modder bij persoonlijke duels, toeschouwers die zich repten naar de kantine of schuilden onder het afdak van het terras en haastig naar de dug-outs gebrachte paraplu’s.
*Bizar decor
In dat bizarre decor kwam rond de 70ste minuut Reeshof langszij (1-1). Buitenspel vonden ze bij Dubbeldam dat heel sneu-ig het niet onbegrijpelijke protesteren ‘beloond’ zag met een tweede gele kaart (de eerste had hij opgelopen in episode één) voor vleugelverdediger Stan van Pelt. Die moest de rest van de wedstrijd zodoende volgen vanaf het droge terras. Met een man minder liet Dubbeldam zich niet aftroeven. Met af en toe de hulp van de gretige vlag van de Tilburgse grensrechter lukte het de thuisploeg enkele keren net niet de leiding te heroveren. Ondertussen zag Pim Versluis met een grijns van opluchting een drassige omschakeling van Reeshof stuklopen op de paal. In de 89ste minuut schoot het geluk hem echter niet te hulp na een wat fortuinlijke counter van Tilburgse zijde (1-2).
Dubbeldam weigerde de witte vlag of gezien de omstandigheden beter paraplu te hijsen, zag een Reeshof-speler met twee keer geel (rood) ook voortijdig naar de kant vertrekken en putte daaruit extra moed voor een net zo hevig slotoffensief als de intentie van de regenval. Het werd terecht beloond met de late gelijkmaker van Jerry van Ingen (2-2).

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer