Selecteer pagina

Dubbeldam 2 heel dicht bij een stunt tegen JEKA 2

Dubbeldam 2 heel dicht bij een stunt tegen JEKA 2

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
11/1111:00KNVB beker 2e ronde2018 - 2019

Naast de langdurig afwezige Davey Geschiere en Johan Kiele miste trainer Paul Wols deze week ook aanvoerder Arne van Weerden.
Na de winst in de topper tegen Virtus en midweekse zege op sc Gastel kon Dubbeldam met het nodige zelfvertrouwen beginnen aan dit bekerduel tegen een tegenstander die een klasse hoger speelt.

JEKA startte gedreven en zette Dubbeldam direct onder druk zoals trainer Paul Wols al had voorspeld.
Toch liet Dubbeldam 2 zich hierdoor verrassen waardoor de ploeg uit Breda al in de eerste minuut een voorsprong nam.

Het was in deze beginfase aan geweldig keeperswerk van Robin van Dijk te danken dat de score niet verder op liep.
Dubbeldam zette daar alleen twee schoten van Damian tegenover.

In de twintigste minuut wordt een speler van JEKA bij de tweede paal volledig vrijgelaten. Als een prachtige voorzet dan bij hem komt, schiet hij verwoestend achter een kansloze Robin van Dijk. 0-2

Na deze treffer lijkt Dubbeldam wakker geschud en volgt een meer gelijkopgaande partij. Dubbeldam krijgt wat kansjes, maar aan de andere kant heeft Robin van Dijk ook zijn handen vol.

Op slag van rust een mooie aanval van Dubbeldam, maar als Sjors Volder binnen de zestien wordt neergehaald besluit de scheidsrechter maar voor de rust te fluiten.

Na de onderbreking een heel ander spelbeeld, dus is Dubbeldam heer en meester en drukt JEKA volledig terug. Enig verschil is dat Dubbeldam veel minder effectief met de kansen omspringt. Ook wij krijgen een geweldige kans direct na het beginsignaal van de scheidsrechter voor de tweede helft. de doelman van JEKA ziet echter toch nog kans om redding te brengen.

Twee minuten later pakte een speler van JEKA de bal bijna in twee handen vast, maar ook nu komt er geen fluitsignaal.
Een minuut nadat Mischa in het veld is gekomen kopt hij de bal net over en in dezelfde minuut schiet Jurgen op de paal.
Gaat het weer zo’n dag worden voor Dubbeldam 2?

De kansen volgen elkaar nu in rap tempo op voor Dubbeldam 2 en het wachten is op de aansluitingstreffer. Sjoerd Boutens is met een kopbal heel dichtbij, maar hij raakt de lat.
Na sterk druk zetten van Damian krijgt Dubbeldam weer een levensgrote kans, maar door besluiteloosheid resulteert dit niet meer dan in een corner.

En terwijl het wachten is op de aansluitingstreffer lijkt JEKA na 82 minuten de wedstrijden te beslissen. Een snelle counter wordt goed uitgespeeld en brengt 0-3 op het scorebord.

Het pleit voor onze mannen dat ze niet opgeven en nog in dezelfde minuut krijgen we een uitgelezen mogelijkheid om toch weer in de wedstrijd te komen. Een prachtige actie van Jurgen Abrahamse kan alleen met een overtreding gestopt worden en dus wijst de scheidsrechter naar de stip.
Onze cultheld Sjors Volder weet hier wel raad mee en schiet onberispelijk binnen. 1-3.

Als hij 2 minuten later ook de 2-3 binnen tikt, groeit het vertrouwen bij de vele supporters weer. Zou het dan toch? Kunnen de mannen van Paul Wols voor een stunt zorgen. Gelukkig heeft de scheidsrechter vooraf al duidelijk gemaakt dat bij een gelijke stand we direct strafschoppen gaan nemen volgens het ABBA principe. Velen denken hierbij direct aan de Zweedse band van weleer, maar onze trainer legt iedereen dit principe nog haarfijn uit.

Maar goed zo ver is het nog niet want we moeten eerst nog gelijk maken. JEKA probeert middels vele blessurebehandelingen het ritme van Dubbeldam te breken. Dubbeldam gaat echt vol voor de gelijkmaker en lijkt beloond te worden voor een geweldige tweede helft. Helaas weet de keeper van JEKA  in een 1-op-1 situatie redding te brengen voor zijn team.

Aan de andere kant vergeten onze verdedigers te stappen om de aanvaller van JEKA buitenspel te zetten en zo counteren ze naar 2-4.
Maar nog geeft Dubbeldam 2 zich niet gewonnen. Wilskracht en inzet worden beloond met een treffer van Mischa 3-4, zou het dan toch nog.

JEKA lijkt rijp om de gelijkmaker te moten incasseren, maar plots fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Toch verlaten we met opgeheven hoofd het veld.

Dubbeldam heeft aangetoond een top eersteklasser goed tegenstand te kunnen bieden en heeft zeker het publiek in de tweede helft een prachtige partij voorgeschoteld.
Met dezelfde instelling en werklust belooft dat nog veel voor de rest van de competitie

Voor het live verslag klik onderaan de pagina op “commentary”

FOTO’S

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
11/1111:00KNVB beker 2e ronde2018 - 2019

Resultaten

Club1e Helft2e HelftDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 2033Loss
JEKA 2224Win

Dubbeldam 2

Robin van Dijk Keeper
Sjors Volder Aanvaller
Damian Pomper Middenvelder
Ricardo Arkes Verdediger
Fabian Kaljée Verdediger
Koen Boutens Verdediger
Sven den Engelsen Middenvelder
Lars Spaans Middenvelder
Mischa Brassien Middenvelder
Corné Pellikaan Verdediger
Sjoerd Boutens Aanvaller
Sven Weijts Verdediger
Mike Behr
Jurgen Abrahamse Aanvaller
  3

JEKA 2

Locatie

Sportpark Schenkeldijk
Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland