Details

DatumTijdLeagueSeizoen
25/0813:30Oefenwedstrijden2018 - 2019

Na de nederlaag van afgelopen donderdag speelt Dubbeldam deze zaterdag om de derde en vierde plaats tegen Voetbalvereniging Pernis – De vereniging. In vergelijking met donderdag ontbreken Robin Van Dijk, Rory van der Weijden, Sjors Volder en Fabian Kaljee in de basis en in hun plaats spelen Dylan Koorneef, Jim Voll, Sven Den Engelsen en Dennis Geschiere. Verder staan in de basis Sven Weijts, Wesley Borsboom, Kevin Bosman, Max Bresser, Jordy Wouters, Jurgen Abrahamse en Damian Pomper.

Dubbeldam komt sterk uit de startblokken en dit leidt al snel tot een kans voor Jordy Wouters, maar de keeper kan de bal nog net naast tikken. Toch hoeven de vele supporters niet lang te wachten tot de voorsprong van Dubbeldam. Een prachtige voorzet van Damian Pomper wordt door Dennis Geschiere in een keer op zijn pantoffel genomen en in de uiterste hoek geschoten 1-0. Dubbeldam houdt overwicht, al moet Dylan ook een keer handelend optreden en een keer krijgt hij hulp van Max die deze middag weer in het centrum van de verdediging staat. Aan de andere kant kan de keeper Dennis Geschiere ternauwernood van zijn tweede treffer afhouden en moet hij zich volledig strekken om een prachtig schot van Jurgen Abrahamse over te tikken. Na iets meer dan een half uur komt Pernis volkomen onverwachts op gelijke hoogte. Slordig uitverdedigen leidt tot balverlies en de 1-1. Dubbeldam heeft even tijd nodig om van deze tegenslag te bekomen en zo gaan we met deze 1-1 stand rusten.

Na rust komen Mischa Brassien en Arne van Weerden voor Sven Weijts en Max Bresser. Niet veel later komt ook Mike Behr voor Damian Pomper. Dubbeldam herpakt het overwicht en het is wachten op een treffer. Jurgen Abrahamse is na een mooie solo dicht bij een treffer, maar ook Jordy Wouters en Dennis Geschiere zijn gevaarlijk. Uiteindelijk is het Arne van Weerden die Dubbeldam weer op voorsprong zet. Jurgen Abrahamse neemt een corner die door Dennis Geschiere iets te zacht wordt ingekopt, maar door Arne verlengd 2-1. Ondanks zijn hele, vele jaren trouwe dienst voor Dubbeldam zijn doelpunten van Arne zeer spaarzaam. Invaller Mike Behr schiet enkele minuten later met een schitterend geplaatst schot op de paal, maar it had een beter lot verdiend. Ook Fabian Kaljee komt nog in het veld voor Jim Voll. Na een goede loopactie krijgt Sven den Engelsen de bal keurig op maat van Kevin Bosman. Helaas spat zijn schot op de lat uiteen. Na een goede individuele actie waarbij hij drie tegenstanders te kijk zet, rondt Dennis Geschiere ook keurig af 3-1. Niet veel later is onze spits ook dichtbij zijn derde treffer van de middag. Na een mooie dieptepass van Mischa Brassien, lobt hij de bal net als vorige week over de keeper. Alleen nu gaat de bal ook net over. De derde treffer wil maar niet lukken voor onze spits. Hij krijgt nog een grote kans na een schitterende steekpass van Jordy Wouters maar de keeper redt.

De 4-1 valt dan toch. Dennis Geschiere neemt plaats achter de bal bij een vrije trap maar uiteindelijk is het aanvoerder Kevin Bosman die evenals donderdagavond de vrije trap mooi binnenschiet 4-1. In de slotfase verliest Dubbeldam de concentratie en dat geeft Pernis de kans om 4-2 te maken. Het slotakkoord van de middag is voor Mike Behr. Daar waar zijn eerste schot nog op de paal belandt. nu krult hij de bal om de keeper en laat hem in de verste hoek vallen. Wat een prachtige doelpunt om de wedstrijd mee af te sluiten.

Dit was tevens de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Volgende week speelt Dubbeldam in het KNVB bekertoernooi tegen Voetbalvereniging Sliedrecht 2. LET OP DEZE WEDSTRIJD BEGINT OM 12.00 UUR. Wij rekenen weer op de steun van vele supporters

Dubbeldam 1

Kevin Bosman Verdediger
Mischa Brassien Middenvelder
Fabian Kaljée Verdediger
Wesley Borsboom Middenvelder
Jordy Wouters Middenvelder
Jim Voll Middenvelder
Damian Pomper Middenvelder
Sven Weijts Verdediger
Max Bresser Verdediger
Dennis Geschiere Aanvaller
Arne van Weerden Verdediger
Sven den Engelsen Middenvelder
Mike Behr
Dylan Koorneef Keeper
  5

Pernis 1