Selecteer pagina

Derby RCD – Dubbeldam is wedstrijd op zich

Derby RCD – Dubbeldam is wedstrijd op zich

Derby

Eigenlijk kijkt iedereen er heel het seizoen naar uit: de derby en zondag staat hij weer op het programma.
Om twee uur treffen RCD en Dubbeldam elkaar op Sportpark Krommedijk aan de Reeweg.

twee nederlagen op rij

RCD begon 2018 met een 4-2 overwinning op HWD, maar daarna kwam de klad erin. Een week later ging de Racing Club op de Oldegaarde onderuit tegen BZC/Zuiderpark. Ondanks een overwicht wist het team van Pippy Pruijmboom niet te scoren en was een counter van de Rotterdammers voldoende voor de zege.
In het carnavalsweekend kwam RCD niet in actie. Een week later werd op Sportpark Willem-Alexander wederom een nederlaag geleden. Dit keer was Kethel Spaland met 3-1 te sterk

Drie punten in mindering.

Twee weken geleden verbaasde het een ieder dat de wedstrijd RCD – Virtus was afgelast. Net als Dubbeldam beschikt RCD over een kunstgras en in januari meldde de KNVB dat clubs verplicht waren uit te wijken. Een week later deelde de KNVB forse straffen uit. RCD kreeg drie punten in mindering, officieel vanwege het niet opkomen bij een wedstrijd. De club had niet tot afgelasting over mogen gaan

Schenkeldijk

Op 5 november stond deze wedstrijden de agenda op de Schenkeldijk. Achteraf schreef het AD “publiek de grote winnaar” en dat was niets teveel gezegd. Want beide ploegen schotelden de toeschouwers een heel aantrekkelijk schouwspel voor met goed voetbal, veel inzet, veel doelpunten en een interessant scoreverloop.
Dubbeldam kende een droomstart, want al na een paar minuten kon de thuisploeg juichen. Dennis Geschiere zette voor vanaf de linkerflank en het was Jerry van Ingen die bij de eerste paal iedereen de baas was en de 1-0 binnen kopte. RCD nam het initiatief over, zonder echt gevaarlijk te worden. De gelijkmaker kwam uit de lucht vallen, nadat een corner van RCD slecht werd weggewerkt. Tegenvaller voor Dubbeldam was dat RCD ook nog in de eerste helft op voorsprong wist te komen.
Na de hervatting lag het initiatief bij Dubbeldam. Hardwerkend en met veel inzet werd de jacht op de gelijkmaker ingezet. Na een minuut of tien viel deze dan ook terecht. Dennis Geschiere was de defensie van RCD te snel af en rondde koelbloedig af. Helaas moest onze topscoorder daarna snel de wedstrijd met een blessure verlaten. Dubbeldam was even van slag en RCD profiteerde met de 2-3. Een kwartier voor het einde maakt Jeffrey Stam heel verdiend de gelijkmaker.
In de slotfase nam Dubbeldam geen genoegen met een gelijkspel en kreeg enorme kansen op de winnende treffer. Deze bleef uit en kon iedereen eigenlijk wel vrede hebben met een puntendeling.

wedstrijd op zich

Een derby is altijd een wedstrijd op zich. Meestal ken je de meeste spelers bij de tegenstander. Al liet Rory van der Weijden na de laatste derby in de krant optekenen dat er voor hem veel onbekenden bij RCD speelden.
Toch kijken we allemaal uit naar deze wedstrijd. Zeker nu RCD de laatste weken wat tikjes heeft gehad, zullen zij er gebrand op zijn deze wedstrijd te winnen en zaak voor Dubbeldam om zich hier tegen te wapenen.
[socialpoll id=”2490387″]