Selecteer pagina

Derby eindigt onbeslist
 
 
Door Fred van Dongen
Dordrecht – RCD’s vleugelverdediger Nathan Heuser kreeg na afloop van de stadsderby met Dubbeldam terecht extra complimenten van zijn trainer John de Wit.
Terwijl RCD nog maar met z’n tienen stond zorgde Nathan met zijn goal dat RCE toch een punt overhield aan de stadsstrijd (2-2).
Een opgetogen Nathan Heuser (22): ‘Het was mijn eerste goal dit seizoen. Ik wist op welke positie Wesley Schrauwen, mijn maatje, zijn voorzet van links zou aanleveren. Ik raakte de bal met mijn knie maar zag um toch in het doel verdwijnen’. Dat Nathan in de slotfase ondanks de numerieke minderheid van zijn ploeg naar het front mocht was ook een verdienste van trainer John de Wit. Diens filosofie is dat je ook met een man minder niet op je verdediging moet gaan rusten. Nathan kon zich uiteraard vinden in die benadering. ‘Ik vind het nu eenmaal altijd lekker om als lonksback steeds op te komen, Bovendien heb ik mijn lengte mee in kopduels. Dus ging ik er voor ondanks dat we met 1-2 achter stonden’.
Een achterstand in de slotfase wegwerken is RCD niet vreemd. ‘Tegen FC Dordrecht Am en GSC/ODS kwamen we ook achter en kwamen toen pas los’, aldus de gevierde held van de gelijkmaker. Ondanks het gelijkspel vond Nathan Heuser het ‘een leuke stadsderby’. ‘De eerste twintig minuten waren goed van ons. Kwamen ook al snel op voorsprong door Tim Franken (1-0),. We zetten constant druk. Maar dat vergt energie. Waardoor we ons toch moesten laten inzakken. Daar profiteerde Dubbeldam van’, aldus de technische analyse van de vleugelverdediger.
 
 
*Familietwist
De derby was ook een soort familietwist. Tussen de neven Roy (Dubbeldam) en Wesley (RCD) Schrauwen. De Dubbeldamse Schrauwen, die ook ooit voor RCD uitkwam: ‘De punten zijn dus in de familie gebleven. Dat was natuurlijk niet wat Dubbeldam betreft de bedoeling. Maar ja, als je zelf de kansen miet afmaakt… In ongeveer de laatste minuut kreeg Tim van den Ende nog een enorme kans op de 2-3. We pakken zo maar en biertje om het puntenverlies te vergeten. Volgende week maar weer beter. Dan spelen we opnieuw een derby, thuis tegen GSC/ODS’.
Zo verspeelde Dubbeldam dit seizoen in tweede wedstrijden vier punten aan RCD. Die verliespunten kunnen extra zwaar gaan wegen omdat naar verluidt de nummers een tot en met vier in de eindrangschikking promoveren naar de tweede klas. Een rangschikking die nog kan worden aangepast als de KNVB binnenkort besluit HOV/DJSCR wegens herhaaldelijk niet opkomen uit de competitie haalt. Dubbekdam moet dan bijvoorbeeld vier punten inleveren omdat het won én gelijkspeelde tegen HOV. De rekenmeesters moeten nog even geduld hebben.
RCD begon vanmiddag voortvarend aan de derby. Al na zeven minuten zette Tim Franken de thuisploeg op voorsprong (1-0). Dubbeldam keerde terug in de wedstrijd uit een strafschop van topscorer Jerry van Ingen nadat die zelf onderuit was geschoffeld binnen de zestien (1-1).
De derby kreeg daarna de sfeer van een gelijk opgaand duel met nauwelijks reële kansen. Halverwege het tweede bedrijf manoeuvreerde Youri de Bruijn zich binnen de RCD-zestien knap vrij om vervolgens af te drukken voor de 1-2. RCD’s doelman Gianni van Buuringen was kansloos. Toen korte tijd later aanvoerder Oktay Karaca rood zag en RCD met tien man verder moest leek Dubbeldam een gewonnen race te lopen. Nathan Heuser zag dat namens RCD toch anders met de 2-2. In de ultieme slotfase kregen beide ploegen nog mogelijkheden op de volle buit. De keepers Gianni van Buuringen (RCD) en Davey van Pelt (Dubbeldam) die tot dan toen niet erg veel werk te verwerken hadden gekregen, reageerden echter alert toen Noah Zwang en Tim van den Ende in kansrijke posities belandden.

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...