Selecteer pagina

Derby door ogen tegenstander

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Zondag-1 heeft de torenhoge verwachtingen niet waar kunnen maken in de eerste competitiewedstrijd. Dubbeldam nam met een 1-2 zege de drie punten mee naar huis en daar was eigenlijk niets op af te dingen. De bezoekers waren feller in de duels, schakelden sneller over van verdediging op aanval en creëerden méér doelkansen in deze kwalitatief hoogstaande stadsderby.

.Al in de openingsfase bleek GSC/ODS defensief kwetsbaar. De ploeg kreeg geen grip op de snelle spitsen van Dubbeldam, die herhaaldelijk dreigend opdoken voor doelman Fatih Uysal. Na de logische 0-1 konden de gasten zich helemaal uitleven in een counterspel, dat ook nog de 0-2 opleverde. Zondag-1 worstelde vooral met zichzelf en schiep zich slechts twee doelrijpe mogelijkheden.

Na de thee was met name de rugdekking in de Dordtse defensie beter verzorgd, maar Dubbeldam was herhaaldelijk dicht bij een derde treffer. Die viel een kwartiertje voor tijd echter aan de andere kant via de voet van Ilhan Solak. Er ontspon zich een spannende slotfase, waarin GSC/ODS nog wel een paar kansen op de gelijkmaker kreeg, maar te vaak acties te ver doorvoerde.

De aloude voetbalwet dat je met elf goeie spelers niet automatisch een goeie ploeg hebt geldt nog immer. GSC/ODS heeft er zelfs méér dan elf, maar ook dat is geen garantie op succes. Het is zaak dat deze ploeg beter op elkaar ingespeeld raakt en doortastender wordt in de eindfase. Komend weekend reist Zondag-1 naar het Brabantse Teteringen, waar DIA wacht.

 

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer