Selecteer pagina

Dennis Geschiere kijkt uit naar duel met DOVO

Dennis Geschiere kijkt uit naar duel met DOVO

Klaar voor historisch bekerduel

DORDRECHT . Dubbeldam zondag speelt vanavond een historische wedstrijd tegen zaterdaghoofdklasser DOVO, de ploeg van trainer Hans Kraay junior. In het kader van de eerste ronde van de KNVB-beker. ,,De buitenwereld misschien wel, maar wij achten ons zeker niet kansloos. Vorig seizoen had Hoek het hier ook heel lastig,’’ zegt de vrijetrappenspecialist Dennis Geschiere.

© JAN VOLWERK

,,De wedstrijd leeft enorm bij ons, begint de Dubbeldamse middenvelder Dennis Geschiere direct met zijn verhaal. ,,Al vanaf het nieuws bekend werd dat we met het grote bekertoernooi mee mochten doen. We hebben de loting live gevolgd. De competitie staat ook voor de deur. Op weer een hoger niveau, in de tweede klasse. Een fantastisch vooruitzicht. Maar daar praat nu niemand nog over. Alleen de wedstrijd tegen DOVO telt. Iedereen wil die wedstrijd voetballen en winnen. In de tweede ronde is een wedstrijd tegen Willem II thuis de beloning. Een unieke kans toch?.

Vanavond (gisteravond red.) gaan we trainen en bij elkaar zitten om het strijdplan door te spreken.’’ De 23-jarige Dennis Geschiere meent elk woord. Hij is weet overigens nog niet of hij daadwerkelijk mag voetballen. De concurrentie is immers moordend binnen de grote zondag-selectie. ,,Dat zie je terug op de trainingen. Er wordt heel scherp getraind. Zo scherp dat er zelfs soms irritaties ontstaan. Iedereen wil een tandje extra geven. Mooi om te zien.

Ik ben in elk geval topfit. Fitter dan ik ooit geweest ben. En dat is misschien na de zware knieblessure die ik vorig seizoen in de wedstrijd tegen DRL om de Rijnmond Cup opliep, misschien best een klein wondertje.’’ Dennis Geschiere dacht toen de diagnose ‘gescheurde knieband en een bloeduitstorting op het bot’ gesteld werd dat hij die voetbaljaargang niet meer in actie zou komen. ,,Tijdens de revalidatie heb ik vol gas gegeven. Ik wilde het slot van de competitie per se halen.’’

Geschiere haalde dat ook en was met een benutte vrije trap tegen Beek Vooruit belangrijk in de uiteindelijke succesvolle race om het kampioenschap. ,,Ja, vrije trappen is wel mijn ding geworden. In de D’tjes kwam ik er al achter dat ik wat harder kon schieten dan mijn ploeggenootjes,’’ aldus Geschiere die deze zomer met een groot deel van de A-selectie heeft doorgetraind om nog fitter te worden.

Geschiere is een ras-Dubbeldammer, die als onder Gradus Roeland als zestienjarige zijn debuut maakte. ,,Tegen Terneuzen. Ik scoorde ook die wedstrijd. En we handhaafden ons dat jaar in de tweede klasse.’’ Geschiere was Dubbeldam één seizoen ontrouw. ,,Na de tweede degradatie heb ik een uitstapje gemaakt naar Oranje Wit. Ik heb bij Oranje Wit in het tweede gevoetbald en een paar wedstrijden in het eerste. In datzelfde jaar, tijdens de feestweek van het honderdjarig bestaan van Dubbeldam heb ik mijn overschrijvingsformulier weer ingevuld en ben ik met nog een paar maten van me teruggekomen. Eens een Dubbeldammer, altijd een Dubbeldammer. Ik ben ook echt een kind van de zondag. Als kleine jongen stond ik al bij zondag 1 langs de lijn. Toen wist ik al dat ik daar ooit bij wilde horen.’’

Afgelopen maandagavond hebben Geschiere en een aantal ploegmakkers nog geprobeerd om DOVO-trainer Hans Kraay junior tijdens het televisieprogramma Voetbal Inside te bereiken. ,,We wilden hem alvast een beetje bang maken. Alleen is onze boodschap helaas niet overgekomen.’’

‘Spelers moeten vooral genieten’

Roy de Bruin hoopt dat zijn spelers vanavond vooral genieten van het historische bekertreffen met DOVO die ongetwijfeld veel toeschouwers naar het complex aan de Schenkeldijk zal lokken. ,,En ik ben ervan overtuigd dat wij met onze kwaliteit het DOVO lastig kunnen maken. Ik geniet vooral van de manier waarom deze groep naar deze wedstrijd toeleeft,’’ aldus Roy de Bruin die bij diverse collega-trainers informatie over de speelwijze van DOVO heeft ingewonnen. De aanvang van de wedstrijd Dubbeldam-DOVO in de eerste ronde van de grote KNVB-beker is 20.00 uur.   foto Dennis Geschiere, hier in actie in de bekerwedstrijd tegen RBC Roosendaal, kijkt reikhalzen uit naar de voor zijn club Dubbeldam historische bekerpot tegen DOVO.