Selecteer pagina

Deksel op de neus voor Dubbeldam 3

DD3-wedstrijdverslagen-2022-2023 | 0 Reacties

6 punten uit 2 wedstrijden waren de knallende statistieken tot nog toe. Geen vuiltje aan de lucht en er was nog geen reden om naar de stand te kijken. Zolang je wint hoef je niet naar de stand te kijken heb ik altijd geleerd. De tegenstander van deze week was DIA 5. Naar mijn weten hebben we daar nog nooit tegen gespeeld maar het bleek toch een “oude bekende” te zijn van ons. Het was namelijk UVV’40 die met de gehele ploeg naar DIA waren verkast. Destijds aantal keer onze tegenstander geweest en het waren altijd zware wedstrijden. We konden de borst natmaken dus om nog maar eens een cliché op te rakelen…

Er was donderdag wederom getraind door een groot deel van de selectie. Dit seizoen wordt er door heel veel selectieleden enthousiast getraind. En zeker als Nick er niet is genieten de mannen echt van de training en het voetbalplezier met elkaar. Sterker nog: we kunnen straks zelfs gaan selecteren. Niet trainen = niet spelen. Maar dat is natuurlijk de taak van onze Bever alias Adolfie van Gaal aka Ceta Bever ofwel Simon Slagtand. Maar er was donderdag ook iemand aanwezig die we lange tijd niet gezien hadden. Hesses Soeteman was van de partij. Na een paar mooie verhalen, goeie mopjes, spannende avonturen, uitleg over wat hij precies voor werk doet (dat wilde Stefan graag weten) en na het delen van enkele wijsheden draafde hij richting trainingsveld. Want verdomme wat kan je veel van onze Hesses leren. Mocht u ergens niet uitkomen. Bel de Soetert vooral en hij helpt u op weg. 

Pietertje was er vandaag ook gelukkig weer om met vlag langs de lijn te huppelen. Niet meer in zijn slimfit D&G broekje met BOSS truitje en Prada patta’s. Maar gewoon in een trainingspak met zijn naam erop. Pietertje Prada is nu officieel vastgelegd voor de komende 4 seizoenen. We zijn dan ook heel trots om dit nu wereldkundig te maken. Ieder team heeft een suflul nodig die met die vlag het leven van de spitsen zuur maakt. En als dat dan onze mooiboy / bulldog Pietertje prada is dan zijn wij daar uiteraard zeer vervuld over. Tuurlijk Ferdy had ook een hele goede, professionele, fanatieke en trouwe indruk. Maar ik durf te stellen dat we op fashion en design gebied een stap hebben gezet. Welkom aan boord, PP. 

Gelukkig hadden we vandaag een aantal herintreders. Zo was ADje(Altijd Dronken) ook weer van de partij. Want voor degene die het gemist hadden: Adje was vorige week ziek. Doodziek. Randje van de afgrond. Dood in de ogen aankijkend heeft hij de ziekte gelukkig weten te trotseren en zo was hij vandaag weer van de partij. Wel even op het bankje beginnen natuurlijk. Gelukkig had hij zijn trainingspakje bij zich. Je wilt natuurlijk geen koudje vatten net nadat je ziek bent geweest. Want lieve mensen vorige week was hij ziek. Enfin, fijn dat je er weer bent Kevin. 

Jeroentje ondervond nog teveel hinder van zijn elleboog blessure en bleef nog even langs de lijn. Je moet zon elleboog blessure ook niet te licht opvatten. Zo begon het met de polio van Nick ook. En kijk hoe hij er nu bijloopt. Nee, je moet daar wel zeer zorgvuldig mee omgaan. Jespertje was het volgende probleem geval. Want onze jespertje had donderdag 40 minuten getraind (laatste half uur gestopt want hij kreeg bijna last) en had wel zware kuitjes. Dus reken maar niet op mij had hij geappt. Nou Jespertje de zondag dat wij op jou rekende liggen ver ver ver achter ons. Maak je daar maar niet druk om. Als klap op de vuurpijl was Jespertje even vergeten dat hij een vrouw en kind had. En zodoende verscheen hij met kind en draagdoek op de buik aan de wedstrijd. Er werd vervolgens nog even gecontroleerd bij Sjoerd, Niels, Patrick en Arne of zij dit toevallig ook elke zondag (en donderdag) om hadden gedaan maar dit bleek toch gewoon hun buik te zijn. Maar op Jespertje hoefde we dus niet te rekenen. Ook bleek Jespertje slecht geslapen te hebben door een feestje bij de buren. Nu heb ik hem direct al gewaarschuwd toen hij dat huis kocht. De flodders zijn er niks bij. Vooral de vader van het stel is eigenlijk meer beest dan mens. Samen met vriendje Johan B (u weet wel de Hakkelaar van Dubbeldam) heeft hij de wijk jarenlang geteisterd en beledigd. Ook nu weer bleek Marco V. (achternaam houden we geheim maar hij was vroeger heel snel, en had zijn voorzetten gingen of naar Johan B of over het vangnet) niet te houden. De hele buurt wakker houdend met zijn gegil, vuurwerk afsteken in de badkamer en WHY ALWAYS ME? Schreeuwen over straat tot diep in de nacht. Tja dat is het lot als je naast Marco V woont.

Martin Bernhard was vandaag ook afwezig. Het scheen dat zijn tong, hartslag, en inzicht nog op het veld lagen van vorige week. Naast de enkel en knieband van zijn tegenstander trouwens. Maar Martin bleek na 90 minuten van vorige week voorlopig even niet inzetbaar te zijn. De kaasschaaf van weleer heeft even wat meer tijd nodig om te herstellen. Maar komende zondag schijnt hij weer inzetbaar te zijn. Maar goed ook want dan is Arne afwezig en Jespertje moet dan de katten uitlaten dus is ook helaas afwezig. Een chronisch tekort aan linksback dus. Al hebben we natuurlijk altijd Boytje nog. Onze alleskunner vult graag alle posities in en ook linksback is geen probleem voor hem. 

De voorbereiding verliep dus wederom niet vlekkeloos. Maar gelukkig hadden we nog genoeg man om te starten en hadden we nog Mischa achter de hand die ons graag wilde assisteren als bankspeler. De opgeblazen versie van Jack Grealish wilde maar wat graag met zijn haar in de wind die linkerkant bestrijken. Sympathiek als hij is. Bedankt Jackie. Bedankt. 

Zoals vorige week ook al aangekondigd hebben we ons nog even op de transfermarkt geroerd en hebben met Gokinho een hele mooie transfer op de gok weten te tikken. Hij heeft nu officieel de overstap gemaakt naar Dubbeldam 3. We zijn hier uiteraard erg blij mee. Gokinho is een ster van wereldfaam en maakt met zijn solo’s en schoten het iedere tegenstander lastig. En je hebt altijd een afzuigkap bij de hand. Dat is dus een win win win situatie. 

We starten vandaag met de volgende opstelling. Tweety in de goal uiteraard. Achterin Stefan, Niels, Wappie en Arne. Op middenveld Tak, Sven, Weyden en Corne en in de spits Gokinho en Boy. Op de bank dus Adje (Was schijnbaar ziek vorige week) Dikke Grealish en bever. Jespertje was dus door bovenstaande redenen niet inzetbaar. 

De wedstrijd begon en direct was merkbaar dat het geen makkie ging worden. Een bekende tegenstander met John Coffey achterin die net de vliegjes van de Green Mile had uitgespuugd om zijn plek achterin weer in te nemen bij Dia. En voorin stonden ook een aantal snelle spitsen die gekgenoeg sneller waren dan Arne, Niels en Wappie. (over die laatste later meer.) We konden wel leuk mee in het spel maar merkte wel dat het een lastige opponent zou worden. Weyden moest dit keer wel degelijk de middencirkel uit. Weyden was overigens donderdag afwezig omdat hij een scan had van zijn toekomstige baby. Na het maken van 20 scans werd telkens geconstateerd dat het geslacht niet konden worden vastgesteld. Ik vermoed dus dat de baby het hoofd van zijn vader heeft en de boel ernstig blokkeerd. Net zo groot en net zo veel water als papa. Maar dit alles even geheel terzijde. 

Na een minuut of 25 was het Wappie-Time. (tudududu) nee, niet Hammer time. Onze flegmatieke laatste man bedacht dat het wel weer eens tijd werd voor een kadotje op de zondag. Het is immers zijn favoriete verjaardagsdag. (lees oudere verslagen) Hij bediende de spits met een mooie bal en deze wist de keeper te verschakelen en zo kwamen we 1-0 achter. Vervolgens kwamen er behoorlijk wat kansen voor de zwart-witten maar helaas zonder al te veel succes. Boy zijn vizier stond net niet op scherp en ook Jeff en Sven hadden net geen gelukkig in de afronding. Een aantal kansen eindigde op de paal (2x) en op de lat (2x) en de inzet van SleepieSven eindige een metertje aan de verkeerde kant  van de paal. Gelukkig wist Boy uiteindelijk wel het doel te vinden na een mooie steekpass van Sven kwam hij 1 op 1 op de keeper en schoof de bal rustig langs hem. 1-1. 

Erna volgde nog meer kansen. En nog meer. Maar helaas zonder succes. Corner Pellikaan was weer lustig bij de cornervlaggen te vinden en naar de ene na de ander Corner. Maar helaas werden deze ook  niet gepromoveerd tot doelpunt. En vlak voor rust had Stefan het ook even op de heupen. Zijn tegenstander draaide hem weer eens dol en Stefan dacht dat het wel handig was om een vrij trapje weg te geven. Want ja die gasten hadden een verdediger van 2.15 dus hoe gevaarlijk kan het zijn.Nou gevaarlijk genoeg voor de 1-2 zo bleek. Wat er precies misging weet niemand maar de bal ging in het netje. En daar draait het om! (Toch, Koos?) Rust. 

In de rust zetten Nick even orde op zaken. Wilde bijtend in de houten leuningen van de kleedkamer was hij zijn masterplan aan het bedenken. “We gaan straks wisselen, “waren zijn gouden woorden. Er moest immers wat gebeuren en het leek Nick een goed idee om Sven eruit te halen en Grote Grealish te laten invallen. Om wat meer diepgang te creeren werd er met 3 spiten gespeeld. Helaas mocht het nog niet echt baten en werd het ook nog 1-3. Toegegeven moet worden dat hier uw trouwe verslaggever er erg ongelukkig uitzag. Een steekbal kon helaas niet door Tak worden verdedigd en deze kon de bal nog wel raken met gaf hem precies de juiste curve en snelheid mee dat de bal keurig voor de voeten van de spits viel. Deze schoot simpel de 1-3 binnen. Direct werd ondergetekende ook gewisseld (samen met Niels). Zo hard zijn de wetten binnen Dubbeldam 3. 1 fout en je wordt direct gewisseld. Nou ja 1 fout. De eerste fout was natuurlijk voetbalschoenen meenemen. De volgende fout was ze ook echt aantrekken. De volgende fout was nog gaan voetballen ook. 

Niet veel later wilde Reinier zeker weten dat hij het verslag zou halen. Die had hij uiteraard sowieso wel gehaald maar Wijntje wilde het zeker weten. Hij had het ingenieuze idee om even op avontuur te gaan ergens achterin. Vroeger ging het 8 van de 10 keer goed en had je soms een “wappie” maar tegenwoordig gaat het 11 van de 10 keer fout. Statistisch gezien had Wijniertje het dus kunnen verwachten. “Het is allemaal de schuld van Nick. Die pleuris bever had mij gewoon moeten wisselen in de rust. Maar hoe kan je nou met zulke tanden zo weinig verstand hebben van voetbal”, dacht Reintje hardop. Als ik de trainer was had ik mezelf al lang gewisseld. “gaat Reintje door. “Nou volgende week vier ik gewoon weer een verjaardag. Van ons konijn. Oke, die is al 4 jaar dood maar alles beter dan die geep te zien voetballen joh.” zegt Marije over haar vriendje.”Het begint wel echt kansloos te worden. Mijn dochter schaamt zich er ook al voor. En dat doet pijn. Heel veel pijn. “gaat Marije door. Ik denk dan ook dat het beter dat hij zich richt op een andere sport” sluit ze af. 

Hoe dan ook. Het gaat niet zo goed met voetballen vandaag. Is de conclusie. Nick is er inmiddels in gekomen samen met Adje. Over kwaliteitsinjecties gesproken. Nick. Onze gesmolten ET dacht even de wedstrijd te doen kantelen. Maar er kantelde maar een ding en dat was de enkel van de nummer 11 van DIA. Onze Nick was net iets te laat. Klein beetje maar. Op een DVD met doodschoppen had hij wel in de top 5 gestaan. Onze Nick. Is ook een parodie opzich zelf geworden. En het was al een retard. Een parodie op een retard worden. Neemt wel huiveringwekkende vormen aan. “Ik kom ook niet meer kijken. Dat trek ik echt niet meer, zegt Cockie. Ik ga maar gewoon 14 x per jaar op vakantie tegenwoordig. Vluchtgedrag. Weg voor de waarheid. Weg voor de bever. Met zijn gepenhoofd, aldus Papa Cockie.”

Er was inmiddels wel weer aansluiting gevonden door een goal van Gokinho. Hij schoot de bal netjes naast de keeper. Die er overigens weinig van kon. Maar dat zeiden ze vermoedelijk ook over de onze. Nee hoor patje, echt heel goed gedaan hoor vriend. Vervolgens kreeg Stefan nog DE kans op de 3-3. Maar ik denk dat u wel weet hoe dit afliep? Inderdaad het bleef dus 2-4. De spanning kwam nog terug nadat we een penalty kregen. Weyden wist de bal feilloos achter de keeper te schieten en zodoende werd het nog spannend. Even drukzetten en doorknallen voor dat punt! En ja hoor!! De 4-4 viel nog ook. Een Gokbal van Jeffrey. Hij schoof zijn afzuigkapje even omlaag en met zijn voorhoofd sloeg hij de bal hard tegen de touwen! 4-4! Lekker hoor!

Maar wat er hierna allemaal gebeurde gelooft niemand. Alleen de mensen die erbij waren. Ries van A bijvoorbeeld. Was er weer eens een keertje bij. Oke, wel een uur te laat maar dit vergeven we hem. We spelen normaal natuurlijk altijd 12:00 en dit seizoen pas om 11:00 uur. Dat is voor Riesje allemaal iets te lastig. Maar het is grote klasse dat onze voorzitter van de supportersvereniging weer gewoon van de partij is. Ook Ron de Brown en alle andere vaste aanhangers waren weer present. Maar dit mocht helaas niet baten. Uit een corner kregen we nog de deksel op de neus. Er waren even 2 man over het hoofd gezien en deze kon de bal binnen werken. 4-5 dus. Wat een knotsgekke pot is dit zeg. Hopeloos slecht. Maar wel leuk voor de neutrale supporter. Al verwacht ik niet dat deze aanwezig waren. Net voor tijd werd het ook nog 4-6. Een afstandsschot die zeker 4 meter hoog richting onze keeper werd geschoten bleek toch nog net iets te lastig voor onze Tweety XXXXL. Ik vermoed dat onze Tweety even nadacht over een kapsalonnetje, frikandelletje speciaal of Bacardi cola. Want lieve mensen onze Tweety XXL is bezig aan een afvalrace. Geen massa is kassa dus meer. Hou dit vooral in de gaten en steun hem door dik en dik. 

Wat een teleurstelling. Eerste verliespartij van de sterren. Dit gaat doordenderen. Dit gaat spelen in de koppies. Gelukkig kon de ergste schroom van de lichamen af worden gedanst in de kleedkamer onder zielende leiding van DJ Spatify en Jack Grealish. Maar dat de jongens teleurgesteld waren mogen duidelijk zijn. Volgende week spelen we uit bij Chaam. 10:30. Kom gerust kijken als je helemaal niks te doen heb. Maar je kan ook bij Reinier langs gaan. Er staat koffie en taart klaar. Hoe dan ook, tot de volgende keer! 

Perschef VV Dubbeldam – 

 

Related Articles

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Lees meer
Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Lees meer
Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Lees meer