Selecteer pagina

Degelijke overwinning in Wagenberg

DD3-wedstrijdverslagen-2022-2023 | 0 Reacties

Na maandag van afwezigheid meld de verslaggever van Dubbeldam 3 zich weer eens. De pen onder het stof vandaan gehaald. De laptop weer van zolder. En we gaan weer proberen jullie zo objectief mogelijk van informatie te voorzien omtrent alle avonturen van Dubbeldam 3. Maanden niet gespeeld. Maanden zonder Dubbeldam 3. Het is knap dat jullie dit uberhaupt overleefd hebben. Maar ik snap dat jullie weer snakken naar nieuwe avonturen. We starten dit seizoen in Wagenberg. Uit bij VCW. Altijd lastig, inderdaad!… 

Er zijn wat wijzigingen in de ploeg gekomen door wat stoppers en wat aanhakers. Ook een aantal vaste waardes die hebben aangegeven alleen te spelen als het nodig is en dus niet meer wekelijks willen komen opdraven. De grootste wijzigingen zullen we even kort doornemen zodat jullie weer helemaal up to date zijn. 

De Gnoe heeft te kennen gegeven de schoenen aan de wilgen te hangen. De lange tochten door de stad zijn niet meer te combineren met de wedstrijden op zondagochtend. “Ik zit er aan te denken toch nog iets meer te gaan drinken de komende maanden”, aldus de Gnoe. “En dat is eigenlijk niet meer te combineren met het voetbal. Dan moet je een keus maken. En ja dan kies ik toch liever voor ’t Peerdt thuis dan voor VCW uit. Zo eerlijk moet ik zijn. Plus lichamelijk moet ik ook zuinig zijn. Mijn lichaam is tenslotte een tempel. En daar moet ik zuinig op zijn. Ik wil niemand dit goddelijke lijf ontnemen natuurlijk maar niet meer op het voetbalveld. 

Door deze beslissing is ook Stolk genoodzaakt nog minder te gaan spelen dan vorig jaar. Karel Klutsknie alias BlikkieXXL geeft dan ook aan te gaan stoppen en niet meer actief voetballer te willen zijn. “Dennissie is mijn allessie en als hij stopt zie ik geen noodzaak door te gaan”. Bovendien ben ik voetballen met Jeppie echt helemaal zat. Wat een galbak is dat toch! Die zou ik toch het liefst gewoon een poffert op zijn neus geven. Maar dit moet je maar niet opschrijven, Takkie”. Nee, Stolk snap ik toch. Zou ik nooit doen. En ik heb nu Niels een paar keer zien spelen en daar kan ik echt niet aan tippen. Wat een speler is dat. Klasbak! Dus nee joh stoppen is gewoon het beste. Alleen als er echt te weining zijn( vermoedelijk dec/jan/feb) zal ik mij nog beschikbaar stellen”, aldus Kareltje. 

Rory Willemstijn is bij de wet verboden ooit nog een teamsport te bedrijven.. Art.wet 23.9 schrijft dan ook: Het is RW alias de Boy Moesoe per direct verboden aan teamsport mee te doen. Dit op nadrukkelijk verzoek van zowel Psychiaters, TBS kliniek en politie eenheid Zuid Holland Zuid en vooral Regio Noord Brabant. Dus hoe graag wij ook zouden willen dat Errory nog ons team komt versterken het is gewoonweg niet meer toegestaan. Wederom een groot verlies dus. Broertjebroertje Ceta Bever alias El Kolos-zak gaat helaas wel door. Zo zie je maar dat wij echt altijd maar dan ook altijd pech hebben. Vader Cor was niet bereid voor de camera te verschijnen maar moeder Conny wilde nog wel even iets zeggen. “Het is gewoon kut dat de beste zoon van de 2, die het beste gelukt is soms een beetje verkeerd begrepen wordt door de authoriteiten. En die mislukte stink bever gaat dan wel nog gewoon voetballen. Nou, mij en Cockie zullen jullie niet meer langs de lijn zien hoor. Krijg maar lekker de tyfus allemaal. “aldus een duidelijk aangeslagen moeder Conny die van haar hart geen moordkuil maakt. “Nou als ik een moordkuil had flikkerde ik Ceta er als eerste in! “ raast Conny door. Uit respect voor de ouders zullen we komende zondag met een rode (rouw) band spelen ter ere van Rory. Omdat kartonnetje rood nou eenmaal zijn favoriete kleur was.

Gelukkig is er ook nog goed nieuws. Cornetje, Boy, Kevin de Ruiter en Mitchell Wouters komen over van Dubbeldam 4. De rest van dit team heeft besloten op zaterdag hun carriere voort te zetten. Welkom mannen en maak er een prachtig seizoen van! Ook Mike de King zal ons komen versterken maar die kampt nog met een achilles blessure en hem verwachten we dan eind 2028 wel weer wedstrijdfit. 

Vandaag hadden we een bijna compleet team op een aantal afhakers na. Zo verkoos Wijnier een kinderverjaardag voor de eerste competitie wedstrijd in maanden. Tuurlijk, hier kunnen wij van alles van vinden. Maar dit moeten wij gewoon respecteren…
GEINTJE natuurlijk. Dit kunnen wij natuurlijk niet accepteren. De komende 7 zondagen zal hij dan ook alle drank moeten halen. Alle schoenen moeten poetsen en als de vaste vlagger Pietertje (hierover later meer) niet kan dan mag Wappie die vlag ten handen nemen. Nog even ter herinnering voor Reiniertje : 

  • We zijn ZONDAG 3 
  • Dit team speelt dan ook op ZONDAG
  • NIET op zaterdag
  • Ofwel: Zaterdag is een mooie dag voor een verjaardag 
  • Dan ben je dus de ZONDAG vrij en kan je gewoon voetballen
  • ZONDAG is de dag NA zaterdag
  • Zaterdag is ook iedereen vrij trouwens. Dit is verrekte handig. 
  • Dan kan je dus bijvoorbeeld verjaardagen vieren,
  • ZONDAG 3 wap. Z O N D A G. 

Tot zover. Hopelijk is bovenstaande van hulp voor de komende editites. Fijne zondag, Wappie. 

Dan nog even Ceta Bever. Alias Nickje. Het hele seizoen loopt hij iedereen te bestoken met onzin appjes en commando’s. Je moet dit. Je moet dat. Afzeggen kan niet. Blablabla. Een diarree aan woorden werkelijk. En wat schetst een ieders verbazing. Deze baal hooi die gaat gewoon op vakantie de eerste wedstrijd. Wat een verschrikkelijk eng mannetje! Al die verwijten altijd naar iedereen en alles die wel eens weg gaat. En dan dit flikken. Dan ben je echt een hele enge. Cor en Conny wilden hier niet op inhaken. Wel wilde Rory nog even toevoegen dat hij hoopt dat die stink bever neerstort met zijn ivoren tanden en gepenhoofd. Maar wat hij hier precies mee bedoelt weet niemand. Broederliefde vermoedelijk. 

Dan even Pietertje. Onze Keesie Klaagzang alias Miepie Moppergraag is geblesseerd geraakt in het vorige seizoen. Tegen jeka scoorde hij een prachtige vrije trap en dat begreep zijn lichaam niet en weigerde per toen direct dienst. Een knie blessure tot gevolg. Uiteraard voor iedereen die Dubbeldam 3 lief heeft is dit geweldig nieuws. Minder geklaag. Minder gejank. Minder Pieteroutjes op de middenlijn. Minder boze pietjes dus kort samengevat. En als klap op de vuurpijl gaat hij ook nog vlaggen komend seizoen. En hoe. Vandaag is hij al bestempel tot aardigste vlagger die ooit in Wagenberg is geweest. En de best geklede man die ooit langs de lijn heeft gelopen. Pietertje Prada werd er al geroepen langs de lijn. Maar eenzame klasse zoals hij die vlag in de lucht weet te hijsen. Dit moet je nooit maar dan ook nooit meer opgeven. Ga zo door. En tot zondag. 

We hebben ook nieuwe kleding gekregen van onze huisvriend Hafez. We zijn hem hier uiteraard heel dankbaar voor. Allemaal een maatje groter kon voor de meeste ook geen kwaad dus dit was de uitgelezen mogelijkheid om dit aan te grijpen de XXXXXL te bestellen. 

Dan nu over tot de orde van de dag. Er moest weer gespeeld worden. In Wagenberg tegen VCW 2. Best een lastige ploeg over het algemeen. Een 2e elftal sowieso. Met veel jonge spelers en een zeer gretige trainer die altijd de warming up zeer serieus neemt. En als wij dan met big macs, redbull, shoarmerolletjes en sigaretten aan kwamen op het sportpark waren de jongens van VCW al lekker bezig met een inspeelvorm, positiespel en afrond vorm. 

Wij daarentegen hebben dat natuurlijk niet nodig en starten dan ook zonder echte warming up in de volgende opstelling: 

Big Tasty Tweety XXL op de goal. (Soeteman is op vakantie tot einde 2028 dus Patje is onze vaste keeper nu). Achterin kersverse aankoop Kevin de Ruiter. (Hierna het hele seizoen te noemen Adje) op rechts. Centraal Jeroen en Niels en op links Arne. Op het middenveld Corne, Sven, Weyden en Stefan. En in de spits Sjoerd en Boy. Op de bank Martin, Takkie, Jeppie en Koentje Boutens. 

Al snel bleek dat VCW al het kruit had verschoten in de warming up. Het is knap dat een team die inspeelvormen en positiespelen door vooraf er in de wedstrijd niet in slaagt 4x over te kunnen spelen. Op zich een prestatie van formaat! We hadden dus door dat hier zeker iets te halen was. We begonnen zelf dan ook met rondspelen en tikte de bal lekker rond. We kregen hier ook wel alle gelegenheid door want van VCW werd niet veel druk gezet. De 1-0 lag er dan ook vrij snel in. Een beauty van weleer. Gemaakt door Sjoerd. Heel even waande Sjoerdje zich weer de spits die hij ooit was.(Er gaan geruchten dat Sjoerd die spits heeft opgegeten, maar dit is nooit bevestigd)Met een hele gevoelige touch lobte hij de bal vanuit de zijkant 16 op heerlijk wijze over de keeper heen. Kleine broer Koen zat op de bank met een enorm trots gevoel. “Grote broer Sjoerd maakt een schitterend doelpuntje Peutra van de Peuterschool”, belde hij direct door aan mama. “Peut, je grootste en dikste zoon maakte echt een mooie goal joh.” Belde hij ook ff papa Peut. 0-1 dus. 

Sjoerd was zichtbaar aangeslagen van deze mooie goal want de volgende 8 balcontacten waren allemaal balverlies. Het lichaam was blijkbaar erg ontdaan van een succesje een paar minuten daarvoor. Ook Boy leek even van slag te zijn en besloot mee te gaan in het aanname patroon van Sjoerdje en zo vlogen alle ballen van de voeten van onze spitsen af. Niet perse heel handig. En zo konden de middenvelders steeds achter de bal aan. Nou ja bijna alle middenvelders. 

Middenvelder Rory vd Weyden leek een krijt-magneet onder de schoenen te hebben geplakt en was door Riwal in de middenstip geplaatst maar bleek niet in staat hier nog uit te komen. De magneet bleek geactiveerd te worden bij contact met krijt. En zodoende heeft hij de hele wedstrijd in de middencirkel gestaan. Het schijnt dat hij hier nog altijd in staat. De vraag is dan ook voor iemand met een takelwagen of speciaal transport of Rory vanavond of morgen afgehaald kan worden. Alvast dank! 

Helaas volgde niet veel later nog de 1-1. Big Tasty stond keurig de cornervlag af te dekken waardoor de spits vrij makkelijk verre hoek kon zoeken. Zonde. Want we hadden zeker het betere van het spel op dit moment. “Maar niks aan het handje joh”, aldus de scheids. Die blijkbaar nog wel geloofde in een goede afloop voor ons. En als we gewoon blijven rondspelen dan komen de kansen wel. En dit bleek geen onzin te zijn. Want een aanval over vele schijven (zelfs schijf Stefan, dus extra knap!) eindige in de voeten bij Sven na een goede pass van Weyden(waarschijnlijk getrapt vanuit de cirkel) en deze twijfelde geen moment en knalde de bal met links keihard tegen de touwen. Klassegoal! 

Hierna volgde nog wat kansjes voor onder andere Boy (offside) en Sjoerd maar helaas bleef het 1-2. In de rust werd door Interim trainer Tak nog even de puntjes op de i gezet en tak(jaja hij maakt hem gewoon)tisch even alles uitgelegd. Nog even geen wissels maar het plan is om snel de 1-3 te maken en dan te winnen. Inderdaad een zeer vernuftig plan. 

De tweede helft begon vrij traag en sloom en dus had de wedstrijd even snelheid nodig. Inderdaad dan gooi je natuurlijk Koentje Boutens erin. Hij loste grote broer Sjoerd af. Koentje had op de bank al aangegeven zeker te gaan scoren. Het doelpunt hing in de lucht zei hij. Ook Martin kwam erin en verving Niels die overigens een puike partij heeft gespeeld. Klasse, Nelis. De schroom van de dure transfer van vorig jaar lijkt eindelijk van je af te zijn geschud. Nu gaan we oogsten! 

Wat er nu gebeurde was gewoonweg een jongensboek! Koentje kampioentje deel 2. Koen Boutens in dit geval. Hij was nog maar net in het veld en kreeg de bal door een foutenfestival van jewelste voor de voeten en kreeg de bal in de voet en bewaarde de rust en schoof de bal keurig in het hoekje. 1-3! Wat een grootheid. Wisselen- het veld in – scoren. Dit is alleen voor de hele grote weggelegd. DBB. Wordt hij ook wel genoemd. De Beste Boutens. Kippenvel bij alle supporters, Nogmaals: een jongensboek. 

Vervolgens liet ook andere wissel Martin van zich spreken en schoffelde een aantal Wagenbergers onder het vrije hoge gras. De 4e kaasschaaf actie werd door de scheidsrechter bestraft met een gele prent. Dat betekende dat Martin B even kon inrukken voor een 10 minuten straf. Even afkoelen. Gelukkig had hij de tegenstander ook goed geraakt en was het 10 tegen 10 want hij kon niet verder. If you wanna do it, do it right! Is dan ook het levensmotto van onze Martin. 

De wedstrijd kabbelde wat voort en op een hele slechte vrije trap van Koentje (tikje overmoedig na het jongensboek) na gebeurde er barweinig. Gelukkig kreeg man of the match Sven het nog even op de heupen en sleepte er weer eens lustig op los en schoot de bal vanaf de achterlijn knap achter de keeper. “Het is wel lekker dat ik er vandaag 2 heb gemaakt. Dan weet je in ieder geval dat Bevertje Polio je niet meer inhaalt. Want die scoort er never nooit meer 2 in zijn huidige vorm (perenlichaam plus hopeloos uit vorm), aldus Sven. 

1-4 dus! Een keurige overwinning. Zakelijk. Degelijk. Top. 

Volgende week spelen we thuis. Om 11:00 uur!! (voor de vaste supporters) Onze nieuwe vaste thuis speel tijd is dus 11:00. Komt alle langs en moedig ons aan. Tot dan!

VV dubbeldam 3 persafdeling 

 

Related Articles