Selecteer pagina

De taart voor Sjors Volder

De taart voor Sjors Volder

taart voor Sjors VolderPERNIS – De beroemdste bakker van de Regio Rijnmond, banketbakker Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal en bovenal de bovenste beste bakker. In een seizoen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Deze week ging de Taart naar Dubbeldammer Sjors Volder.

Het gebroken middenvoetsbeentje en sesambotje van de speler uit de selectie van trainer Koster en De Bruijn is bijna exemplarisch voor de tegenspoed die Dubbeldam als debutant in de tweede klasse treft. “Nog voor de start van het seizoen is het daar een soort van Mash,” aldus de bovenste beste bakker van het land. Zijn dagen worden momenteel gevuld met het bakken van speculaas, kruit- en olienoten en niet te vergeten de het maken van marsepein figuren. In de etalage staan overigens de oude sint en zwarte pieten die de bakker uit Pernis al jaren gebruikt om het kinderfeest op te fleuren. “Wij doen de traditionele Sint Nicolaas en daar heeft niemand problemen mee. Het is een kinderfeest en volgens ons moet dat zo blijven. De kinderen vinden het prachtig en daar gaat het volgens mij om. Wij zijn al weken bezig met de voorbereiding, dus voor ons is Sint-Nicolaas al langer in het land dan toen hij zaterdag voet op Nederlandse bodem zette. Het begin van de hectisch dagen naar 5 december toe, gevolgd door de kerstdrukte. Ik ben er even een paar dagen met mijn vrouw uit geweest, maar ben er nu helemaal klaar voor. Ik heb nog even overwogen om ZBC’97 te trakteren voor de Houdini-act bij Schoonhoven. 2-0 achter en met 2-4 winnen is knap, maar ik heb uiteindelijk besloten dat het Dubbeldam geworden. Sjors Volder is bij mijn weten tot na de winterstop uitgeschakeld en het negende of tiende blessuregeval. Er lijkt in Dordrecht geen einde te komen aan pech en andere rampspoed. Dus hop, hop in galop naar Sjors Volder. Sorry ik zit al helemaal in de Sint Nicolaas-sfeer.”

In Dordrecht is er even verwarring over de blessure van Volder. De speler van de zondagafdeling van de club doet de deur gewoon zelf open. Geen krukken, geen been omhoog op de bank met een kussen om de gekwetste voet. “Ik zit wel in het gips, maar het is direct loopgips met een speciale zool, dus ik hoef geen krukken of met mijn been omhoog te zitten,” aldus het slachtoffer. Zijn relaas over de blessure die hem tot na de winterstop van het veld houdt, is even wonderlijk als pijnlijk. “Ik loop hier al het hele seizoen mee rond,” aldus het slachtoffer. “Ik heb een röntgenfoto laten maken en zelf een echo, maar er was steeds niets te zien. Uiteindelijk is er deze week besloten om een MRI-scan te maken en pas toen werden de twee breuken geconstateerd. En dat terwijl ik juist weer twee weken in training was en zondag nog in het slot van de wedstrijd ingevallen. Ja met pijn, maar die was ik inmiddels wel gewend. Het hoorde er in de laatste weken al gewoon bij,” aldus de speler die al vanaf de kabouters bij de zwart-witten aan de Schenkeldijk speelt. “Ik had er al last van voor de bekerwedstrijd tegen DOVO, maar daar had ik waarschijnlijk met een gebroken been nog wel tegen gespeeld. Dat was prachtig om mee te maken. We begonnen goed, kwamen op 1-0 voor, maar hebben het uiteindelijk niet gered. Ik ben ingevallen en had het voor geen goud willen missen. Het is jammer dat het die avond zo enorm ging regenen, maar is en blijft voor ons een hoogtepunt.”

Dat kan niet gezegd worden van het huidige seizoen in de tweede klasse E van de afdeling Zuid I. Dubbeldam was zelfs even koploper met zeven punten uit drie wedstrijden, maar verloor vervolgens zeven keer en is nu terug te vinden in de kelder van de rangschikking. “”We hebben ons geluk vorig seizoen volgens mij verbruikt. Alles wat toen goed ging, gaat nu fout. Inclusief een waslijst aan geblesseerden. Nu heeft Rick de Graaf weer een scheur in zijn schouder, terwijl hij dit seizoen ook al zijn sleutelbeen heeft gebroken. Noem het als tegenslag maar op, of we hebben er bij Dubbeldam wel mee te maken gehad,” aldus de 23-jarige bedrijfsleider van Stones in Dordrecht. “Natuurlijk werk ik gewoon, maar vader heeft een kruk neergezet zodat ik het been af en toe kan ontlasten, maar verder gaat het prima. Ik zou niet weten wat ik thuis zou moeten doen. Een dag is leuk, maar dan gaat het toch snel vervelen. Volder stelt voor om met zijn moeder op de foto te gaan, zij staat immers achter de bar bij Dubbeldam, dus is ook van de club.

“Maar dan breng ik de Taart daarna naar de club. Als de jongens klaar zijn met trainen, kan ik ze verwennen met de speciale taart van bakker Dekker. Hij ziet er prachtig uit en ik weet nog hoe hij proeft van de vorige keren dat Dubbeldam de Taart kreeg. Want winnen of verliezen we blijven een club van vrienden. Dat is het mooie van Dubbledam, het is een vriendenclub en wat is er nou leuker dan elke week met je vrienden voetballen. Geen vijfde colonnes of andere stromingen die zich door de zeven nederlagen bij de club gaan roeren. Natuurlijk wil iedereen liever winnen, maar iedereen snap waardoor het komt. Hopelijk sprokkelen we voor de winterstop nog wat punten, gaan we in Portugal van de zon genieten en komt het daarna allemaal nog goed met Dubbeldam.Bedank de bakker trouwens nog even voor de Taart. Erg attent en lekker.”