Selecteer pagina

De sterren zijn weer begonnen

De sterren zijn weer begonnen

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 33Win
ZBC’97 20Loss

Dubbeldam 3

Martin Bernhart Verdediger
Michel Nainggolan Aanvaller
Danny Soeteman Keeper
Jeroen Burgers Verdediger
Axel Bruystens Middenvelder
Nick Willemstijn Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Patrick Stolk Verdediger
Jesper de Bruyn Verdediger
Erik Jan Tak Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Rory Willemstijn Middenvelder
Mark Smaal Middenvelder
Robert Schellenbach Middenvelder
  3

ZBC’97 2

STERREN DUBBELDAM DRIE ZIJN WEER BEGONNEN: DE KOP IS ERAF!

Zondag 2 september was het dan eindelijk weer zover. De sterren van Dubbeldam 3 mochten weer aantreden. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen stond voor de deur. Er zijn verwoede pogingen gedaan om te gaan trainen. Helaas allemaal zonder succes. Gesloten kantines en ietwat vroege licht-timers gooide spreekwoordelijk roet in het eten. Hoe dan ook, we mogen weer… een stel jonge, en sommige wat minder jonge, tijgers die hongerig zijn. Hongerig naar gras. Hongerig naar succes. Hongerig als nooit tevoren.

De eerste wedstrijden en trainingen zitten er voor veel teams al weer op. Maar voor de sterren van Dubbeldam zondag 3 begint het pas deze zondag. Zoals gezegd er waren wat pogingen om de volgevreten lijven van de bank te krijgen. Maar tevergeefs. Vandaag stond ZBC op het programma. Al op de parkeerplaats was te zien dat het vandaag geen enorm sociaal onderonsje zou gaan worden. Zelfs toen BALRory langsfietste met zijn mooie BALR. tasje gunde de tegenstander hem geen blik waardig. Nog geen geen goedemorgen. En doorgaans gaan dat soort gasten en BALRtasjes redelijk samen. De toon was gezet. Errory was meer gedreven dan ooit: “ Zet mijn maar wissel hoor, het is veel te warm” begon die met evenveel enthousiasme als die vorig seizoen geeindigd was.

De selectie is nog niet compleet helaas. De Gnoe is in het buiteland met zijn Gnoe-in. Hij wilde nog wat mooie trektochten maken in Griekenland. De Kolossus van Rhodos schijnt zijn nieuwe bijnaam te zijn volgens betrouwbare bronnen. Ook Rocco was er vandaag niet. Hij gaf de voorkeur om te gaan kijken naar zijn zo geliefde Anouk, ehh Feyenoord.

EN dan… het meest treurige voetbalnieuws sinds de dood van Johan Cruijff. Iets wat je als liefhebber zolang mogelijk wilt uitstellen. Een moment waarvan je over 15 jaar nog weet waar je was toen je het hoorde. Dit zou de boeken ingaan als een gifzwart nieuwsbericht. Nou, ik zal maar gewoon met de deur in huis vallen. Koentje Kampioentje heeft besloten zijn schoenen aan de wilgen te hangen. De muur van papier mache kan niet langer de pijnen verdragen die gekoppeld zijn aan de wedstrijden, trainingen en opmerkingen. Een gemis. Wat zeg ik, een GROOOOT gemis. Een bizar groot gemis gaat dit worden voor het team. Stuurloos. Een schip zonder kapitein. Een auto zonder bestuurder. Een soesje zonder slagroom. Nick zonder tanden. Patrick zonder baco. Een vliegtuig zonder piloot. Dubbeldam 3 zonder Koen. Het zou voor vele nieuws zijn die ze even te boven moeten komen. Wij als selectie hebben al even aan het nieuws kunnen wennen. Alleen Patrick Stolk is nog erg van slag. “ Hij heeft dagen en avonden naakt door de stad gelopen en geroepen : “ WAT NU, WAT TE DOEN , WAT TE DOEN ZONDER ONZE SUPERKOEN” Ook schijnt hij volgens omwonende meerdere malen tegen het beeld van Arie Scheffer te hebben gezwaffeld. “ Ik doe dit voor Koen. Dit is een ode aan de GODFATHER.Dit verdient hij niet!” was Stolks reactie.

Het deed nogal wat met het team zoals u begrijpt. Het is ook niet niks als je als team je sleutelspeler kwijtraakt. Ook CCC was er van ontdaan. “ Ik kijk al heel wat jaarah voetbal en kon zelf ook lekkaah ballaah maar zon jongug ga je misssaaah “ Aldus Cockie uit de havuh”.

De wedstrijd zelf begon met de volgende 11:
Sweetyman in de goal, achterin Jeroen , Stolk, Wappie en Jeppie achterin. Op het middenveld stonden Stefan, Schellenbach, Tak, Michel en Axel. En in de spits captain Nick.

De wedstrijd begon vrij aardig en we hadden al snel door dat we deze pot niet gingen verliezen want de tegenstander kon er zachtjes gezegd niet veel van. Dat vonden ze zelf ook want ze waren van af minuut tegen elkaar een schelden. Althans dat denk ik. Verstond er niet direct heel veel van. Maar de toon van het gesprek was er niet een van hoe je doorgaans een mop verteld. Enfin, We hadden het betere van spel en wisten elkaar gek genoeg vrij aardig te vinden. Een paar kansjes werden helaas net niet afgerond door Nick en Axel. Ook een afstandschot van Stolkie ging maar net over. Mocht iemand de bal vinden op baan 4 van CC dan graag retour bij Nick. Niet veel later wisten we via Nick wel te scoren. Uit een vrije trap wist die fraai te scoren. Nou moet ik zeggen dat de keeper van 1.12 ook geen best bereik had maar oke hij zat er lekker in.

Niet veel later kwam Jesper goed door op links. Jesper, die de loodzware en bijna onmogelijke taak heeft Koen te doen vergeten op links gooide de bal voor de pot maar helaas was die net te hoog voor de meegelopen Axel. De volgende aanval was echter wel raak. Een heerlijk pass van de nieuwe ster Schellenbach werd door Michel heerlijk binnen gelopt. De Pindaversie van Frenkie de Jong sprinten zijn tegenstander helemaal tureluurs en rondde zeer mooi af. De 3-0 volgede niet veel later. Ook nu weer was het onze aanvoerder die de trekken over haalde en de bal rustig in de verre hoek plaatste.

De frustratie begon steeds meer toe te nemen . U als trouwe lezer weet dat er vorig jaar een aantal wedstrijden op het randje van het toelaatbare zijn gespeeld. En dat Johan B. daar vaak voor verantwoordelijk was. Het beest Bruijstens is dit jaar gestopt dus we hadden de hoop dat het nu was beter zou gaan. Helaas, Johan besloot te komen kijken. En juist toen die aan kwam lopen ging het weer mis.

De tegenstander raakte linea recta de kluts kwijt. Ze begonnen te dreigen en te schelden. Pure angst voor een rentree van EL BEAST BRUIJSTENS. Ze riepen dingen als: “ Als hij er in komt dan staan we niet voor onszelf in, dan kunnen we zomaar een gekke dingen gaan doen en roepen. “ aldus de sympathiek overkomende nr 10 van de tegenstander. Zover is het gelukkig niet gekomen want de scheidsrechter was verstandig en blies de partij maar gewoon af voor rust en ook hij was zo bang dat die maar staakte. “ Ik had hier niet op gerekend zei de scheids”. “ Ik moet maandag gewoon nog werken. Het leek me slimmer de hele wedstrijd te staken en Johan onder politiebegeleiding naar de kleedkamer te begeleiden. Gelukkig is alles met een sisser afgelopen.

Dus een makkelijke pot voor de mannen. Maar een helftje hoeven vlammen. 3-0 gewonnen. Al met al een prima zondag. Uur langer biertijd. Minder energie kwijt. Win Win Win dus. Volgende week spelen we uit tegen Dordrecht Amateurs 2. Mocht u zich vervelen kom dan gerust kijken. De week erna spelen we nog thuis tegen Steenbergen voor de beker. En dan begint de competitie pas echt. En goed eerste optreden van Dubbbeldam 3. We hopen jullie snel weer te zien bij hopelijk een mooie en spannende pot voetbal.

Komend weekend zal er nog een Voorstel ronde komen waar wij als Dubbeldam 3 al onze sterren rustig voorstellen. Kortom hou ons in de gaten en tot snel! Dubbeldam 3.