Selecteer pagina

De overlevingsstrijd van Dubbeldam duurt voort

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

De overlevingsstrijd van Dubbeldam duurt voort. Vanmiddag wonnen de Dubbeldammers in hun strijd tegen degradatie uit de derde klas in de tweede ronde van de nacompetitie met 0-3 in en van Hoeven. Die Brabantse club degradeerde door het verlies naar de vierde klas.
Dubbeldam wacht nog één horde richting lijfsbehoud. Komende zondag 18 juni speelt het op neutraal terrein de finale van de nacompetitie. Tegenstander is PSV-amateurs. Wint Dubbeldam dan blijft het derdeklasser, bij verlies zit het volgend seizoen bij de vierdeklassers. PSV strijdt ook om lijfsbehoud. Het eindigde als nummer 9 in de derde klasse D en werd zodoende net als Dubbeldam veroordeeld tot de nacompetitie. In die nacompetitie won PSV vorige week met 7-1 van RKKSV en vanmiddag met 8-1 van Jong Brabant.
Dubbeldam sloeg vanmiddag pas in de verlenging toe nadat de eerste negentig minuten, waarin beide eigenlijk met de handrem er op opereerden en mikten op fouten van de opponent, in 0-0 waren geëindigd. De ploeg van trainer Ries Fok buitte een numerieke meerderheid al snel in de verlenging uit. Vijf minuten voor de officiële speeltijd was Hoeven geconfronteerd met een rode kaart zodat het met tien man aan de verlenging moest beginnen.
Jordy Wouters opende al snel de score nadat de Brabantse doelman een schot van Roy van de Merwe niet onder controle kreeg (0-1). Even later zette Youri de Bruijn, die halverwege de tweede heft was ingevallen, het duel op slot met de koele 0-2. Tussendoor onderscheidde Dubbeldams doelman Davey van Pelt (foto) zich met enkele goede reddingen, zoals hij ook in de reguliere speeltijd op cruciale momenten paraat stond. Kevin Bosman bepaalde de eindstand op een dik verdiende 0-3.
Na zijn treffer, het spel was al enige tijd voortgezet, kreeg Youri de Bruijn een volgens Dubbeldam ‘belachelijke rode kaart’. De scheidsrechter trok die op aanraden van zijn grensrechter. Die had zich, vonden ze begrijpelijkerwijs bij Dubbeldam, om duistere redenen laten beïnvloeden door de onsportieve Hoevense bank.
Dubbeldam-keeper Davey van Pelt blikt terug op het warme duel van vanmiddag: ‘Gelukkig is het deze keer niet zoals vorige week tegen Nieuw Borgvliet op strafschoppen aangekomen. Want eigenlijk was het met dit weer niet te doen. In de eerste helft vond ik Hoeven ietsje beter, na rust wij. Je zag wel dat naarmate de wedstrijd vorderde Hoeven vermoeid begon te raken. Dat zij net voor het verstrijken van de gewone speeltijd tegen een rode kaart opliepen heeft ons natuurlijk geholpen in de verlenging. Wij kwamen toen door Jordy en Youri al snel op 0-2. Eigenlijk stortte Hoeven al bij die 0-1 in elkaar’.
 
door Fred van Dongen

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer