Selecteer pagina

De Gnoe maakt het verschil

De Gnoe maakt het verschil

Een week na de interland tegen IFC waar vrij eenvoudig met 2-0 gewonnen werd stond er wederom een wedstrijd op het programma. Gek genoeg was de animo een stuk groter dan vorige week toen we moesten aantreden tegen Prem en zijn vrindjes. Vandaag was er een nagenoeg fitte en volledige selectie aanwezig om DIA 4 te gaan verslaan. Niemand was vergeten hoe het uit ging. Ron Beton hield toen behoorlijk huis in Teteringen en blesseerde eigenlijk iedereen en alles wat voor zijn voeten kwam. Inclusief zichzelf. Hoe dan ook er moest gewonnen worden om de titelrace vol te kunnen houden…

Allereerst moet u vaste verslaggever even iets rectificeren. Ik heb u namelijk halve informatie voorgeschoteld. Vorige week heb ik u allen zo goed en betrouwbaar mogelijk op de hoogte gesteld van de wedstrijd tegen IFC. Echter ben ik daar nalatig in geweest. Ik ben iets heel belangrijks vergeten en ben daarbij zeer terecht op de vingers getikt. Vele mails, tientallen tweets, aantal dreigbrieven van de man in kwestie zelf en de nodige appjes attendeerde mij op het feit dat ik vorige week bij het vermelden van onze wissels niet Ferdy Overduin heb genoemd. De zelfbenoemde Jason Statham kwam niet voor in het verslag. De levende legende. De vlagger. De spits. De keeper. De hakjeskoning. De filiosoof. De romanticus(vraag het zijn vriendin gerust). Het trainingsbeest. Compleet over het hoofd gezien. Een kwalijke zaak want de man die techniek aan snelheid en kracht koppelt die vergeet je niet snel. De man van 10 minuten. Altijd 10 minuten later en speelt het liefst maar tien minuten. Bij deze wil ik vanaf mijn plek dus mijn excuses aanbieden. Overigens ontbrak hij gisteren wel op het wedstrijdformulier. Dit maal was hij geveld met een rugblessure maar was er wel om zijn team aan te moedigen. Dan ben je een echte man. Ode aan Ferdy. Hoera hoera hoera! 

Gelukkig was de selectie vandaag weer aangevuld met Stolk, Rocco en Errory. Zodoende was genoeg keus om met een goede opstelling op de proppen te komen. Echter was er een probleem. De leider/Adolf/trainer/ anusje van alles Nick ontbrak vandaag. Hij is op schoolreisje met zijn vriendinnetje. De cito staat weer voor de deur dus hij moest op hoogtestage om haar van wat huiswerkbegeleiding te voorzien. Dat is althans de versie die de ronde doet. Wat daadwerkelijk het geval is mag eigenlijk niemand weten maar aangezien toch niemand deze ellenlange mislukte verslagen leest kan ik het hier gerust even vermelden. Nick is op dit moment in Ivoorkust. Nick heeft een missie. Hij doet as we speak/type mee aan de Ivoorse Tussen Tand en Kitsch. Hij wil nu toch voor eens en altijd weten wat zijn hoektanden waard zijn. “Ik heb een aantal afleveringen gezien en die tanden van die olifanten gaan voor een paar ton de toonbank over” aldus Ceta. “Ik ben toch wel erg benieuwd naar de marktwaarde van mijn ivorenklappertandjes”vertelt Nick aan de FabeltjesTand. “Ik hoop zelf dat ik met deze opbrengst mijn huis in een keer kan afbetalen, dat zou heel lekker zijn. Nick verblijft de komende weken nog in Ivoorkust dus helaas moeten wij hem nog lang missen, maar als team hebben wij dit samen opgepakt en zijn we tot de volgende opstelling gekomen voor de wedstrijd. 

Soeteman in de goal, Rocco, Wappie, Stolk en Jeroen achterin. Middenveld met Tak, Jeff, Schellenbach, Stefan en Axel en in de spits Errory. Op de bank zitten Wols, Michel en Jespertje. 

Jespertje heeft donderdag wel getraind maar had nog behoorlijk veel last van een aantal slepende blessures en is zodoende tot vlaggert gebombardeerd. Michel had gisteren 6 bier en was dus nog even niet in staat om aan de aftrap te staan en zodoende begon ook de TurboPinda op de bank. De Gnoe wil liever helemaal niet spelen op kunstgras maar gelukkig wel bereid gevonden om op de bank plaats te nemen. “Ik ben de hele zaterdag al in de stad geweest dus kon wel even op bankje plaatsnemen om mijn team te helpen”aldus Dennis alias ‘de-enige-normale’. 

We speelde deze week op het veld van EBOH omdat de normale velden afgekeurd zijn. Helaas hebben we hier niet heel veel goede ervaringen mee en een ieder die bijgelovig is zal dan ook met knikkende knieen naar het veld toegaan en kan alleen maar hopen dat deze negatieve cyclus verbroken zal worden. 

De wedstrijd begon een beetje zoals hij vorige week eindigde. Slecht. Dramatisch. Rommelig en winderig. Er was veel moeite om hetzelfde shirtje te vinden. De passing was erg slordig en met name Jeroentje bleek erg te moeten wennen aan het veld, de wind, de bal, zijn nieuwe positie, de snelheid, zijn vorm en nog een aantal dingen die tegen konden werken. Iedere bal werd het eerste feilloos ingeleverd bij de gele. Gelukkig schrokken de mannen van DIA ook erg van de geboden kansen en prikte zij de ballen over en via de paal naast. Vroeger was het Jeroentje altijd een 7. Tegenwoordig is Jeroentje al blij met een 4. Hoe dan ook de wedstrijd kwakkelde verder en we kregen wel meer grip maar niet veel kansen. De wind was ook weer vrij stevig maakte het niet makkelijker om te voetballen. Gelukkig kregen we een redelijk makkelijk gegeven penalty voor een handsbal van de verdediger van DIA. Vaste nemer Nick is zoals eerder aangegeven in het buitenland dus moest er iemand anders opstaan om deze taak op zich te nemen. Dit leek een uitgelezen taak voor Stolkie XXL. Hij rende naar de bal toe en schreeuwde heel hard : IK WIL , IK WIL HEM NEMEN , AHH PLEASE JONGENS MAG IK HEM NEMEN, IK WIL ZOOOOO GRAAG… Het was een beetje als met je kind naar de Jamin gaan. Je weet dat het niet goed is maar zeg dan maar eens nee. Enfin, Stolkje mocht de penal nemen. Gedurende de aanloop (duurde eventjes) was de keeper onderweg naar de cornervlag waar hij vermoedelijk een euro zag liggen en zodoende kon onze coole kikker hem in de andere hoek schuiven. 1-0 dus. “Ik wil mijn eerste doelpunt graag opdragen aan Koentje. Hij heeft mij altijd het vertrouwen gegeven en dat gaat nu uitbetaald worden. Ik zal dit niet snel vergeten”, vertelde Stolk terwijl de tranen als een  stijle waterval van zijn wallen bengelde.”Ja, dit doet me wat. Dit is voor mij het hoogst haalbare niveau en als je dan mag scoren. Ja dan doet mij dat wat”aldus Stolkie. 

Dan wil ik u nog een dingetje niet ontnemen en dat is, het kan haast niet gekker, wederom een dieptepunt in het afmaken van kansen van Stefan alias Lionel hoe kan die hem Missi. Een prachtige voorzet van Errory vanaf de linkerkant draaide perfect voor de goal (lees 2 meter voor het doel) en kwam (helaas) voor de voeten van de kansenvernietiger Stefan. Hoe die het deed snapt nog steeds niemand maar op werkelijk miraculeuze wijze wist hij de bal op de keeper (speler met keepershirt) te schieten. Mensen langs de kant wisten het. Dit is zo’n moment die je nooit meer vergeet. “Weet je nog die kans tegen DIA van Stefan”zal op mening feestje op partijtje een vraag gaan worden. Ongekende kelderklasse hoe hij dit voor elkaar kreeg. De scheids dacht er  ook zo over en floot gelukkig vrij snel voor de rust. 

De lange tocht richting de kleedkamers werd ingezet en er werd democratisch besloten dat de Gnoe zijn opwachting moest maken want u gelooft uw ogen nu wederom niet maar Errory is in de eerste helft geblesseerd geraakt. De man van papier mache kon helaas niet de 45 min uitspelen en liet zich vervangen. “Dit gaat weer een paar weken duren. Als ik eerlijk ben denk ik zelf aan een zevendubbele breuk of een hele ernstige scheur. Kan niet anders” denkt Rory. “

Goede nieuws was dat de beul van Schenkeldijk Johan B weer aan het kijken was en zonder enkelband weer door het leven mag. “Ik ben blij dat alles achter de rug is. Of ik spijt heb? Ja tuurlijk die tackle op Tak sloeg nergens op en was een poging tot doodslag. Maar nu heb ik mijn straf uitgezeten en pakken we de draad weer op. “Aldus Johan B. 

De tweede helft moest er iets beter gespeeld gaan worden want de eerste helft was diep en diep treurig qua niveau. Axel bleef achter in de kleedkamer en Wols kwam in zijn plaats. Stefan ging naar het middenveld en Wols nam de plek in de spits over. Dit bleek een goede keus want er kwamen vele kansen en het veldspel werd ook stukken beter. Wat vrij snel resulteerde in een prachtige goal van Dennis. Hij slalomde door de verdediging als een mes door de boter. En wist ook de bal vrij makkelijk binnen te schieten. Met de 2-0 score op het bord werd er beter getikt en er waren veel kansen om de wedstrijd in het slot te schieten alleen gingen de kansen voor Michel , Stefan (gohhh..) en Wols er net niet in. En toen stak de gouden regel de kop op. Als je hem zelf niet maakt… Soeteman wist een halve voorzet van de zijkant niet erg goed weg te werken en kon zo ingekopt worden door een speler van DIA. De manier waarop Soeteman de bal wegsloeg had alle schijn van een handbeweging die geer en goor ook maken als ze gaan korfballen. Alhoewel zelfs Geer en Goor van deze slag hadden gezegd “het kan wel iets minder gay” 2-1 dus. We maakte het ons onnodig moeilijk en kwamen nog een aantal keer in de problemen. Ook een schwalbe van de spits van DIA werd gelukkig door de scheids op waarde ingeschat en niet op de stip gelegd. Niet veel later was er een lange aanval van Dubbeldam die via Jeff, die ongeveer 3 minuten balbezit had met 41 kap en draai manoeuvres, bij Dennis terecht kwam en die bedacht zich geen moment en kapte de speler fraai uit en schoot de bal keurig binnen. 

Verder gebeurde er weinig gekke dingen nog na de 3-1. Alleen Stolk leek na zijn goal de kluts soms een beetje kwijt te zijn en waande zich soms even Stolkinho met een aantal pogingen om een hakje succesvol te laten verlopen. Helaas keer op keer zonder succes. Ook Jeroen zette de lijn door van de eerste helft en haalde dus inderdaad wederom een 7. 3,5 in de eerste en een 3,5 in de tweede helft. Chapeau Jeroenneke. Gelukkig floot de scheids vrij snel af voor het einde van deze bijzonder slechte wedstrijd. Gelukkig wel de ban gebroken op het veld van EBOH door nu wel te winnen op dat veld. 

Volgende week wacht ons een lastige uitwedstrijd in Breda tegen PCP. Er moet weer gewonnen worden om de lijn door te trekken en JEKA te kunnen blijven achtervolgen. De week erna zijn we vrij en is er dus geen wedstrijd van de sterren van Dubbeldam 3. Tot snel!