Selecteer pagina

De gelijkmaker was zeker niet onverdiend

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Een duel met een spectaculair slot. Tien minuten voor tijd stond de thuisploeg nog met 0-3 achter en had ze ook nog een paar rode kaarten ontvangen. Toen brak ‘Jerry’s kwartiertje’ aan. Me een treffer en twee assist wendde Jerry van Ingen de dreigende nederlaag af en kon Dubbeldam alsnog één punt bijschrijven op de stand.
De man die dubbel profiteerde van Jerry’s assists was Xander Staphorst die zo weer eens maar nu tamelijk onverwacht twee treffers achter zijn naam kon schrijven. Een ware Houdini-act van de Dubbeldammers die bij rust tegen een 0-2 achterstand aankeken,. Toen Terheijden een kwartier voor tijd de marge naar 03 verhoogde leek he duel beslist. Maar voetbalwonderen zijn geenszins de wereld uit, zo bleek andermaal. Met deze keer was Jerry van Ingen in de rol van tovenaar.
Dubbeldams doelman Davey van Pelt kwam na afloop tot één conclusie: ‘Een knotsgekke wedstrijd’. Davey blikt terug: ‘Voor rust waren wij slap in de duels, vooral op het middenveld. We kwamen 0-1 achter en al snel volgde de 0-2 door een prachtig afstandsschot van Terheijden. In de tweede helft zijn wij wat opportunistischer gaan spelen, maar kwamen desondanks op 0-3 achterstand.
Daarna begon de scheidsrechter hele rare dingen te doen met continu kaarten uitdelen. Xander maakte in de 84ste minuut 1-3 en het geloof kwam in de 88ste minuut bij de 2-3 van Xander weer vol bij ons terug. Na een blessuretijd van minimaal 10 minuten (WK-tijden) scoorde Jerry de 3-3 en dat was niet eens zo onverdiend!’
Bron: Fred van Dongen

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer