Gisteren mocht Dubbeldam 2 op eigen veld aantreden tegen DESK. Het werd meer op eigen terrein want de scheidsrechter kon de lijnen op de hoofdveld niet goed zien en dus moest er uitgeweken worden naar het kunstgrasveld.
Na het kampioenschap vorig jaar komt Dubbeldam 2 dit jaar een niveau hoger uit.
Mede door de vele blessures in de selectie was het nog niet gelukt een overwinning te boeken. Toch zijn er in iedere wedstrijd kansen op een beter resultaat. En wekelijks tonen de mannen van Paul Wols over veel veerkracht en karakter te beschikken. Al twee keer wisten ze in een thuiswedstrijd een achterstand van twee doelpunten in de laatste tien minuten nog recht te zetten.

Deze week was er goed nieuws uit de ziekenboeg want Sjors Volder kon in de basis starten. Hij raakte in de laatste bekerwedstrijd geblesseerd en had sindsdien geen wedstrijd meer gespeeld. Ook Roy Schrauwen stond enkele weken geblesseerd aan de kant, maar startte deze morgen in de basis.
Verder kon Paul Wols weer een beroep doen op enkele talentvolle jeugdleden die een uitstekende wedstrijd speelde.

de volgende elf spelers verschenen aan de aftrap: Robin van Dijk, Mitchel de Wolf,  Wouter ’t Hart, Ricardo Arkes, Sven den Engelsen, Roy Schrauwen, Fabian Kaljee, Corne Pellikaan, Youri de Bruijn, Tim van den Enden en Sjors Volder.

Ondanks al deze goede berichten begon de wedstrijd slecht voor Dubbeldam. De ploeg uit Kaatsheuvel scoorde al na tien minuten de openingstreffer. Assistent scheidsrechter Johan Kayen had buitenspel geconstateerd, maar dit negeerde de leidsman volkomen en keurde het doelpunt gewoon goed.
Maar zoals eerder gezegd zit er veel veerkracht in dit team. Twee minuten later is het dan ook al weer gelijk. Op aangeven van Youri de Bruijn scoort Tim van den Enden de gelijkmaker.

Halverwege de eerste helft is het wederom Tim die scoort. Hij zet Dubbeldam op een voorsprong. En ondanks dat DESK ook gevaarlijk is, vergroot Youri de Bruijn de voorsprong enkele minuten later naar twee treffers 3-1. Dubbeldam lijkt met een geruststellende voorsprong te kunnen gaan rusten maar op slag van rust maakt DESK toch de aansluitingstreffer.

In de tweede helft heeft Dubbeldam het beter staan en geven we nauwelijks nog kansen weg. Als Youri de Bruijn dan in de 80ste minuut ook zijn tweede treffer maakt, lijkt de wedstrijd gespeeld 4-2. In de 90ste minuut bepaalt invaller Owen Bakker de eindstand op 5-2.

Gefeliciteerd mannen met deze prachtige eerste zege in de eerste klasse !!

Volgende week wacht een zeer lastige klus in het bekertoernooi. In de knock-outfase spelen we op eigen terrein tegen het nog een klasse hoger uitkomende Sarto. De wedstrijd tegen deze hoofdklasser begint om 11.00 uur en wij rekenen op de steun van vele Dubbeldammers.