Selecteer pagina

De Dubbeldammer heeft derbykoorts!!

De Dubbeldammer heeft derbykoorts!!

 Wat zegt de Dikke Van Dale eigenlijk over het woord DERBY: In de sport is een derby een wedstrijd tussen twee clubs uit dezelfde stad of uit dezelfde regio. Maar het is meer dan dit, veel meer. Het is die ene wedstrijd die je nooit wilt verliezen. De wedstrijd van het jaar. Dubbeldam – RCD dus…!

Al vanaf maandag merkt De Dubbeldammer dat de derbykoorts steeds meer toeslaat. Een Dubbeldammer heeft normaal nooit last van slapeloze nachten, maar nu spoken er steeds dingen door zijn hoofd als doorgezaagde doelpalen, spuugincidenten, zwaaiende menigtes en gestolen middenstippen.
1 doelpaalZwetend wakker worden. Het is nieuw voor Deze Dubbeldammer, maar zijn dromen nemen hem mee.  Uiteraard als eerste naar 26 januari 1998 toen bij zowel RCD als bij Dubbeldam de doelpalen waren doorgezaagd. Een meer dan memorabele zondag voor een ieder die betrokken is bij onze prachtige club.
Sowieso was dit een memorabel seizoen want toen werd er massaal gezwaaid naar de toenmalige trainer van RCD, John de Wit. Laatstgenoemde verkondigde het hele seizoen dat de kampioen aan de Reeweg zou spelen, maar RCD verslikte zich toen op de laatste speeldag in Veerse Boys en Dubbeldam won thuis met 2-0 van SC Reeland, toen overigens met als pupil van de week sterkhouder Rory van der Weijden en was dus niet RCD maar Dubbeldam de kampioen. De club aan de schenkeldijk dus!
Alsof het doelpalenincident nog niet gek genoeg was, volgde er een herhaling van zetten en wel op 15 november 2004, wederom waren de palen doorgezaagd. Je kan dus gerust zeggen dat het een speciale ontmoeting is. Een ontmoeting die na een aantal jaren afwezigheid zondag weer op het menu staat. Wedstrijden die in het verleden altijd op het scherpst van de snede werden uitgevochten, meestal tot het randje van het toelaatbare, soms ook (net) eroverheen.
Het seizoen 2004-2005 is ook een hele bijzondere ontmoeting geweest met een desastreus einde voor Dubbeldam, zes minuten voor tijd maakte Dubbeldam toen de 2-1 maar in een knotsgekke eindfase was het RCD die toen aan het langste eind trok en zo zag Dubbeldam, die bij winst bijna zeker kampioen zou zijn geworden, de titel aan haar neus voorbij gaan. Deze dag staat met inktzwarte letters in de agenda van De Dubbeldammer.
1 Zwaaiende Dubbeldammer is dus erg bezig met deze veelbesproken wedstrijd. Beide teams zijn erg goed begonnen aan de competitie en ontlopen elkaar qua punten maar weinig. RCD heeft een vrijwel heel nieuw elftal sinds de komst van Pippy Pruijmboom. Dat is misschien wel het grootste verschil met eerdere ontmoetingen. Toen was het haat en nijd, nu zal het voor veel jongens bij RCD de eerste derby zijn tegen Dubbeldam. Voor veel van deze jongens is het gewoon een van de wedstrijden. Niks speciaals.
En juist daar kunnen en moeten wij onze winst halen. Clubliefde. Sjouwen als paarden! Zoals zo vaak over de schenkeldijk galmt als weer massaal ons clublied wordt ingezet. En in deze wedstrijden mag er ook best een beetje geramd worden, ook al is dat dan juist weer tegenstrijdig met ons clublied. In deze wedstrijd is alles geoorloofd als de punten maar aan de schenkeldijk blijven. Want clubliefde hebben we. En laat je daar nou juist dit soort wedstrijden mee winnen! Dat stemt De Dubbeldammer wel tevreden.
Met veel vertrouwen gaat De Dubbeldammer zondag tegemoet. Hij kan niet wachten op maandag, als de koorts over is en hij weer normaal kan slapen.
Tot zondag! de Dubbeldammer!