Selecteer pagina

De Drie Dubbeldamse musketiers maken naam waar

De Drie Dubbeldamse musketiers maken naam waar

Dordrecht – Komende zondag wacht Dordrecht een onvervalste voetbalderby. RCD neemt het die middag thuis op tegen Dubbeldam. De derby is meteen een topaffiche want beide ploegen verschijnen als ongeslagen koplopers van de westelijke derde klas aan de aftrap.

Door Fred van Dongen

Beide wonnen zondag hun tweede competitieduel waarbij Dubbeldam het klusje dat Steeds Hoger heette moeiteloos klaarde (7-0). RCD stuitte bij DRL op veel meer tegenstand. In een doelpuntrijk duel trok de Dordtse Racing uiteindelijk met 4-5 aan het langste eind met een bijzondere heldenrol van spits Claudio Teneggi.

RCD, Dubbeldam en Coal delen de koppositie met elk 6 punten uit twee wedstrijden. Het doelsaldo van Dubbeldam (+9) is een fractie beter dan dat van RCD (+8). De productie van Coal (+4) verbleekt daarbij.

Dubbeldam

Het Rotterdamse Steeds Hoger bleek zondagmiddag een maatje te klein voor een opnieuw vol dominerend Dubbeldam. Dat vond net als vorige week bij DRL zeven keer de roos. Alleen wist de ploeg van trainer Richard Smaal deze keer de eigen veste hermetisch gesloten te houden. Kwam opponent DRL van vorige week nog tot vijf tegentreffers, de tegenstander van zondag werd niets gegund (7-0). Door de eigen veste schoon te houden bleek Dubbeldam z’n lesje van vorige week perfect te hebben geleerd. Toen oogde de ploeg te gemakzuchtig waardoor DRL vijf bressen (5-7 uitslag) kon slaan.

De rappe vleugelaanvaller Jerry van Ingen viel in die ‘korfbal-pot’ al na een paar minuten uit met een flinke heupblessure na een ongelukkige val. Karaktermens Jerry verscheen tegen Steeds Hoger niettemin weer aan de start en zorgde zelfs behendig voor de openingsgoal (1-0). Het was de opening van een nieuw doelpuntengala. De jarige Rory van der Weijden (wereldgoal door vanaf de middellijn de bal in één keer over de Rotterdamse keeper te lepelen) en Dennis Geschiere tilden de voorsprong al snel naar 3-0. Waarmee het trio Jerry, Rory en Dennis de geuzennaam De Drie Dubbeldamse Musketiers weer eens waarmaakte. Vleugelverdediger Stan van Pelt bepaalde met een perfecte schuiver de ruststand op 4-0.

Na de hervatting hield Dubbeldam de productie beperkt tot drie treffers: Jordy Wouters, Enzo van de Vossenberg en opnieuw Stan van Pelt.

Jerry van Ingen hield het in de pauze voor gezien. “Ik ben eruit gegaan in de rust. Ik kon niet meer. Elke beweging deed pijn. Een eenvoudige zege? Het had meer moeten zijn. Dennis miste na rust nog een strafschop. Laten we het maar beschouwen als oefenpot en voorbereiding op de derby van zondag bij RCD. Iedereen bij ons is daar nu al mee bezig”.

bron: Stem van Dordt