Selecteer pagina

RCD

seizoen 2020-2021

De boel een beetje opschudden

Vandaag in het AD een uitgebreid interview met John de Wit die na 16 jaar volgend seizoen terugkeert bij onze competitietegenstander RCD

John de Wit (61) keert komende zomer terug bij RCD, de club waar hij van 1985 tot 2003 al actief was als speler, jeugdtrainer en hoofdtrainer. ,,Ik had niet verwacht dat ik ooit nog terug zou keren, maar Louis Laros heeft uitstekend gehandeld.’’

De Wit moet nog een half jaar geduld hebben, maar kijkt nu al uit naar zijn terugkeer aan de Reeweg-Oost. ,,Ik heb daar een prachtige tijd gehad, dus ik kijk er enorm naar uit om daar weer vier dagen per week rond te lopen en met voetbal bezig te zijn. De komende maanden zal ik al regelmatig gaan kijken, al heb ik wel een aardig beeld van de huidige selectie. Maar talentvolle jongens als Lars, Sander en Tim Pieters, die al jaren in het tweede lopen, wil ik graag weer een schop onder hun kont geven om alles eruit te halen’’, zegt De Wit.

Inmiddels is hij al jaren woonachtig in Den Haag. ,,Ik heb het hier goed hoor, en ik heb de afgelopen jaren heerlijk kunnen werken bij BMT, maar als ik Dordrecht binnenrijd, word ik meteen weer helemaal rustig en gelukkig. Dat blijft toch mijn thuis.’’

‘Lowietje’

Een tijdje terug belde RCD-icoon Louis Laros, verantwoordelijk voor het technische beleid bij de club waar zijn broer Michael voorzitter is, hem op. ,,Een dag later zaten we in het Van der Valk-hotel vijf uur over voetbal en het leven te ouwehoeren. Ik ken ‘Lowietje’ al zo lang, toen hij 13 was heb ik hem al naar de A1 gehaald. Toen ik na ons gesprek terugreed naar Den Haag, ging bij Delft mijn telefoon al. ‘John, we doen het gewoon, welkom terug’, zei Louis. Hij werkt al vijftien jaar als spelersmakelaar en weet precies wat er speelt.”

Hij wist dus ook dat De Wit in gesprek was met EBOH en VCS, ‘een cluppie uit Den Haag’. ,,Met VCS was ik al bijna rond, maar ik heb geleerd om pas mijn jawoord te geven als de handtekeningen zijn gezet. Vijf jaar geleden ging ik daarmee in de fout bij EBOH. Die gaf ik mijn jawoord, maar ik had het toch te goed bij BMT. Daarom vond ik het ook zo stoer dat ik toch weer op gesprek mocht komen bij EBOH, ook een fantastische club die weer helemaal tot leven is gekomen door Ries Fok en René Ebbers.’’

Afstandje

Sinds De Wit in 2012 overstapte van SSW naar BMT volgt hij het Dordtse voetbal van een afstandje. ,,Ik lees en hoor alles, maar ik heb de afgelopen jaren niet veel gezien. Mijn beeld van deze regio is dat er te veel grijze muizen zijn. Pippy Pruymboom, Danny Slegers en Ries Fok doen het al jaren goed, maar wanneer komt er eens een jonge trainer die de boel weet op te schudden? Het trainerschap is ook iets dat je met je hart moet doen. Ik ben al vijftig jaar bezig met voetbal, maar ik heb nog steeds dezelfde passie. Dat is ook de generatie waarin ik ben opgegroeid, wij hadden niks anders. Ik hoop die passie er bij RCD ook weer in te krijgen, al is het maar voor zes uurtjes per week.’’

 
Fred Koster

Fred Koster

Diepbedroefd en verslagen hebben wij kennisgenomen van het overlijden van FRED KOSTER Na een kort ziekbed overleed hij vandaag op de leeftijd van 70 jaar.   Twee periodes was Fred Koster hoofdtrainer van Dubbeldam. In 1998 werd hij met zijn team na een zware...

Promotie naar tweede klasse moet doel zijn

Promotie naar tweede klasse moet doel zijn

seizoen 2020-2021Davey en Michel van Pelt De broers keren na de zomer terug bij DubbeldamKeeper Davey van Pelt (23) volgde zijn ambitie, zijn vier jaar oudere broer en goaltjesdief Michel zijn trainer. Beiden keren na drie jaar terug bij hun grote voetballiefde, vv...

Davey van Pelt keert terug

Davey van Pelt keert terug

Het gerucht ging al lange tijd maar nu is het bevestigd: Davey van Pelt keert terug bij Dubbeldam. Tijdens zijn jeugdopleiding bij Dubbeldam werd hij door diverse Betaald Voetbal organisaties gevraagd. In 2014 keerde hij terug op de Schenkeldijk. Tijdens het eerste...