Selecteer pagina

Update 12 maart, 15.30 uur

LIVE: Persconferentie premier Rutte over coronavirus. Mogelijk worden er nieuwe maatregelen aangekondigd.

LIVE: Persconferentie premier Rutte over coronavirus. Mogelijk worden er nieuwe maatregelen aangekondigd.

Posted by Omroep Brabant on Thursday, March 12, 2020

Alle bijeenkomsten boven 100 personen worden tot en met 31 maart afgelast. Dit betekent ook dat het voetbal tot deze datum komt te vervallen
Definitieve beslissing van de KNVB volgt later, maar het lijkt er op dat tot 31 maart eruit gevoetbald wordt.

Alle wedstrijden van Brabantse amateurvoetbalverenigingen, die voor deze week op het programma staan, worden uitgesteld. Hiermee volgt de KNVB het advies van NOC*NSF op om gehoor te geven aan de oproep van de Brabantse veiligheidsregio’s om alle evenementen in Brabant tot en met maandag 16 maart af te gelasten en zeer terughoudend te zijn met sociale contacten.

Het gaat om de thuis- en uitwedstrijden van alle Brabantse veld- en zaalvoetbalverenigingen. Ook alle door de KNVB georganiseerde bijeenkomsten in Brabant vinden geen doorgang. De genomen maatregelen gelden tot en met maandag 16 maart. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. De afgelaste amateurwedstrijden in Brabant zullen op een nader te bepalen datum worden ingehaald. In de rest van Nederland gaan de amateurvoetbalwedstrijden wel gewoon door.

Maatregel

De maatregel moet eraan bijdragen dat verdere verspreiding van het coronavirus wordt tegengegaan. Gisteren riepen de Brabantse veiligheidsregio’s op om de aankomende zeven dagen zo min mogelijk sociaal contact aan te gaan.

Gisteren werden alle wedstrijden van het betaald voetbal die in Brabant gespeeld zouden worden al afgelast vanwege het coronavirus.

KNVB