Selecteer pagina

Update 10 maart 2020, 19.30 uur

PER DIRECT ZIJN ALLE TRAININGEN, BIJEENKOMSTEN EN ANDERE ACTIVITEITEN WAARBIJ LEDEN VAN UVV’40 SAMENKOMEN TOT NADER ORDER AFGELAST.

De KNVB zal morgen met een beluit komen ten aanzien van de wedstrijden voor het komend weekend. Wij zullen uiteraard het besluit van de KNVB respecteren en volgen.

Wij adviseren met klem de RIVM-richtlijnen en adviezen inzake het COVID-19 virus (Corona) op te volgen. Ten eerste adviseren wij spelers/ trainers/ begeleiders om zich af te melden en thuis te blijven bij (neus)verkoudheid, hoesten en/of koorts.

Hieronder de belangrijkste aandachtspunten voor als je wel naar de club komt:

  • Geef geen hand maar een elleboog of boks
  • Was de handen meerdere keren per dag, maar telkens na interactie met anderen;
  • Hoesten en niezen in de elleboog ipv in de hand (hand voor de mond)
  • Papieren zakdoekjes gebruiken en weggooien na eenmalig gebruik

Kijk vooral zelf ook op de site van het RIVM en/of het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Samen zijn we de club.

Namens het bestuur van UVV’40,
Sander Schaepman
Voorzitter

Update 10 maart 2020:

De KNVB heeft maandag overleg gevoerd met diverse afdeling, waaronder een afvaardiging van het amateurvoetbal, over noodscenario’s vanwege de Corona-uitbraak. Een eerste maatregel is het advies van het RIVM om geen handen meer te schudden

,,Vertegenwoordigers van diverse afdelingen zaten bij elkaar in Zeist, voor een overleg over alle mogelijke gevolgen van het virus, zowel in het profvoetbal als het amateurvoetbal. Juridisch, organisatorisch, financieel en sportief moeten tal van scenario’s worden voorbereid”, schrijft het AD. ,,De KNVB baseert zich op de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vooralsnog is er geen reden om vanwege het virus, waarmee inmiddels ruim 320 Nederlanders zijn besmet, wedstrijden te schrappen of zonder publiek te gaan spelen. De voetbalbond brengt wel diverse scenario’s in kaart voor het geval de situatie verandert”, voegt De Telegraafdaaraan toe.

In het Nederlandse betaald voetbal heeft de Eredivisie CV clubs opgeroepen om hun spelers zo min mogelijk in contact te brengen met de buitenwereld. Vanuit dat advies geven voetballers elkaar geen hand meer en mijden ook fysiek contact met fans en sponsoren. PSV en Feyenoord besloten zondag bovendien geen interviews meer te geven in de mixed zone. In andere landen worden al wedstrijden zonder publiek gespeeld of ligt zelfs de gehele Serie A tot begin april helemaal stil.

Een lastige kwestie voor de voetbalbond is bovendien het advies van het RIVM aan inwoners van Brabant om de komende week thuis te blijven bij milde klachten en een oproep aan werkgevers om waar mogelijk thuiswerken te faciliteren. Het is onduidelijk wat dat voor het topamateurvoetbal in Noord-Brabant betekent. In de Tweede Divisie speelt Kozakken Boys zaterdag thuis tegen Scheveningen, in de Derde Divisie Zondag spelen meerdere clubs uit Brabant, evenals in de Hoofdklasse en Eerste Divisie.

Eerder deelden clubs ook al andere adviezen aan hun leden en spelers om de kans op besmetting met het Corona-virus te verkleinen.

28 februari 2020:

De KNVB houdt de situatie rond het coronavirus scherp in de gaten nu de ziekte is geconstateerd in Nederland. De voetbalbond neemt vooralsnog geen maatregelen in het betaald- en amateurvoetbal.

In een verklaring laat de KNVB donderdagavond weten nauw in contact te staan met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) en de ministeries.

“We houden alle berichten nauwlettend in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook het voetbal raken, dan laten wij dat zo spoedig mogelijk weten”, meldt de KNVB verder.

In Tilburg testte donderdag een persoon positief op het COVID-19-virus, wat betekent dat het virus voor het eerst Nederland heeft bereikt. De man ligt in in het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.

De Eredivisie gaat vrijdag verder met de 25e speelronde, waarin het Tilburgse Willem II om 20.00 uur thuis speelt tegen FC Groningen. Zondag staan onder meer de toppers Ajax-AZ en PSV-Feyenoord op het programma. Vrijdag wordt ook een vrijwel volledige speelronde in de Keuken Kampioen Divisie afgewerkt.

Update 28 febr. 2020; 12.30 uur: alleen de thuiswedstrijden bij Uno Animo zijn afgelast.