Selecteer pagina

DORDRECHT – Een uitbreiding van sporthal De Dijk, zodat daar ook ruimte ontstaat voor korfbalclub Movado en Tafeltennisvereniging Dordrecht (TTVD) en een nieuwe accommodatie voor voetbalclub vv Dubbeldam ten zuiden van de huidige velden. Dat is volgens het college van burgemeester en wethouders de beste ontwikkeling voor Sportpark Schenkeldijk. 

Het idee is dat er een sportcampus ontstaat, waarbij in de toekomst ook andere clubs kunnen aansluiten. Het college stelt de raad voor dit scenario verder uit te werken. De totale kosten bedragen 5,5 miljoen euro. De afgelopen jaren hebben vv Dubbeldam, Movado en TTVD samen met de gemeente gewerkt aan een plan voor een gezamenlijke accommodatie. Alle drie de verenigingen hebben nieuwbouw nodig: Movado en TTVD, omdat de gemeente de sportparken Patersweg en Corridor wil opheffen, vv Dubbeldam omdat de huidige accommodatie verouderd is en niet meer ‘logisch’ ligt op het sportpark. Dit plan voor een gezamenlijke accommodatie onder de naam De Paraplu bleek echter niet haalbaar. Op verzoek van de gemeenteraad heeft het college zes verschillende scenario’s uitgewerkt. Het college heeft daarbij zelf de voorkeur voor scenario 5.

Nieuwe accomodatie

Het verbouwingsplan voor de sporthal de Dijk biedt de verenigingen nieuwe kansen en is goedkoper dan het plan van de Paraplu. Zo is voor Movado de combinatie van veld en zaal ideaal, voor TTVD blijft er de mogelijkheid om met Movado ruimtes te delen. Vv Dubbeldam gaat in dit plan zelfstandig verder met een eigen nieuwe accommodatie en velden. De clubs moeten zelf ook een financiële bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Sportcampus. Sportwethouder Marco Stam realiseert zich dat niet alle betrokkenen staan te juichen voor deze oplossing. “Ik weet dat we niet alle wensen van de clubs vervullen, maar we moeten ook aan andere verenigingen denken.”

Bron: Dordt Centraal