De eerste wedstrijd van de halve competitie in de derde klasse B Hoog is gelijk een triomf geworden voor het team van Joop Warner en Aad Broekhuizen. Met 0-1 werd favoriet Dubbeldam geklopt in eigen huis.

Charlois startte voortvarend en zette de gastheren gelijk onder druk. Het middenveld heerste en Dubbeldam was dit niet gewend. Als winnaar van de eerste halve competitie was het de favoriet. Eén wedstrijd werd verloren en dat was precies tegen de gasten van vandaag. Veel kansen werden niet gecreëerd, behalve in de vijfentwintigen minuut. Jack Punselie liet een schot los op het doel van goalie Robin van Dijk. Deze werd gered door zijn verdediger. Op de doellijn werd het schot verijdeld. Toch viel een deelpunt in de eerste helft. Een schitterende aanval via Punselie, Bobby Schmidt en Paulo Garcia Mendes. De laatste haalde de trekker over en verraste van Dijk; 0-1. Een mooi moment om zo de kleedkamer in te gaan. 

De tweede helft was wat minder als de eerste. Dubbeldam moest natuurlijk meer doen en Charlois moest zich daardoor meer terug laten zakken naar achteren. Een paar keer kwam Charlois goed weg, maar aan de andere kant was Charlois zeker net zo gevaarlijk. De wedstrijd bleef echter 0-1 en Charlois behaalde drie belangrijke punten bij favoriet Dubbeldam. Een mooi resultaat. Dat vond ook Broekhuizen: „Ik denk, dat wij verdiend gewonnen hebben, hoewel een gelijkspel ook tot de mogelijkheden hadden kunnen behoren. Vandaag was het collectief perfect en dat uitte zich op het veld. Je kon zien en merken, dat wij wilden winnen en dat ontbrak bij Dubbeldam en mede door de enorme werklust hebben wij drie punten binnengehaald in het hol van de leeuw”.

Bron: facebook sv Charlois