Selecteer pagina

Brasco Tuvaljevic over zijn snelle terugkeer

Brasco Tuvaljevic over zijn snelle terugkeer

Evenement: eerste training 1 augustus 2020 om 11.00 uur

PosClubGGDPts
1153238
2153136
3152334
4152128
515626
615424
715-521
814-216
915-1716
1015-1313
1115-2511
1216-1410
1316-415

Clubnieuws

 

LIVE Molenschot – Dubbeldam

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer
Brasco Tuvaljevic over zijn snelle terugkeer

Wat is de overeenkomst tussen de zondagamateurploeg van het Ambachtse IFC en de collega’s van Dubbeldam? Het antwoord is simpel: beide ploegen staan onder leiding van een ‘herintredende’ hoofdtrainer, Brasco Tuvaljevic.

DORDRECHT – Bij de zondagformatie van IFC keerde Jack van den Berg dit seizoen terug voor de groep. De zondagselectie van Dubbeldam staat weer onder leiding van Brasco Tuvaljevic, die na een jaar afwezigheid weer snel terug is op de Schenkeldijk, waar het ambitieniveau ook dit seizoen weer hoog zal is na de mislukte greep naar promotie in het afgelopen jaar.

De aanloop naar een nieuwe jaargang verliep echter stroef, zo moet Brasco Tuvaljevic bekennen. ,,Gemakkelijk is het niet geweest, want ik heb met veel geblesseerde spelers te maken gehad’’, constateerde hij na afronding van de oefencampagne, die eindigde met een 3-3 gelijkspel bij stadgenoot FC Dordrecht (amateurs).

In die stadsderby en tijdens het openingsduel in de competitie met Gilze kon de herintredende hoofdtrainer bij de zwart-witten niet bouwen op verschillende belangrijke waarden. Max Bresser herstelt van een fikse kniekwetsuur, Mischa Brassien heeft te kampen met een hamstringblessure die hem aan de kant houdt. Bovendien kreeg Dennis Stam last van een liesblessure die hem ook tot toekijken dwongen en ook Jerry van Ingen begon niet okselfris aan een nieuw voetbalavontuur in de derde klasse voor Dubbeldam.

DERBY’S
Na een jaar in de experimentele zondagpoule van West II, met een tweedeling van de competitie halverwege het jaar is Dubbeldam terug in de Zuid I-omgeving. Brasco Tuvaljevic is zeer content met de competitie-indeling in Brabant. ,,Ik weet op voorhand nog niet hoe ik de krachtsverschillen en sterkte van de poule moet inschatten. Ik ken de tegenstanders en hun niveau niet. Wij gaan het allemaal zien. Ik weet wel dat het voetbal onder de rivieren meer leeft bij supporters dan in de Dordtse of Rotterdamse regio. Gelukkig hebben wij met RCD en SC Emma twee Dordtse derby’s. Dat is voor spelers en supporters dan weer leuk. Ik kom van Rotterdam-Zuid dus ben een beetje een buitenstaander.” Brasco Tuvaljevic gaat het bij Dubbeldam wat breder trekken. “Wij gaan met een team onder 21 aan een competitie deelnemen. De jeugd is de toekomst van de club. Wij gaan ze opleiden om de stap naar het eerste elftal te kunnen maken.”

Dubbeldam strandde in de eerste ronde van de districtsbeker in een poule die gewonnen werd door Alblasserdam. Anders dan andere collega’s, die de cupduels als verkapte oefenwedstrijden zien, betreurde Brasco Tuvaljevic de eliminatie. ,,Doorgaan in de beker zou namelijk betekent hebben dat je in de volgende ronde een mogelijk interessante ontmoeting had kunnen hebben. Ik neem de beker serieus en had graag nog even verder gegaan.’’

 
Bron: voetbaljournaal
Gerelateerde onderwerpen : Alblasserdam//Brasco Tuvaljevic//derby//IFC//RCD//sc Emma//trainer

Dubbeldam 1 nieuws

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis...

Lees meer

Volg Dubbeldam op social media

Op onze social media kanalen vind je live video’s, foto’s en ook updates van live verslagen op deze website. Volg ons ook en mis niets van deze leuke teams.