Selecteer pagina

Jordy Wouters
Bliksemstart
Dubbeldam mag de blik omhoog richten. Door een verdiende overwinning gisteren in de Dordtse derby bij SC Emma, werd de aansluiting met de bovenste ploegen in de derde klasse B gevonden: 1-3.
Derde klasse B zon.

Voor Dubbeldam was het pas de eerste stadsderby van het seizoen. Omdat er vanwege de coronamaatregelen geen publiek welkom was, moesten de spelers de derbysfeer uit zichzelf halen. ,,Daar word ik niet heel vrolijk van. Je kunt er van alles over zeggen, maar het is nu eenmaal zo. Wel jammer dat wij in die periode precies drie derby’s spelen”, zei Dubbeldam-aanvoerder Davey van Pelt.

,,Bij ons leven zulke wedstrijden in elk geval wel. Heel de week gaat het er al over. Onderling, maar ik heb ook contact gehad met mijn oude ploeggenoot Michael Potkamp. En Maikel Steenbakker heeft natuurlijk een verleden bij SC Emma. Ik denk daarom wel dat we met deze overwinning een tik hebben uitgedeeld.”

Emma-hart

Een blik op het gezicht van SC Emma-verdediger Randy van Eden bevestigde die gedachte. ,,Onze groep is een mix van spelers van buitenaf, bij wie het misschien iets minder speelt, en jongens met een Emma-hart. Van hen ben ik er één. Dan wil je gewoon graag de beste club van Dordrecht zijn. We waren bovendien extra gebrand op een goed resultaat, omdat het gelijkspel van donderdagavond tegen Slikkerveer door een late tegengoal toch als een domper voelde.”

,,Maar we begonnen te slap, waardoor we gelijk achter de feiten aanliepen. Dat pakten we goed op, maakten terecht de 1-1 en zaten in de rust eigenlijk met een goed gevoel in de kleedkamer. In de tweede helft zijn we echter op alle fronten afgetroefd”, sprak een balende Van Eden, die met SC Emma na twee eerdere derbyzeges nu een nederlaag moest slikken.

Bliksemstart

De bezoekers kenden inderdaad een bliksemstart. Wie te laat verbinding had gemaakt met de door het mediateam van Dubbeldam verzorgde livestream, miste de razendsnelle 0-1 door Jerry van Ingen. SC Emma herstelde het evenwicht door een prima doelpunt van Jelle van der Veken en kreeg na rust via Potkamp nog wel de eerste kans.

Daarna trok Dubbeldam de wedstrijd stevig naar zich toe en werd Van Ingen met nog twee treffers niet voor het eerst het goudhaantje. De goaltjesdief benutte eerst een rebound na een poging van Steenbakker en voltooide vanaf de stip zijn hattrick.

Prettig

De aanwezigheid van zo’n makkelijk scorende aanvaller is voor de rest van het team ook prettig, bevestigde doelman Van Pelt. ,,Je weet dat Jerry uit alle hoeken en standen kan scoren. Hij is ook nog eens in bloedvorm. Als je dan zelf weinig weggeeft, zoals wij in de tweede helft deden, dan hoef je bijna alleen maar te wachten totdat hij toeslaat. Dit zijn voor ons belangrijke punten. Als we komende donderdag thuis tegen Irene’58 en zondag in de derby tegen RCD ook kunnen winnen, sluiten we echt aan.”

Scoreverloop SC Emma – Dubbeldam 1-3 (1-1): 1. Jerry van Ingen 0-1, 27. Jelle van der Veken 1-1, 69. Jerry van Ingen 1-2, 82. Jerry van Ingen (strafschop) 1-3

SC Emma: Van de Merwe; Van Eden, Vigelius, Mowlabaks, Maaskant, Cleef (77. Kool); Marchena, Van der Veken, Van Helden (77. Klijn); Potkamp, Dziedzic (63. Bosua).

Dubbeldam (zo): Davey van Pelt; Stan van Pelt, Stam, Roestenberg, Bosman; Borsboom (90. Rombout), Koster (67. De Wolf), Wouters, Steenbakker; Geschiere (46. De Bruijn), Van Ingen.

1SC Emma

3Dubbeldam

Dubbeldam nog niet zorgenvrij

Door Fred van Dongen Dordrecht - Dubbeldam won vanmiddag de stadsderby met RCD (4-2). Beide ploegen wisten zich evenwel niet volledig zorgenvrij te spelen. RCD zakte op doelsaldo naar een rechtstreekse (twaalfde) degradatieplaats terwijl Dubbeldam op de negen plek...

Super belangrijke zege

Dordrecht - Met twee goals en een indirecte assist bezat Xander Staphorst (20) een vooraanstaand aandeel in Dubbeldams belangrijke zege. Zoals gewoonlijk bleef Xander na afloop bescheiden. ‘We doen ons best. Inderdaad een superbelangrijke overwinning. Nog wel in een...

Column dhr van Peenen

Soms vraag ik me echt af of de menselijke maat of kant helemaal uit het (amateur)voetbal is verdwenen. De gebeurtenissen afgelopen zaterdag voor en rond de wedstrijd tussen VVOG en ASWH hebben die mening eigenlijk alleen maar versterkt. Janus van Peenen 08-05-23,...

Warrige wedstrijd

Related Articles

Een punt na spektakelstuk

MICHEL NYS Een wolkbreuk, gele en rode kaarten, late doelpunten. Het restant tussen Dubbeldam en SV Reeshof duurde gisteren op papier maar 49 minuten, maar er gebeurde meer dan in veel volledige wedstrijden. Uiteindelijk leverde het beide ploegen een punt op: 2-2. Het...