Selecteer pagina

Blij met wederopstanding Dubbeldam

Blij met wederopstanding Dubbeldam

Slechte tijden, goede tijden

DORDRECHT . Na jaren van sportieve ellende, twee degradaties op rij en een aanhoudende uittocht van zelf opgeleide goede voetballers, kan er eindelijk weer eens positief over zondag-vierdeklasser Dubbeldam worden geschreven. Na een dramatische competitiestart is de ploeg van trainer Roy de Bruin met zes uit twee zelfs koploper in de tweede periode. Wesley Borsboom maakte alles mee.

,,Ik heb na die serie nederlagen in de voorbereiding en in het begin van het seizoen een poosje niet hardop geroepen dat ik in Dubbeldam zondag 1 voetbalde,’’ bekent de 22-jarige Wesley Borsboom. ,,Na twee degradaties denk je toch dat je in de vierde klasse toch mee moet kunnen in de strijd om promotie. Dat had ik in een interview voor de competitie begon ook uitgesproken. Als je dan na zes wedstrijden met twee punten onderaan staat, zakt de moed toch wel in je schoenen, zit je vol met frustraties en ben je niet meer gemotiveerd.’’

De wereld ziet er voor Dubbeldam zondag en dus voor Wesley Borsboom, die als tiener onder trainer Gradus Roeland in de hoofdmacht debuteerde, inmiddels een stuk zonniger uit. Anderhalve week geleden werd de kersverse winnaar van de eerste periode, Wernhout, compleet van de mat gespeeld en met 6-2 verslagen. ,,Als je mij dat voor die wedstrijd had verteld dat we met die cijfers zouden winnen, had ik je voor gek verklaard. Maar alles lukte die middag. Het was een feest om dat mee te maken.’’’’

Borsboom is een echte Dubbeldammer en verdedigt al vanaf zijn derde jaar het zwart-witte streepjesshirt. ,,In mijn eerste wedstrijd bij de kabouters voetbalde ik nog samen met mijn huidige trainer, Roy de Bruin.’’ De genen heeft hij van opa Jan Lugthart, die tot zijn 38stein Dubbeldam zondag 1 voetbalde. ,,Mijn opa komt nog elke zondag kijken.’’

Borsboom heeft er nooit over gedacht op Dubbeldam te verlaten. ,,Ook niet in de slechte tijden al was het wel frustrerend om bijna iedereen te zien weggaan. Ik heb in mijn tijd het eerste inmiddels 21 ex-ploeggenoten. Dat is toch niet normaal? In Dordrecht is er maar één andere ploeg waar ik voor zou willen voetballen. Dat is FC Dordrecht, maar dat is mijn geval niet realistisch. Als er een club van buiten Dordrecht mij benadert, wil ik daar misschien wel over nadenken. Maar dan moet dat wel een mooie club zijn.’’

Borsboom heeft de wederopstanding van Dubbeldam aan zien komen. ,,We begonnen het seizoen met wéér een nieuwe ploeg en de zoveelste trainer. Dat was wennen. Roy de Bruin maakte echter op heldere wijze duidelijk wat hij van ons wilde. Alleen konden wij dat niet uitvoeren. Maar hij bleef volhouden. Elke training weer. En heel langzaam ging het met de uitvoering steeds beter. Na de zege op SAB kwam ook het vertrouwen wat terug. Nu zie ik ook weer dat iedereen weer bereid is om voor elkaar te werken. Dat was in het begin zeker niet zo, terwijl knokken jaren ons handelsmerk is geweest,’’ aldus Borsboom die in het dagelijkse leven een opleiding Grafische vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam volgt. ,,Ik zit in mijn derde jaar en moet dus nog anderhalf jaar. Ik heb nog geen idee wat ik daarna ga doen.’’

Zondag  komt de huidige koploper in 4C, TVC Breda, naar Dubbeldam. ,,TVC Breda zal ons niet mer onderschatten zoals Wernhout dat deed, maar we zijn zeker niet kansloos, we barsten weer van het vertrouwen en zijn gedreven om nog iets maken van dit seizoen. We zijn in het verleden ook wel eens na een slechte start via de nacompetitie gepromoveerd.’’

foto: Wesley Borsboom (links) hier met Dubbeldam (zo) in actie tijdens de ouverture tegen SC Emma.

Bron; AD