Selecteer pagina

Bijzonder leuke wedstrijd met terechte winnaar

Bijzonder leuke wedstrijd met terechte winnaar

Eerste nederlaag Meeuwenplaat

Op deze mooie voetbalzondag heeft Meeuwenplaat haar eerste nederlaag geleden.  Het zat er al een tijdje aan te komen want het mooie combinatievoetbal van Meeuwenplaat begint te haperen.  Of hebben tegenstanders hun lesje geleerd tijdens de eerste helft van de competitie en hebben zij het wapen gevonden om de Meeuwen te stuiten
Dubbeldam wél want bij Meeuwenplaat werd een 5-2 nederlaag geleden maar nu speelden zij een héél ander spelletje.  Agressief zetten de rappe Dubbeldam aanvallers de trage verdediging vast en troefden hen steeds weer af.  De tweede bal was uitsluitend voor de Dordtenaren.
De 1-0 voor Dubbeldam kwam al in de 5e minuut na een prachtige combinatie over links die bij de spits voor zijn voeten werd gelegd en hij simpel kon scoren.
Toen kreeg Yoeri Rombouts een vrije loop naar het doel maar hij werd ingehaald door een verdediger die het schot nog kon blokkeren. Ook Mart Sarigul kreeg een kans op nog geen 2 meter voor het doel maar de keeper kon het schot(je) keren. Na ruim een kwartier werden de 2-0 en 3-0 gescoord en werd Meeuwenplaat al in een kansloze positie gespeeld. De 4-0 na 35 minuten kwam voort uit een strafschop doordat er aan de noodrem getrokken moest worden en een aanvaller graag naar de grond ging. Ook de strafschop werd omgezet in een goal en kwam de rust met 4-0.
Na rust zette Meeuwenplaat direct aan en snel scoorde Mitchel Ott twee maal en leek de strijd te kantelen.
Maar Meeuwenplaat kon niet meer aanzetten en kwam niet tot meer doelpunten.
Al met al een verdiende nederlaag en had het massaal opgekomen publiek een bijzonder leuke wedstrijd gezien met een terechte winnaar.
De voorsprong is nog altijd 6 punten op nummer twee Virtus dat bij Fc Charlois niet verder kwam dan 3-3.
Zondag kan Meeuwenplaat zich revancheren want dan komt Coal op bezoek. De Meeuwenplaters zijn echter gewaarschuwd want Coal won met niet minder dan met  2-9 bij HWD.
Bron www.voetbalrotterdam.nl