Selecteer pagina

Dubbeldam - Virtus
Bij Dubbeldam 4 is alles anders

Dubbeldam 3 was na het debacel van vorige week een weekje vrij. De KNVB was zo sympathiek om de competitie met 11 ploegen in te delen zodat er iedere week een ploeg geen programma heeft. Waarschijnlijk is dat steeds de ploeg die tegen IFC heeft gespeeld.. Die moeten even een weekje afkoelen alvorens je ze weer de wei in kan sturen. Een week geen verslag dus hoor ik u denken. NEEN, mensen. Vandaag gaan we eens een vergelijkend warenonderzoekje doen en een zondagje met de mannen van zondag 4 meelopen.. en wat een middag… 

Er werd hevig gecommuniceerd deze week door de leider / TD van Dubbeldam 4 Boy (Bij afwezigheid van Mike die nu al zijn baby gebruikt als excuus om niet hoeven voetballen dus dat belooft weinig goeds, ohja gefeliciteerd, King Mike)  om wat manschappen bij elkaar te krijgen want zo werd er gezegd zaten zij niet erg ruim in de spelers. Een bekend probleem dus voor ondergetekende. Nu hadden ze het “geluk”dat Dubbeldam 3 vrij was. Sven den Engelsen en Rory van der Weyden deden al met 2 mee dus Boy moest het wel doen met de B garnituur van Dubbeldam 3. Bepaald geen luxe dus. Gelukkig waren wel een drietal bereid om mee te doen en zodoende zouden er “net “genoeg mensen zijn. Althans zo werd het in de groepsapp gecommuniceerd. 

Wat schepte een ieders verbazing. De een na de andere super ster verscheen richting kantine. Tellen was duidelijk niet helemaal aan Boyke besteed. Die wedstrijdjes boksen hebben hem niet heel erg goed gedaan. Of misschien komt hij niet verder als K1. Hoe dan ook, er waren uiteindelijk 20 man present. En de laatste keer dat ik checkte wordt voetbal nog steeds met 11 tegen 11 gespeeld. We hadden er dus in ieder geval genoeg. Na wat koffie en de nodige sigaretjes (sport maaltijd) werd de gang richting kleedkamer ingezet. Ik nam plaats in de kleedkamer en keek mijn ogen uit.

Wat een verzameling kwaliteit was hier te zien. Ik waande mij als een jongetje van 8 in de snoepwinkel. Ik zag alleen maar moois en lekkers. Nou ja, metaforisch gesproken dan. Ik zag vooral wat vollere snoepjes, dikkere ijsjes en verjaarde stukjes chocolade. Maar het was een jongensboek voor uw trouwe verslaggever. Dat ik ooit zou mogen spelen met , en nu noem ik maar even willkeurig een aantal namen, Ingmar, Adje, Cornetje P, Roy 1 en 2 en Gokinho. Ik moet zeggen dat mij dit flink nerveus maakte. Met dit soort grootheden spelen. Dan kan je alleen maar falen!!

Wat een verschil met Dubbeldam 3. De een nog beter dan de ander. Fitter. Scherper. En wat zijn we met veeeeeeeeeeel! Dat zie je ook niet al te vaak bij Dubbeldam 3. De shirtjes worden uitgedeeld door elftalleider en charismatisch topper Koentje B. De slankste Boutens wordt hij veelal genoemd. Dit zegt misschien wat meer over de overige Boutensjes (verkleinen is niet geheel volgens het beeld) maar dat geheel terzijde. De vraag naar 3 en 4 X XL-tjes zijn erg groot. Een enkel L-tje en XL-tje wordt verdeeld en de mannen beginnen een beetje de focus de vergroten naar de wedstrijd toe. Een van de mannen krijgt het voor elkaar om te laat te komen. Wat opzich knap is als je om 11:00 uur aanwezig moet zijn. Maar ieder zijn kwaliteit. 

In de warming up wordt door Koentje B en Boytje flink nagedacht over de juiste opstelling. Want  GVD (nounou tak het is zondag he..ohja sorry)  jongens wat loopt er veel goeds rond in deze selectie. Nu zijn er wel een aantal spelers bij die volgens mij niet helemaal de goede hobby hebben gekozen. Spelers die maar een sprintje getrokken hebben deze dag en dat was voor de wedstrijd naar de bank om zeker te zijn dat ze niet hoefden te beginnen! 

Boy kwam uiteindelijk op de volgende opstelling: 

In de goal RYAAAAAAAAAAAAAAAAAAn. Achterin begonnen “we”met Robert (van Vendeloo) Mitchell, Adje en links Roy 1 (kale Roy) Op het middenveld had Boy zichzelf aanvoerder gemaakt en in de basis gezet… hier vind ik wel wat van maar gezien zijn  boks historie ga ik hier zeker niks van zeggen, Takkie, Gokinho en links Cornee. Voorin stond Koentje B samen met Roy 2 Roy met haar. 

Op de bank zaten dus Dubbeldam iconen als Ingmar alias “Jankertje, Jeroen Burgers, Sjoerdje B, Axel B en nog veel meer voetb(v)allende sterren. De wedstrijd begon zoals je kon verwachten: Dubbeldam was de bovenliggende partij. Tegenstander Be ready had maar 11 man. Van die 11 man waren er 4 boven de 200 kilo. Er waren er 4 van boven de 62 jaar en de overige 3 konden best leuk ballen. Even in een notendop de tegenstander. Zoals gezegd moest Dubbeldam hier wel van kunnen winnen. Gokinho was als vanouds aan het buffelen, draaien, kappen en vond veel Roy met haar voorin en de twee combineerde er lustig op los. Ook Koentje B was met enkele weergaloze balaannames lekker bezig. En op links stond Corne. Corneeeeeee joh wat doe je nouuuuu Pelikaan. Corne vind overal wel wat van. De eerste 200 seconde kon hij zich nog inhouden maar na een minuutje of 4 werd het hem toch allemaal ietsje teveel. Gelukkig deed hij met de bal nog wel eens wat goeds dus hoefde hij niet op zichzelf te schelden en kon hij zich richten op Koen, Boy en de rest. Maar na de wedstrijd is het een heel aardig ventje hoor mensen. Maak gerust eens een praatje met hem. Kleine tip: begin niet over de wedstrijd. Goed, dit gezegd hebbende gaan we weer verder met de wedstrijd. Er ging genoeg fout maar toch ook zeker veel goed. Roy zonder haar won al zijn duels en rooie Mitchie was lekker aan het bikkelen. Toch gebeurde er na een minuut of 20 iets bijzonders. We kregen een corner tegen en deze werd fraai ingekopt door de tegenstander. Keeper Ryan kon er net niet bij. Zonde, Ryan. Volgende keer beter. 1-0 achter dus. Wat een onrecht! 

Gelukkig scoorde we vrij snel de 1-1 via Roy met haar. Zijn fluwele linker schoot de bal feilloos binnen. We kregen kans op kans maar helaas niet voor iedereen weggelegd. Ondergetekende miste nog een dotje van een kans. Boytje dacht even dat hij geen tijd had en schoot de bal ietwat gehaast in. Nou ja in. Naast. Ver naast. En zacht. En scheef. En naast dus. Ver naast. Enfin, de stand bleef 1-1. Helaas niet lang. Na een best aardig combinatie van de tegenstander werd er vanaf een meter of 30 een lob ingezet. Nou ja een lob. De bal ging wel door de lucht. Maar laten we zeggen 1.35 hoog. Helaas stond onze keeper net iets te ver voor zijn goal. Misschien is dat niet super handig als je zelf 1.28 bent. Maar goed ik ben geen keeper dus hier kan ik natuurlijk niets zinnigs over zeggen. Laat ik het zo zeggen. De bal leek vanuit mijn positie niet onhoudbaar. Meer zeg ik er niet over… 

Wederom keken de sterren tegen een achterstand aan. Er werd nog flink gewisseld hier en daar. Bart kwam erin voor Robert op rechtsback. Sjoerd verving zijn dunnere broertje Koen en achterin kwam Jeroen erbij voor Mitchell. Niet veel later maakte Roy met haar zijn tweede goal. Een heerlijke krulbal om de verdediger heen. Onhoudbaar voor de keeper. 2-2 dus. Er waren nog wat kansen maar helaas niet besteed aan Sjoerd. Jammer, wel lekker gewerkt, pik!  De scheidsrechter van vandaag Robert M had eventueel een penal kunnen geven aan de uitploeg. Maar besloot anders. “Vanuit mijn hoek leek het keurig de bal”legt de scheids uit. “Ja oke misschien raakte Adje hem wel. Nou ja hij raakte hem sowieso wel. Maar die gozer had geen dubbele beenbreuk en kon nog opstaan en weglopen. “Ja dan ga ik niet fluiten. “Ook de VAR greep niet in want in mijn oortjes hoorde ik niks. “aldus Robert M. De kans dat jullie hem ooit op een WK zullen zien fluiten is niet al te groot. De middencirkel bij EBOH ligt sinds gisteren 13:45 een kleine 20 cm lager. Maar toch reuze bedankt, scheids! 

In de rust werd het allemaal omgegooid. Vele wissels. Veel positie veranderingen. Nieuwe namen. Ik weet niet precies wie wat waar anders ging maar het was veel. Alleen Joost niet. Joost vond het wel prima zo. “Dit is niet mijn niveau joh, aldus Joost. Als zon trainer mij niet in de basis zet dan kan ik hem echt niet meer serieus nemen. “vervolgt Joost zijn verhaal. Ga dan niet in de rust alles omgooien. Denk gewoon van tevoren na. “verzucht Joost. Nee, ik ga wel gewoon lekker vlaggen hoor. Met deze amateurs ga ik niet op het veld lopen”. U hoort het, Joost heeft wel kijk op het spelletje en neemt geen blad voor de mond. 

Axel, Ingmar, Tim, Kevin Datema, Danny Schenkel, al deze toppers kwamen er wel in de 2e helft en je merkte direct dat de wedstrijd een kwaliteitsinjectie kreeg. De tegenstander werd duidelijk moe en kon geen antwoord vinden op de onnavolgbare Ingmar, de gewiekste Sjoerd en de snelle Tim. Toen even later ook nog Danny Schenkel erin kwam wist de tegenstander het helemaal niet meer. Driedubbele scharen, AKKA’s, panna’s, sprintjes over die linker flank. Danny liet het allemaal zien. Deze speler gaan we niet lang aan de Schenkeldijk houden ben ik bang. Die gaan we kwijt raken. Aan grote clubs. Let op mijn woorden! 

Ondertussen liepen we al uit naar een 6-2 voorsprong door schitterende goals van Tim en Corne en ook Axel wist het net te laten bollen. De tegenstander kreeg nog wel een goaltje cadeau van onze RYAAAAAAn. Die was even vergeten dat hij een ander shirtje aan heeft en daarmee de keeper van deze middag was. Hij maakte een sprint naar de zijkant om bij de cornervlag de tegenstander onder druk te zetten. Helaas zonder heel veel succes. Hij werd vrij makkelijk gepasseerd en de spits schoot de bal binnen. 6-3. Een seconde of 18 later maakte Ryan nog wel een sliding om de spits af te stoppen om deze goal te maken. Helaas was hij al geruime tijd terug op eigen helft. Hoe dan ook, een geslaagde wedstrijd zo. 

Niet veel later floot de scheidsrechter af en kon iedereen van Dubbeldam met een gerust hart naar de kleedkamer afdruipen. Het was een natte middag. Er ging veel mis maar ook zeker veel goed. Het was voor uw verslaggever een feest om met deze grootheden te mogen spelen. En een grote eer om de hele dag met deze mannen de wedstrijd te beleven. Het bleef nog lang onrustig op de Schenkeldijk. 

Tot volgende week dan meld ik mij weer. Dan weer voor Dubbeldam 3. Het zou wennen worden na deze geweldige ervaring met de mannen van 4. Tot volgende week! 

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...