Dubbeldam 2 vs Virtus 2 (On time)


Een echte topper deze week voor Dubbeldam 2 tegen de koploper Virtus. Door de magistrale 1-12 zege op Terheijden is Dubbeldam opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. Virtus heeft nog geen puntverlies geleden, dus het zal Dubbeldam er alles aan gelegen zijn op eigen veld wel een resultaat te halen tegen deze ploeg.

Ook voor Virtus begon het seizoen met het bekertoernooi. Zij hoefden slechts twee keer in actie te komen. Na de 9-2 zege op ODIO 2, volgde een nipte 4-5 zege in Etten-Leur tegen Unitas’30 3.

In de tweede ronde speelden zij tegen WSC 3. Na 90 minuten stond een 2-2 stand op het scorebord. Virtus verloor na strafschoppen. Daar waar WSC alle tijd de strafschoppen wist te benutten, bleef Virtus steken op 3. Zij kunnen zich nu dus volledig op de competitie richten waarin ze het tot nu toe uitstekend doen.

Virtus begon het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Terheijden. De ploeg uit Zevenbergen won met 3-0, maar liep ook tegen drie gele kaarten op.
Een week later werd sc Gastel met 0-2 verslagen. In het eerste weekend van oktober speelde Virtus tegen Terneuzen dat vooraf werd gezien als een van de titelfavorieten maar tot op heden wat tegenvalt. Het werd met 5-0 een makkelijk ochtend voor Virtus. Wel liep Mike Verhoef tegen zijn tweede gele kaart van het seizoen op.

Een week later hadden ze het in Rijsbergen tegen VVR een stuk lastiger. Bij rust keken ze tegen een 1-0 achterstand aan. Daarbij hadden ze het geluk dat VVR nog twee goede kansen onbenut lieten. Vlak na rust komt Virtus op gelijke hoogte en zelfs via een strafschop op 1-2. Daarna krijgt VVR nog kansen op de gelijkmaker. Maar als deze niet valt, kan Virtus weer drie punten bijschrijven.
lees hier het verslag van deze wedstrijd door VVR: https://dubbeldamzondag.nl/Wedstrijd/vvr-2-vs-virtus-2/

Na een week rust won Virtus afgelopen zondag nipt met 4-3 van Groen Wit. Tegen deze ploeg uit Breda leed Dubbeldam z’n enige nederlaag tot nu toe. De andere verliespunten werden geleden in de eerste competitieronde tegen Zundert. Dubbeldam was vele malen beter, maar liet vele kansen onbenut. Zundert ging wel heel effectief met zijn kansen om en kon daardoor met een puntje terug naar Brabant.

Een week later won Dubbeldam met 3-4 van VVR. Het verschil was echter veel groter, maar door gemakzucht liet Dubbeldam de tegenstander geloof houden in een goed resultaat.

Na de nederlaag herstelde Dubbeldam zich met een 5-3 zege op Roosendaal. En ook in deze wedstrijd maakte Dubbeldam het zichzelf onnodig moeilijk. Na een 3-0 voorsprong liet Dubbeldam de tegenstander na rust terugkomen tot 3-1, 3-2 en zelfs 3-3. Dat schudde Dubbeldam wakker en door doelpunten van Jurgen Abrahamse en Sjors Volder won Dubbeldam alsnog de wedstrijd.

En toen kwam de uitwedstrijd tegen Terheijden. Traditiegetrouw een lastige tegenstander voor Dubbeldam en vorig jaar uitkomend in de reserve eerste klasse. Dubbeldam begon wederom met hele goede kansen om zeep te helpen. In e 15e minuut opent Sjors Volder met een schitterde vrije trap de score en dan zijn we los. Binnen tien minuten produceert hij een hattrick. Mischa Brassien wil niet achterblijven en maakt binnen acht minuten een hattrick. Terheijden straft een foutje bij Dubbeldam af. Maar als Sven den Engelsen op slag van rust ook scoort, kunnen we met een 1-7 stand gaan pauzeren. Nu blijft Dubbeldam de tweede helft ook geconcentreerd en door nog 3x Sjors volder en twee treffers van Jurgen Abrahamse wint Dubbeldam met 1-12.

Dubbeldam 2 rekent op een ieders steun tijdens deze topper